Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 19

• 91 191
  • 731
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Тайне,  Как са тези костенурки? Вкусен ли става така патладжанът? гледах ги аз и се канех да ги
Нищо особено, само усложнено приготвяне.

# 421
  • София
Тайна, твоите 🍆 изкушения са невероятни! Изглеждат мммм....
Умирам за такива, ама нещо не ми се получават.
Що не ме осиновиш? Ще слушам, ще папкам и ще гледам как ги приготвяш (може и да помагам от време навреме) Kissing Heart
Наистина се възхищавам на майсторлъка ти да приготвяш простички нещица толкова вкусничко!
От мен едни лозови сармички с карфьол и със сметана

# 422
Открихме сезона.. .за кратко 😀.
Гювече с микс от сирена

# 423
  • София
AnyHr, гледах в ютуб и ми стана интересно да ги пробвам.

# 424
  • Bарна, морето, сините вълни
Менюто от вчера и днес:

Фахитас с арабски питки, запържени тиквички, лук, патладжан, телешка кайма, сос базилико и кашкавал

Таханов хляб

Голяма палачинка на фурна с лютеница, сирене, кашкавал и шпек

Бутчета със салатка

Крем карамел с кроасани

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 21:34 от despicable

# 425
Закуска

Мусака от зеле с мляно месо

# 426
  • София
Лъвчето(внука) си иска мръвката.

# 427
  • София
Пиле със зеленчуци в плик

# 428
  • Ilkeston

Mac&cheese с два вида чедър и ементал за вечеря.

# 429
  • София
Коблер с череши

Коблер с домати

# 430
  • Калифорния, САЩ
     Привет, кулинари. Всекидневно ви чета и храня семейството си, но не ми остава време да сложа снимки тук. Така че - идвам с един “обилен” отчет от последната седмица.
    От днес - салата, пилешки крилца на фурна, печени пицо-сандвичи и една бисквитена тортичка с домашен крем за тукашния празник.

Пилешка манджа с картофи, едни печива за ММ и детето;  яйца на очи и лютеница.

Кесадии с чоризо и моцарела; яйчена салата и гъби на тиган.

Зелен боб, сьомга с картофено пюре; салата и кекс с портокали.

Телешко с паста и гъби; трицветна салата.

Баница със зелении и салата.

Агнешка чорба; сандвичи и салата зеле и моркови.

Домашна пица; сандвичи “Принцеса” и зелена салата.

Боб МУНГ яхния; агнешко с чесън;  салати и фокачи. Пенкейкс.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 05:17 от ir74

# 431
  • там където има винаги вятър
Последните за тази година тиквички  Peace

Първите краставички от село /за внучката й трябва поне 1 декар  Joy но няма кой да ги отглежда  Rolling Eyes/

И отново торта "Дани"

Като човек от село, видял кое след кое се отглежда у нас има неписан закон. Щом се появи патладжана, тиквички вече не се ядат. Та снощи бяха последните. Така е и с черешите - за мен те си бяха преди месец, сега вече е ред на кайсии, праскови.

marcheva - порових се аз за този коблер с череши, но ще го пробвам с друго  newsm78
Виж тия лозови листа никой не ги яде, макар че си имаме и лозе - екологично чисти. То всичко на село ни е екологично, нали няма кой да се грижи за градината  Cry та от събота на събота - каквото стане.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 08:47 от mama iasi

# 432
# 433
 Печени патладжани със сирене по идея на Катето Евро

Домашна лимонада

# 434
  • София
......................

.................
Скрит текст:
Щом се появи патладжана, тиквички вече не се ядат. Та снощи бяха последните. Така е и с черешите - за мен те си бяха преди месец, сега вече е ред на кайсии, праскови.

marcheva - порових се аз за този коблер с череши, но ще го пробвам с друго  newsm78
Виж тия лозови листа никой не ги яде, макар че си имаме и лозе - екологично чисти. То всичко на село ни е екологично, нали няма кой да се грижи за градината  Cry та от събота на събота - каквото стане.
Скрит текст:
Скрит текст:
Да, има си логика и е така, ама Марчев ми донесе едни череши колкото детско око , големи, и аз ги врътнах, бяха изключително сладки и здрави, та затова го спретнах. Коблер може с всякакви плодове кайсии, праскови, сливи, много е приятен и се поднася топъл с топка сладолед, вкусотия си е.
За лозовите листа, пак пратих Марчев на вилата да ми набере, замразявам ги във фризера да имам за зимата, ние обичаме лозови сарми, та.. да кажа че са БИО листа, следни по размер и крехки... Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт