Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 522
  • 576
  •   1
Отговори
# 345
Е добре де, Франсоаз, кое ти се струва неестествено в това една майка да е залепена за бебето си? Виж ако е залепена за 20 годишният си син, тогава вече е странно.

# 346
Една жена е "залепена" за бебето си, само докато е бременна. После стават Две отделни личности. Ако могат, разбира се. Simple Smile

# 347
  • Варна
Може, ама малката "отделна личност" е тотално зависима в първите месеци, че и години от живота си. И е нормално за всяка една майка да не желае да я прави зависима от чужди хора.

# 348
Само да не решат да наваксват като свекърви, тези лежерните сега.

# 349
Добре , сега ще обясня на 4 месечното ми бебе, че вече сме отделили личности и да се оправя сама. Мама не я интересува, че има нужда от майчина топлота, закрила и
кърма. Отивам на почивка пък. Фръц 😂😎

# 350
Една жена е "залепена" за бебето си, само докато е бременна. После стават Две отделни личности. Ако могат, разбира се. Simple Smile

Бебето е на 1000% зависимо най-вече и на първо място от майка си и все още не е отделна личност в пълния и смислен смисъл на думата.

# 351
Ами не бих имала доверие на друг за бебе, което е толкова беззащитно и не може да разкаже.
Ако сууупермного ми се налага бих оставила на жена, но на мъж никога. Да ме прощават мъжете, но ... хормоните им са проблем.

# 352
Това да си гледаш малкото дете не те прави майка-орлица. Като няма на кой да го оставя и за 5 мин.изключая баща му/, ми кой да го гледа, много ясно, че аз. Но това не ме прави орлица, а майка на дете на 1 г., което е абсолютно зависимо от мен за всичко-нито може да се нахрани сам, нито да се преоблече и т.н. Тези пък, които си почиват от време на време, ги заклеймявате като нехаещи. Всеки има нужда от въздух от време на време, това не значи, че е лош родител. Някакси виждам само двете крайности в постовете.

# 353
едно е да оставиш бебето за малко , друго е за 2 дена . няма крайности.

# 354
  • София
Добре , сега ще обясня на 4 месечното ми бебе, че вече сме отделили личности и да се оправя сама. Мама не я интересува, че има нужда от майчина топлота, закрила и
кърма. Отивам на почивка пък. Фръц 😂😎
А ако не кърмеше? Смяташ, че друг не може да осигури закрила и топлота? Дори кърма се осигурява, истинска.
4-месечното много ще разбере, ако си липсвала месец.  Laughing

# 355
Това да си гледаш малкото дете не те прави майка-орлица. Като няма на кой да го оставя и за 5 мин.изключая баща му/, ми кой да го гледа, много ясно, че аз. Но това не ме прави орлица, а майка на дете на 1 г., което е абсолютно зависимо от мен за всичко-нито може да се нахрани сам, нито да се преоблече и т.н. Тези пък, които си почиват от време на време, ги заклеймявате като нехаещи. Всеки има нужда от въздух от време на време, това не значи, че е лош родител. Някакси виждам само двете крайности в постовете.

Да излезеш някъде на кафе с приятелки или пък да оставиш бебе на баба му или баща му за няколко часа е едно... да оставиш бебе на месеци на който и да било за цял месец за да отидеш на екскурзия за мен е безотговорност. Не разбирам тези родители как биха били спокойни, честно.. аз имам позната, която оставя бебето си в съседната стая като плаче, защото неможела да го слуша, която го отби нарочно, защото и се пътувало и която всеки път в който я срещна казва, че ако още малко остане в къщи ще се гръмне... всякакви тъпотии съм чувала, за какво тогава тези хора избират да са родители, не може да си толкова тъп честно. За детето, родителите му са целия свят, майките които се посвещават на децата си и са плътно до тях не са майки орлици, а нормални майки... тези, които оставят бебетата си при баби, лели и напред назад, за да отидат да се снимат в Бали примерно са ниско интелигентни егоисти!

# 356
  • Варна
4-месечното много ще разбере, ако си липсвала месец.  Laughing
Ма няма да разбере и цяла година ако те няма. Няма и да му пука. Това прави ли го нормално?

# 357
  • София
Smurf15 , да се сещаш, че има нервни и плачливи деца?
А че ТЕЗИ ХОРА до момента не са имали идея какво е точно с дете и че понякога изпушват? Плюс това, семейството и децата не са върховният блян за всекиго.
Тук съм съгласна с не помня кой, че сме отделни личности, а не скачени съдове 24/7.
Бих допълнила, че моето виждане е, че живеем с децата си, а не само заради тях.
Преданата майка с изпилени нерви не е полезна за детето и със сигурност няма да иска второ. Майка, на която са помагали и е успявала да си почине, ще бъде по-търпелива.
Любовта си е любов, но не компенсира нуждата от сън, например.
4-месечното много ще разбере, ако си липсвала месец.  Laughing
Ма няма да разбере и цяла година ако те няма. Няма и да му пука. Това прави ли го нормално?
За годината вече е друго, хайде да не си говорим общи приказки. При 2 деца сигурно имам някаква идея как се развиват психически и кое им липсва.

# 358
  • Варна
Тъй, тъй... ама цял месец да си почиваш от бебето си... не е ли малко прекалено? То все едно си на трудов договор и си си взела годишния отпуск.

# 359
Лимонче, а ерген-детегледачка намери ли си, че тръгна?
За едните орлици, за другите егоистки .. пак среда няма.

Общи условия

Активация на акаунт