Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 570
  • 576
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Франсоаз, аз също имам хора, които наричам приятели, но те се броят на пръстите на едната ми ръка. Всички са жени, ако има значение. Останалите са познати. На приятелите вярвам на 100% що се отнася до мен и до някаква по-малка степен що се отнася за детето ми, там нещата имат далеч повече нюанси. За познатите - не ми пука дали са хомо или хетеро, това няма голямо значение за значително по-ограничените ни отношения. Педофили дали са или не са няма как да знам, това не е нещо, което човек разкрива с кеф дори на най-близките си хора, но и това не ме вълнува, защото дори да имат подобни наклонности, едва ли биха се добрали точно до моето дете. Пак поради естеството на много ограничените ни отношения. Дали стана ясно?

# 271
Цял живот ще го имат това дете, а младостта си заминава бързо. ...
Това е най-тъпото нещо, което съм чела във форума откакто го посещавам! Rolling Eyes

Ползвайте презервативи, хора! Също така има спирали, противозачатъчни хапчета и дори вазектомии... Размножаването въобще не е задължително!
Какво сте ги народили тези деца? Само да пречат на младостта? Човек на една сватба не може да отиде и да се напие като хората... Rolling Eyes
Понеже гледам, че твоето дете е около 2 годишно, да разбирам ли, че ти от раждането досега не си си показала носа навън, не ходиш на кафе, на ресторант, на почивки, щото вече си се обрекла на доживотна каторга, имайки дете?   Smiley
Ами, сори, ама не смятам, че щом веднъж родя, и край, животът за мен приключва, превръщам се в една вечно закриляща "квачка" и мисията ми отсега нататък, та до смъртта ми, е да ходя след "отрочето" и да му угаждам на "нуждите".
Аз разбирам, че като се роди, "златното яйце" на мама става намбър уан, супер-дупер,мега-гига важно и сте готови на всичко да не го изпускате и за миг от очи.   Hands Plus1
Но и вие разберете и приемете, че има и хора, които не са втренчени единствено и само в Чадото, имат и други интереси и желания.И не им е никакъв проблем, че детето ще преспи една нощ, без мама да му диша във врата.
Мисля, не е трудно.Или?   Smiley

# 272
Всеки уикенд си хвърлям детето на приятели, познати и комшии!
Няма да изпускам младостта, ей! Joy Това дете само ми пречи!
Да питам .... искаш ли го за предстоящия уикенд? Joy

# 273
  • София
Аз разбирам, че като се роди, "златното яйце" на мама става намбър уан, супер-дупер,мега-гига важно и сте готови на всичко да не го изпускате и за миг от очи.
Разбираш чушки.

Ех, тая неизживяна младост, бре. Заради нея се оставят бебета на ергени, за да може мама и тате да тропат хора на нечия сватба, цели два дни.

# 274
Франсоаз, тая младост не може ли да си изживее човек без да си мята детето на някой? Някакси не ми е понятно защо децата се смятат за вещи, а не за част от семейството. Ние сме едно семейство, аз, ММ и децата. Ходим на кафе, на почивки, на разходки, на ресторант ЗАЕДНО. И не ни тежи, понеже се обичаме и обичаме да прекарваме времето си заедно. Не разбирам майки, които приемат децата си като бреме.

# 275
Аз разбирам, че като се роди, "златното яйце" на мама става намбър уан, супер-дупер,мега-гига важно и сте готови на всичко да не го изпускате и за миг от очи.
Разбираш чушки.

Ех, тая неизживяна младост, бре. Заради нея се оставят бебета на ергени, за да може мама и тате да тропат хора на нечия сватба, цели два дни.
Аха,  от чушки, и от пушки, и от всичко разбирам.   Smiley
Скрит текст:
И понеже съм голяяяямата  разбирачка, имам двама прекрасни сина-млади, самостоятелни мъже, справящи се чудесно, а не "вързани за мамината пола", щото нали, мама е забравила, че има живот И Извън децата.

И сериозно (не че майтапа не ми върви днес  Smiley  ), аз на мястото на авторката с чиста съвест бих си взела детето на сватбата, ако няма на кого да го оставя , а не да я пропусна.
И съм го правила, не на сватба, на подобни.
Децата Никога не са ми били проблем да отидем някъде.

# 276
То пък, егати животът - от сватба на сватба, след  триста зора и разминавания с мъжа, или пък ако трябва да чака на бивш да вземе децата, че да се отдаде и тя на забавления.

# 277
  • София
Никой не се съмнява, че имаш прекрасни самостоятелни синове, Краси - вашето семейство изначално е като излязло от приказките, всички сте пърфекшън SmileStuck Out Tongue Winking Eye

Някакси обаче се съмнявам, че като са били под две годинки сте ги оставяли на ергени за дни, да ги гледат, докато ти и мъжът ти сте купонясвали. Сори, не го вярвам.

Нито аз, нито Хай, нито Бианка или който и да било в темата, отглеждаме децата си залепени за дънките ни. Просто сме разумни, здравосмислещи жени.

# 278
Мисля, че и двете страни малко спекулирате.
Съвсем възможно е човекът да не е никакъв педофил, а наистина да е добронамерен. Това все още не значи, че 11-месечно бебе, което трябва да е до майка си, е редно да се оставя за 2 дена с чужд човек.
И тези сбъркани приоритети - сватба, та сватба.
Тук съпругът е за убиване, че изобщо предлага такива неща

# 279
Някакси обаче се съмнявам, че като са били под две годинки сте ги оставяли на ергени за дни, да ги гледат, докато ти и мъжът ти сте купонясвали. Сори, не го вярвам.
Когато първото ми дете беше под две годинки, бяхме студенти.   Smiley  В град, нерОден и за двама ни.И не точно на приятел-ерген, но на двойка, неженени приятели е оставян.Не точно с преспиване, но до малките часове, взимали сме го заспал.
И да, аз съм явно супер безотговорна майка...кВо да направя, като не съм се наживяла докъм 35-40 години, пък после да мисля за потомство.  Smiley 

# 280
Щях да напиша - бих оставила, добре, че попрочетох темата.
Да, и аз съм се 'наживяла' преди да родя, каквото и да значи това. Така и не разбрах какво се има предвид. Моите попорастнаха, започнах да ходя по доста повече места, тепърва животът е пред мен, не виждам смисъл да се юрна точно когато децата ми са малки. Това са едни има няма 10 години ,на фона на предишните 20-30 и следващите 30-40 от живота ми, не ми е било проблем в някакъв период да се съобразявам с друго човешко същество с особени нужди. Ама знам за какво става дума, по броя баби, които взимат и водят на детска градина и допълнителни занимания. Детето е огромна тежест. Ми - наистина, много хора не знаят за какво раждат.

# 281
  • София

Когато първото ми дете беше под две годинки, бяхме студенти.   Smiley  В град, нерОден и за двама ни.И не точно на приятел-ерген, но на двойка, неженени приятели е оставян.Не точно с преспиване, но до малките часове, взимали сме го заспал.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул! Mr. Green Joy

# 282
  • София
''Когато първото ми дете беше под две годинки, бяхме студенти. В град, нерОден и за двама ни. И не точно на приятел-ерген, но на двойка, неженени приятели е оставян. Не точно с преспиване, но до малките часове, взимали сме го заспал.''

Много си сладка. Не точно, не точно..накрая не били компютри, а компоти. Та така и твоята ''прилика'' с настоящия казус Simple Smile

Косите на Вероника, именно.

# 283
Мисля, че и двете страни малко спекулирате.
Съвсем възможно е човекът да не е никакъв педофил, а наистина да е добронамерен. Това все още не значи, че 11-месечно бебе, което трябва да е до майка си, е редно да се оставя за 2 дена с чужд човек.
И тези сбъркани приоритети - сватба, та сватба.
Тук съпругът е за убиване, че изобщо предлага такива неща
Повечето пъти мъжете се опитват да се отърват от децата. Проблемът е И в жената обаче, че го допуска, вместо да впрегне мамин златен да си поеме своята част от грижата за детето НА сватбата, за да може и тя да друсне някое хорце или /не дай боже/ да пийне повече от чаша бЕло.
Ми така де, вместо да зяпа по момите на съседните маси и да се чуди кое може да забърше ... Уплътнявайте им времето, момичета, вместо да си пращате децата по свекърви и шуренайки. Инак мъжете започват да се чудят .... /знаете какво/.

Краси, по болници - да, когато се е налагало - големия влезе за апандисит, в спешното бяхме четиримата. Беше образователно и за малката.
Обратното - тя счупи ръчичка, батко й беше с нас. Къде да ходи точно и защо, сестра му има проблем, той е съпричастен. Чак се чудя къде е драмата.

Ха, прочетох и формулировката на темата най-сетне. Да си оставя детето някъде си, защото собствения му баща не го иска? Моля? Ти сериозно ли? Бих се замислила в какво съм се забъркала, ако е така. Ти нямаш проблем детето да е с вас, бащата не го иска. Сватбата ти е малък дерт.

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 09:49 от Анонимен

# 284
  • София
Сватбата вече сигурно е минала, а тук фантазиите бликат, та бликат!
Авторката не е казала, че няма проблем с детето и иска да го помъкне на вечерна сватба в друг град.
Толкова ли е трудно да се приеме едно изречение в автентичния му вид и така да се коментира?

Общи условия

Активация на акаунт