Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 451
  • 576
  •   1
Отговори
# 135
Ние преди няма и месец бяхме на сватба - с две деца ( бебе на 7 месеца и каката на 7 години). По случайност майка ми беше на гости за няколко дена и беше доста разочарована, че няма да й оставим децата 😂
Каката се забавляваше страхотно много на сватбата, нон-стоп танци! Малката я гледа основно баща й, като ми даде време на мен да се отпусна и разнообразя. За около 2.5 часа бяхме всички заедно, после ММ взе малката и я приспа в колата, а ние с каката изчакахме ритуала с тортата.
Когато има желание, има начин.
П.с. купих си специална рокля за кърмене, която е официална...е, малката не, че яде кой знае колко, но бях подготвена 😂

# 136
Твърдо и абсолютно не бих оставила бебето си за 2 дни даже на най-добрата си приятелка, за да отида на някакво празненство..сватба или каквото и да е.

# 137
Интересно. Който Ви предлага да си оставите детето на човек, който не е гледал дете е в голяма заблуда. Не казвам мъж, защото има и жени, които не знаят как се сменя памперс...
Та, режимът на едно 11 месечно бебе е 5 хранения, то са пюрета, млека, каши, памперси, разходки... На въпросното лице ще му се спре тока, ако трябва да прави всичко това, на Вас, да му напишете графика на детето-какво, колко кога яде, да купите всичко...
По-практично е да вземете детето с Вас или баба/роднина, която знае за какво иде реч. А повече от 3 часа на сватба не знам какво ще и правите, да гледате пияни, заляни и запотени лица Simple Smile Simple Smile

# 138
Не е ли странно, че мъж предлага услугите си в тази ситуация.. аз щях жестоко да се притесня, може да звучи налудничаво, параноично и всякак... но не си струва заради едното парти, да поемаш риск свързан с детето ти!

# 139
. А повече от 3 часа на сватба не знам какво ще и правите, да гледате пияни, заляни и запотени лица Simple Smile Simple Smile
Надявам се да е шега това, защото иначе 1) ми е тъжно, че не сте били на хубава сватба, и 2) от опити да се изкарате идеалните родители малко прекалявате.
На въпроса на Лимонче за социален живот - моето изискващо бузумно много внимание и неспящо дете пречи реално на всичко (т.е. можем да го вземем, но изобщо няма да се видим с хората), но дори и най-доброто дете пречи на кино, театър, escape стая, концерт - все неща, които обичаме и за които търсим помощ- роднина, гледачка, приятели с деца.

П.П. за двата дни и на мен ми е странно, бих избрала вариант да вземем бебето и някой, който да го гледа и да оставим двамата в хотелската стая за няколко часа.

# 140
Още по-странно е, че трябва да оставят детето за два дена, след като сватбата е една вечер...Абсолютно необяснимо, сигурно таткото иска малко да отпусне края 🙈
Тръпки ме побиват от това странно предложение...

# 141
Рискът е тристранен , според мен. Гледачът - голям оптимист. Бащата, явно изобщо няма и идея как се гледа бебе на 11 месеца / ако пък е и проходило, олеле/, бебката си има стереотипи.
Не я параноясвайте, тя авторката сама внесе този елемент за момичето! и мъжът, който ще я гледа, явно го има предвид.
По - скоро е безотговорно това, някой да си мисли , че ще се справи с бебето, а другият- също.
Авторке, хващай ергена, и на сватбата, а бащата - с детето. Ако толкова държи да уважите младоженците и ти да си там, но без бебката.

# 142
  • София
Това младо семейство няма нито едни баба и дядо ли? Нещо ми  мирише цялата постановка (както и че авторката мълчи като припикано мушкато).

# 143
. А повече от 3 часа на сватба не знам какво ще и правите, да гледате пияни, заляни и запотени лица Simple Smile Simple Smile
Надявам се да е шега това, защото иначе 1) ми е тъжно, че не сте били на хубава сватба, и 2) от опити да се изкарате идеалните родители малко прекалявате.
На въпроса на Лимонче за социален живот - моето изискващо бузумно много внимание и неспящо дете пречи реално на всичко (т.е. можем да го вземем, но изобщо няма да се видим с хората), но дори и най-доброто дете пречи на кино, театър, escape стая, концерт - все неща, които обичаме и за които търсим помощ- роднина, гледачка, приятели с деца.

П.П. за двата дни и на мен ми е странно, бих избрала вариант да вземем бебето и някой, който да го гледа и да оставим двамата в хотелската стая за няколко часа.

Да, едно дете особено пречи на escape стая...какъв ужас.

# 144
Аз продължавам да се чудя какви са аргументите на таткото да не взимат бебето с тях...

# 145
Аз продължавам да се чудя какви са аргументите на таткото да не взимат бебето с тях...

Според мен, на татковците често им липсват обективни аргументи.....

# 146
Обективните аргументи сигурно са, че за 11 месечно не е най-подходящата да прекара време в път, после разни ритуали, и накрая  часове в шумна и многолюдна обстановка, а и трябва непрекъснато някой да не откъсва поглед от него. Аз също не бих си завела бебето на далечна сватба с увереността, че ще прекарам добре - напротив, пак ще го гледам постоянно, само че в неудобства и за двете ни. Не се сещам за сватба, която да ми е толкова важна, че да си причиня това, пък и  едва ли ще видя нещо от нея.

Обаче не мога да повярвам, че единствената опция да гледа детето е някакъв неженен приятел от мъжки пол. И той как се навива също ми е чудно.

# 147
Не знам, на мен ми е интересно дали е по-скоро загрижен за детето, че ще му е шумно, че може да се изнерви, да плаче или по-скоро от егоистични подбуди - че няма да могат да се отпуснат и забавляват, че поне единият ще е ангажиран с бебето. Но това няма отношение към питането де, просто ми е интересно какво стои зад "не желае детето да пътува с нас"

А по темата, без дори да имам деца все още, идеята ми се струва абсурдна. Сякаш има нещо нечисто зад това предложение... То аз котката си няма да мога да оставя на кого да е, какво остава за бебе!

# 148
  • София
Труден въпрос. Защото не съм от типа "ах, детето" и ако си навия че искам да отида на сватба - ще искам да се забавлявам максимално, особено след 11 месеца майчинство.
Странни са ми приказките - какво ще правите повече от 3 часа?
Някои хора обичат да танцуват, да играят хора, може да си общуват с други гости, зависи чия е сватбата. Аз понякога също имам пристъпи на темерутщина, но не го смятам за норма.
Мъжът донякъде го разбирам, зависи дали детето е кротко.
Но щом самата жена е против - не виждам проблем мъжът й да не отиде сам. Обаче тя да не му пили после.

# 149
Не знам, на мен ми е интересно дали е по-скоро загрижен за детето, че ще му е шумно, че може да се изнерви, да плаче или по-скоро от егоистични подбуди - че няма да могат да се отпуснат и забавляват, че поне единият ще е ангажиран с бебето. Но това няма отношение към питането де, просто ми е интересно какво стои зад "не желае детето да пътува с нас"

А по темата, без дори да имам деца все още, идеята ми се струва абсурдна. Сякаш има нещо нечисто зад това предложение... То аз котката си няма да мога да оставя на кого да е, какво остава за бебе!
Убедена съм, че не е хич загрижен за бебето, нито за жена си, а само и единствено за собствения си комфорт. Да може да си пийне човекът, както си му е ред - до зори на сватбата, без бебето да плаче и пречи наоколо, а жена му да го ръчка да си тръгват рано (заради бебето).
 Той ако беше поне малко от малко загрижен за дъщеря си, нямаше да е готов да я метне на първия срещнат приятел, па макар и много "свестен, читав и добър". Хората, които са много загрижени за децата си, а пък искат да разпуснат, им осигуряват по-адекватна компания.

Общи условия

Активация на акаунт