Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 16

• 43 937
  • 737
  •   2
Отговори
# 435
Аз вигантол пия чат пат, но не е всеки ден. Ама си викам като пия д и него да взимам.

# 436
  • София
Вигантола вече го спряха, никъде няма. Ако някой знае да има някъде останали количества, моля да каже.

# 437
Вигантол вече няма дори в централните складове, които зареждат аптеките.
Но има много заместващи продукти, за жалост на доста по-видоки цени.

# 438
Аз съм си го купила преди няколко месеца. А защо са го спрели?

# 439
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Вигантола вече го спряха, никъде няма. Ако някой знае да има някъде останали количества, моля да каже.

Преди седмица-две виждах в Ремедиума на бул. Гео Милев и Коперник.
Не знам дали ще успея на обяд да стигна до там да проверя дали има още.

# 440
Направих изследване само на гладно на инсулин, исках да видя дали има някакъв ефект, спаднал е, но през нощта ядох 1 препечена филия със сирене към 1 часа. Взеха ми кръв към 9,30 часа. Тази филия дали е оказала влияние върху резултата?

# 441
Естествено. Колко ти е кз и колко инсулина?

# 442
Витамин Д ми е 27 при норма 30. Ще трябва да пия вигантол?

# 443
Естествено. Колко ти е кз и колко инсулина?

Преди инсулина на гладно беше 36 при норма 24. Сега е 16 при норма 24. Висок е, но поне е спаднал. Кръвната захар е 5,2. Ако не бях яла филията, сигурно щеше да е още по-надолу?

# 444
9,30ч е късно да се изследва инсулин. Трябвало е до 8,00ч най-много.

Вигантола го замених с този вит.Д - https://sopharmacy.bg/vitamin-d3-5000iu-240caps-natures-way.html

# 445
9,30ч е късно да се изследва инсулин. Трябвало е до 8,00ч най-много.

Вигантола го замених с този вит.Д - https://sopharmacy.bg/vitamin-d3-5000iu-240caps-natures-way.html

От къде купувате вит. Д? Пише няма наличност

# 446
От бг сайт го поръчах. Обикновено поръчвам от Ревита, Софармаси, Фрамар... някъде от тях ще да е било, не си спомням. Преди месец някъде го взех.

# 447
Бях на ендокринолог. Препоръча ми на първо място "режима на АУ" Joy Хубавото е, че не се ограничи само  с него, спомена и доста други режими. Изписа ми по схема Глюкофаж XR 500 за първата седмица по 1 т. вечер, втората седмица по 2 т., третата седмица по 2 т. от 750 вечер. Някаква допълнителна молекула имало и страничните действия били по-малко, в аптеките в които бях (поне 5) го нямат. Rolling Eyes Та ще го поръчвам.
Като цяло съм доволна от прегледа (за натоварване не е споменала, но то от КЗ и инсулин на гладно се вижда, че има проблем). Каза, че кг идват от ИР определено. И след 6 месеца контролен преглед. На вит. Б 12 и Д не наблегна, но аз си знам, че не са оптимални и ще приемам добавки.
Франсоаз, по принцип нямам проблем с черва/стомах за който да знам. Друга причина да не го усвоявам каква може да е, взаимодействие с някой друг витамин...? Thinking Досега метформин не съм пила, само добавки- вит. Д, магнезий, вит. Ц, К2, пробиотик, цейлонска канела...

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 12:00 от dolce miele

# 448
Има и друг момент. Тестът за Б12 мери количеството на витамина в кръвта, не в тъканите. Възможно е да нямаш недостиг реално. Наблягай на животинските продукти, не на зеленчуците.

# 449
  • пак там
А защо пиете допълнително витамин Д?

По мои спомени - той реално е хормон и се изработва в организма от слънцето. При мен е нормално да има дефицит - от две години на слънце ходя приблизително 10 дни през лятото заради инсулта.

Той и при хората, които работят основно в офис по същата причина може да е по-малко, а не от усвояването.

Такава е моята логика.

Общи условия

Активация на акаунт