Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 567
  • 576
  •   1
Отговори
# 285
Силно е възможно приятелят ерген хич да не е толкова ентусиазиран, колкото таткото на бебето го изкарва. Не бързам изобщо да го обявя за педофил.

# 286
  • Варна
Никой тук не го я обявил директно за педофил. Просто някои коментираме, че не е изключена и тази възможност.

# 287
  • София
Ами, сори, ама не смятам, че щом веднъж родя, и край, животът за мен приключва, превръщам се в една вечно закриляща "квачка" и мисията ми отсега нататък, та до смъртта ми, е да ходя след "отрочето" и да му угаждам на "нуждите".
Аз разбирам, че като се роди, "златното яйце" на мама става намбър уан, супер-дупер,мега-гига важно и сте готови на всичко да не го изпускате и за миг от очи.   Hands Plus1
Но и вие разберете и приемете, че има и хора, които не са втренчени единствено и само в Чадото, имат и други интереси и желания.И не им е никакъв проблем, че детето ще преспи една нощ, без мама да му диша във врата.
Тук не мога да не се съглася с теб. Обаче разбирам и другата страна:
1. Ти и аз сме родили относително млади, тогава бяха такива времената, съответно сме имали все още желанието да се забавляваме и не сме били от типа орлици. Да, не сме се били наживели, което не ни прави автоматично лоши майки. Просто не сме били като в приказката за нероден Петко - да си представяме апокалипсис навсякъде.
2. От друга страна - непонятно ми е как човек, който до вчера е вършеел и т.н., изведнъж да се обърне на 180 градуса и да каже: Наживях се, сега вече само детето ми е важно.
Ами ти все едно си вече друг човек. Нямам предвид да не си гледаш детето, но от едната крайност да се втурнеш в другата...ми се струва малко пресилена и изкуствена работа. После олеле- мале, жалби колко трудно се гледа дете. Ами паузирай отвреме-навреме, това не те прави лоша майка.
И постоянното споменаване на напиването - леле, ужас, може цял ден да се лочат кафета и подобни, но една истинска дама не се напива н-и-к-о-г-а
Не бих казала, че винаги може да си поживееш, защото е доста различно на 30 и на 50. На сватба не се ходи всеки ден и цял живот, в един момент започваш да ходиш И по погребения.
Ще завърша с моето верую - по-добре 2 и повече деца с логистична и финансова помощ от родители, приятели и каквото се сетиш, от 1 залепено за мама и татко.

# 288
Аз съм в другата крайност, не ми пука за излизания, кафета, екскурзии, а като една безотговорна майка натирих детето на ясла на 1г5м, и исках да се връщам на работа. С мъжа ми искахме да си купим собствено жилище, и пари за такива глезотии не бяха в плановете.
Оставяла съм си детето за 3 дни с майка ми, която дойде от България да го гледа в Германия, и на свекърва ми за няколко часа. Досега не сме го оставяли на наши много близки приятели с деца, защото през седмицита всички са на работа така или иначе, уикенда сме си всички заедно. Детето сме го мъкнали с нас като бяхме при нотаруиса (изкара два часа там това дете, занимавайки с дебелите книги в кантората) и в банката да подписваме за кредита. Не мисля, че чак толкова трябва да се драматизира, че трябва да отидеш някъде с детето, било то на лекар или в администрация. Понякога се налага и няма други хора покрай тебе.

# 289
Темата стана много смешна. Някои потребителки с такава стръв се втурнаха да начукват канчета и такъв мед им капе докато изписват "майки орлици" и "лигльовци залепени за полите на майките си", че не е истина.
Дават се и лични примери за широкоскроеност нямащи абсолютно нищо общо с конкретната ситуация. Важното е да е на контра, ама нищо де, лаф да става!

# 290
Е, за някои хора се оказва много трудно, дори невъзможно, да коментират конкретен казус, вместо останалите потребители.  Grinning

# 291
Не мисля, че чак толкова трябва да се драматизира, че трябва да отидеш някъде с детето, било то на лекар или в администрация. Понякога се налага и няма други хора покрай тебе.

о, зависи, зависи! като бяха малки моите беше поносимо, обаче сега дори от мисълта да вляза в магазин с тях ме обзема ужас. за заведения или администрация или въобще ситуация, в която трябва да се концентрираш, дори и дума не може да става. за сметка на това са абсолютно винаги с нас. всеки пита как издържате, 'щото са бесни. ами не издържаме Wink колкото - толкова. просто си спестяваме доста неща, но вече сме и на възраст, та не е някаква драма.
били сме с каката на сватба, когато беше на година и малко. меко казано, беше кофти. ако за баба ми не беше толкова важно, не бих си го причинила. иначе родителите също имат нужда да разпуснат, не виждам нищо лошо в това.

# 292
Интересно ми е авторката как реши проблема - ясно е, че няма да си остави детето.

# 293
То пък, егати животът - от сватба на сватба
Joy Сори, знам че вадя от контекста, но много яко се е получило.

# 294
  • София
Е, за някои хора се оказва много трудно, дори невъзможно, да коментират конкретен казус, вместо останалите потребители.  Grinning
Тези хора са и от двата лагера. И след изказвания "то пък голямата работа, какво толкова се прави на сватба повече от 2 часа, някаква си сватба не е по-важна" и т.н. - чудно ли е?

# 295
о, зависи, зависи! като бяха малки моите беше поносимо, обаче сега дори от мисълта да вляза в магазин с тях ме обзема ужас. за заведения или администрация или въобще ситуация, в която трябва да се концентрираш, дори и дума не може да става. за сметка на това са абсолютно винаги с нас. всеки пита как издържате, 'щото са бесни. ами не издържаме Wink колкото - толкова. просто си спестяваме доста неща, но вече сме и на възраст, та не е някаква драма.
Моето е едно, но бясно като за трима, че и момиче. Откъдето минем се разбира. Не ужас, ами перманентен стрес ме обзема. Бих я пратила и на Луната, за да напазарувам само веднъж поне спокойно, но като няма как си я влача с мен.

# 296
Скрит текст:
Моето е едно, но бясно като за трима, че и момиче. Откъдето минем се разбира. Не ужас, ами перманентен стрес ме обзема. Бих я пратила и на Луната, за да напазарувам само веднъж поне спокойно, но като няма как си я влача с мен.
Не че нещо (и не е към теб лично), ама, някакъв повод за гордост ли е да имате дете, което не можете да контролирате и то командва "семейния парад"?   Smiley
Все по-често виждам и чувам подобни "хвалби"...пиша го в кавички, щото уж не е хвалба в смисъла, който се влага в тази дума, ама пък все е казвано с едно такова чувство на едва ли не гордост "Вижте, какво нахакано дете имам!".Включително и баби се хвалят с внуците....

Иначе, остави ми го на мен, успешно се справям с всякакви инати.   Smiley
Не съм имала случай досега дете да ми се качи на главата.

# 297
  • София
Случва се дете да се респектира донякъде от чужд човек, за разлика от родителите си.
Наблюдавала съм от балкона  как синът ми кротко ходи за ръка с баща ми, а с мен веднага започваше да се дърпа и върти на всички посоки.

# 298
Случва се дете да се респектира донякъде от чужд човек, за разлика от родителите си.
Наблюдавала съм от балкона  как синът ми кротко ходи за ръка с баща ми, а с мен веднага започваше да се дърпа и върти на всички посоки.
О да, пред всички, на гости например, е толкова хрисима. Само комплименти валят - такова добро дете, кротко, мирно ...
Франсоаз, аз се оплаквам, не ми е гордост. Просто казвам истината. Явно не си имала по-лудички деца.

# 299
Ама не е нужно това, може онлайн повечето неща. Веднъж в месеца в магазин докато таткото я гледа в най-близката градинка, купуваш всичко нужно и така.
Иначе при нас е обратното - като види баща си или брат си и започва лигоча. Просто там минава номера.

Общи условия

Активация на акаунт