Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 552
  • 576
  •   1
Отговори
# 375
Тук не става въпрос за отделяне за няколко часа, а за оставяне на някой да ти гледа детето, щото видиш ли ти трябва почивка/забавление.

Като искам на почивка, вземам си и детето. Нима то няма нужда от това?
Като сме канени на сватба, канени сме цялото семейство. Вярно е, че ще трябва да се съобразявам с режима на детето, но нали затова съм му майка - поставям нуждите му преди всичко, особено за бебе. Ако трябва, ще отидем само в ресторанта, ако трябва, ще си тръгна след 2-3 часа с детето или там, каквото е нужно на детето...

Но всеки си знае, разбира се. Кой, както го усеща родителството…..!

# 376
Лимонче, а ерген-детегледачка намери ли си, че тръгна?
За едните орлици, за другите егоистки .. пак среда няма.
Да не съм луда да му търся гледач. После ще кажат, че съм орлица. Да се оправя само то си е отделна личност.😁
пОснах сълза
Голямата гордост - детето да е залепено за теб и да не може до тоалетна да отидеш или да се изкъпеш.
Да, в момента ще забележи, че те няма и след няколко часа ще забрави. И това ще се отрази фатално и му срива психиката завинаги?
Ами ако се наложи, ама наистина се наложи да те няма вкъщи? Трагедия в 2 действия?

Ако наистина се наложи да ме няма вкъщи баща ѝ ще се оправи, но да страда детето ми и да плаче като ме види, че излизам за да си пече мама трибуквието на някой плаж или го вее по кръчмите, няма нужда.

# 377
Тук не става въпрос за отделяне за няколко часа, а за оставяне на някой да ти гледа детето, щото видиш ли ти трябва почивка/забавление.

Като сме канени на сватба, канени сме цялото семейство. Вярно е, че ще трябва да се съобразявам с режима на детето, но нали затова съм му майка - поставям нуждите му преди всичко, особено за бебе. Ако трябва, ще отидем само в ресторанта, ако трябва, ще си тръгна след 2-3 часа с детето или там, каквото е нужно на детето...

Напълно подкрепям написаното.

# 378
  • София
бабата взима и води на училище, бабата/дядото помагат с уроците

За голямо мое съжаление нямам такава помощ, но ако имах възможност, бих се възползвала на хиляда процента. Не го намирам за нещо лошо.
Нито пък месец на село при баба смятам, че е зле, при 4-месечна ваканция.
Но това са баба и дядо все пак, не някакви си хора.

# 379
  • София

Напълно подкрепям написаното.
И аз.

Cuckoo, последните страници обсъждаме нонстоп отглеждане от баби и дядовци. И неповторимият коментар - твой ли беше, сори не помня, че майката и да липсва с месец, детето няма даже да го отрази. Впечатлих се, признавам си. Аз съм оставяла 4 годишно за 15 дни, за да пека дупе на един слънчев остров, и като се върнах се оказа, че тя е плакала за мен всеки ден. Майка ми не ми го каза това по телефона, цитирам, ''за да не ви развалям почивката'', но впоследствие се разбра. Още ми е криво, нищо, че с мъжа ми изкарахме супер.

# 380
  • София
Такива неделящи се са ми любими - мама, татко и детенце/чица се носят комплект дори там, където нямат работа или пречат. Давам пример - на родителска на голямото дете.

# 381
  • София
Такива неделящи се са ми любими - мама, татко и детенце/чица се носят комплект дори там, където нямат работа или пречат. Давам пример - на родителска на голямото дете.
Ако нямаш на кого да го оставиш, нямаш много избор. Не можеш да го вържеш отпред пред сградата като пудел.

# 382
Куку, това да не е папагал , че да пречи. Говорим за човешко същество!!!

# 383

А ти, как решаваш кой къде има работа и къде пречи? Щом за теб е нормално всички да се делят... окей, за пример ли е.

# 384
  • София
И неповторимият коментар - твой ли беше, сори не помня, че майката и да липсва с месец, детето няма даже да го отрази. Впечатлих се, признавам си. Аз съм оставяла 4 годишно за 15 дни, за да пека дупе на един слънчев остров, и като се върнах се оказа, че тя е плакала за мен всеки ден. Майка ми не ми го каза това по телефона, цитирам, ''за да не ви развалям почивката'', но впоследствие се разбра. Още ми е криво, нищо, че с мъжа ми изкарахме супер.
Твоите угризения не са мои, сори.
А ти защо не помисли преди това дали няма да му е мъчно? За 4 години би трябвало да си познаваш детето.
Да беше прочела по-добре за каква възраст пиша.
_limonche_ , в някои случаи децата пречат. Явно не си чувала такова нещо, но по-добре късно от никога

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 16:46 от Cuckoo

# 385
  • София
На мен понякога възрастните ми пречат, ама не искам да бъдат оставяни отвън SmileSmile

# 386
Ясно, чуждите деца ти пречат...

На мен понякога възрастните ми пречат, ама не искам да бъдат оставяни отвън SmileSmile

Много добре го каза!  Peace

# 387
  • София

А ти, как решаваш кой къде има работа и къде пречи? Щом за теб е нормално всички да се делят... окей, за пример ли е.
Решавам, защото участвам в срещата от името на моето дете и съм наясно, че мрънкащи деца нямат работа там при наличие на 2 родители - нарочно болдвам, преди да ми обясните за самотните родители.

Да, за пример е - както за пример е единият родител да напазарува, а другият да стои с детето, вместо то да се отегчава и плаче или да събаря стоки в магазина, понеже те не се делели.

# 388
  • Варна
Къде отиде на родителската среща и къде точно е връзката и общото между влачене на цялото семейство на родителска среща и обсъждания казус... Вече съвсем изгубих нишката.

# 389
Точно! Тайс, взе ми го от клавиатурата.
На родителските срещи има много по-шумни майки от моето бебе. Да ги помоля да излязат, че ми пречат 😁.

Общи условия

Активация на акаунт