Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 502
  • 576
  •   1
Отговори
# 510
При мене изпушила или не, няма кой да ме замести. Починали баби и работещи приятелки - искам, не искам държа фронта.
Но пък вечер като се залепи за баща си не се занимавам. Събота и неделя се е случвало да ги изпратя някъде, че поне да изчистя на спокойствие.

# 511
Понеже точно така излиза. Оставяме детето на бабата, понеже "имаме нужда от почивка, младостта минава бързо". Детето ни пречи да си веем гъза по плажа и го мятаме на бабата. Защо да не отиде и детето на почивка? Да не е по-малко член на семейството? По-скоро аз не бих отишла, отколкото да лиша детето. /мое мнение. Вие си ги гледайте, както ви е угодно./
Нищо такова "не излиза". Човек наистина има нужда от почивка. Няма човек, който да няма такава нужда. Не сме деца, да се лъжем. Не е нужно "детето да пречи". Обективно човек има нужда от разнообразие. Психологически. И си търси решение. Кой, за себе си, какво решение ще си намери - това си е негова работа. Детето от нищо не е лишено при такива ситуации, ако родителите му са нормални възрастни мислещи хора. Нито е оставено само, нито е гладно, нито на студено.
Не знам защо трябва на някой да му хрумват такива сценарии.
Има си преживявания, подходящи за деца, както и неподходящи за тях. Е, вторите няма тръгна да ги споделям с хлапетата.  Laughing Майсторлъкът е в баланса. Не в крайностите. 

При мене изпушила или не, няма кой да ме замести. Починали баби и работещи приятелки - искам, не искам държа фронта.
Но пък вечер като се залепи за баща си не се занимавам. Събота и неделя се е случвало да ги изпратя някъде, че поне да изчистя на спокойствие.

И това е нещо. Човек е добре да отмаря от време - навреме, а не да се самозалъгва, че е добре, защото когато преумората надделее, наистина ще изпуши. И това не е добре както за него, така и за околните, вкл. децата. Колкото и медали да се опитва да си накачи по гърдите за героизъм. Щом е креативен - ще намери начин.

# 512
Джуди, разбира се! Може да си гледате детето и семейството според разбиранията.  Peace

# 513
Туристите са ясни, но съм виждала и много деца на чужденци. Факт е, че българите сме много изнервена и нетолерантна нация. Пречат ни нашите деца, пречат ни чуждите. Всяко действие е осъдително. Прекаленото вглеждане е лошо, обратното също. Само на нас ни прави впечатление и се възмущаваме от търкалящо се дете на летището, подивяло от чакане на закъсняващ полет.

Точно затова гледаме да избягваме такива полети.
Хахахаха, те уведомяват заедно с чек-ин-а колко малки деца ще има на борда, че да знаеш дали да се чекнеш и ти Joy Това не ти е рейса от София до Перник. Хумор на едно друго ниво Joy

# 514
Имах предвид, че избягвам излишни полети с  моите деца. Сега, ти, ако искаш да го покажеш на родата, ще трябва да лети детето.

# 515
Въпросът е да се събират двама с еднакви разбирания. Както виждаме от темата има много хора, които почиват с радост с децата си, както и още толкова такива, за които това не е кеф. Ако съпругата е от едните, а съпругът от другите, идва драмата.
И ако за единия тези неща са 'по дифолт' и е решил да ги спести на другия при планирането на нещата, после става проблема. Искам с детето, искам без детето. А де?

# 516
  • София
Ние почиваме и със, и без детето. Това след като навърши 4, де, дотогава бяхме заедно. Последните години по-често я взимаме с нас, но понякога я оставяме за уикенда, или за седмица-две и пътуваме сами с мъжа ми. Нямаме разногласия по темата. Факт е, че понякога тя иска да дойде, но просто няма как - миналия юни бяхме за няколко дни в Милано и Бергамо, ходихме и на концерта на Пърл Джем. Много й се искаше да е с нас, но нямаше да издържи на темпото - не се спряхме да обикаляме, само галерия Брера ни отне над 4 часа. Щеше да е трудно нонстоп да се съобразяваме с едно уморено 7-годишно и я оставихме при сестрата на мъжа ми.

# 517
  • София
Само да спомена, че по времето на моята щерка в заведенията се пушеше. Молове нямаше. Трябваше да го споделя с нея на всяка цена ли?
Детето все пак не ходи на работа, за да се каже, че го "лишавам от почивка".

# 518
Естествено, че всеки има нужда от почивка - ообено самотните и необзведени с баби и дядовци родители. Пък и нали затова сме се напънали в началото - да ни е по-лежерно след това.
Естествено, че всеки си има свои разбирания и право на тях - кой както чувства нещата.
Конкретния казус обаче касаеше дали 11 месечно момиченце да бъде оставено за 2 дни на.....''някакъв си там'' Simple Smile
Ами, май стана ясно че за повечето хора във форума това е крайно неестествено. Колко от вас биха си оставили бебенцата на семеен приятел-ерген за дни? Нали се сещате, че ако човекът наистина не е в ред........бебето просто няма как да се оплаче. Колко от вас биха рискували?
За това става въпрос, а не коя каква орлица или безхаберница е защото се е лепнала за бебето, или пък излязла на кръчма без бебе Simple Smile

# 519
Ако е "някакъв си там", не разбира се, че детето не трябва да му се оставя. Ако е свестен човек, добър приятел и с опит в гледането на бебе, аз съм ОК. Така че зависи какъв е конкретният човек и най-вече какво е бебето.

# 520
  • София
Не съм изчела всичко и мнението ми може и да се повтаря, за което се извинявам.

Категорично не бих си оставила бебето на семеен приятел, МЪЖ, ЕРГЕН при това. Не знам какво толкова има за мислене. Казвате, че детето го познава, но явно е прекарвало с приятеля само няколко часа и то във ваше присъствие. Едва ли ще издържи два дни без мама. Ами ако вдигне температура? Ако почне да повръща, задави се? Ако по време на къпане изпусне бебето, или без да иска го изкъпе с прекалено топла и студена вода? Толкова много неприятности могат да се случат! Децата на 11 месеца плачат, за да изразят емоцията и чувствата си и вие вероятно знаете във всеки един момент защо плаче дъщеря ви. Този приятел как ще знае? И имате ли му пълно доверие? И щом се касае за отсъствие от 2 дни, значи сватбата е в друг град. Какво ще направите, ако по средата на всичко ви се обадят и спешно искат да се върнете, че бебето се раздира от рев?

# 521
Нищо няма да му стане на бебето, ако не го изкъпят един ден. Едва ли ергена ще се напъне и това да прави. Общо взето за всички тези изброените има решение, въпрос на отговорност, мисъл, мобилизация и т.н.
Имам приятел ерген, но не бих оставила бебе на него независимо от повода. Сигурен, но смотан. И по принцип не бих на никой за някаква си сватба, ако ще и Мегън и Хари пак да се заженят. Пращам мъжа сам, ако иска, и решен е проблема. Светът не свършва - нито без присъствието ми на сватбата, нито без мъжа залепен за полата. Моето на 11 месеца вече беше ходещо бедствие.
И все пак - оставяла съм я на 6 месеца на лелите /два броя, едната с дете/, за да погреба майка си. Не за два дни, за почти ден.

# 522
Съболезнования, Евенце.

# 523
Има нещо противно и много сбъркано(да не кажа и извратено)в самата мисъл..Да си оставиш бебето за дни при мъж ерген(който дори не е кръвен роднина),за да друснеш едно хоро на няква сватба..
 Страшното е,че това не е идея само на единия родител,а и на  двамата..

Не казвам,че семейния приятел е извратен,но принципно,психарите си изглеждат нормално,нямат табели на челата..И никога не бих си доверила детето на приятел,особено във въпросната конфигурация..Просто ми е извратено,дори от негова страна,че проявява инициатива!
Кой нормален,неженен мъж,ще пожелае да гледа нечие пеленаче и то за дни?
Просто не ми е ок и не бих рискувала,говорим за детето ми,не за някакъв фикус!
Пък и да оставим мръсното ми подсъзнание на страна,но ако не дай Боже,детето се задави?Този човек трениран ли е в отглеждането на бебета?Щото едно е да го ползваш за "пичеловка",бутайки го из паркове и градинки,а друго е да го обгижваш изцяло...Спирам,че не филми,ми цял сериал ще изкарам,но..Така де..Приоритети,кво  да правиш..

# 524
Тези въпроси , мисля отдавна ги разнищихме. Който не е чел да се върне, а не да почваме отначало.

Общи условия

Активация на акаунт