Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 514
  • 576
  •   1
Отговори
# 450
Не знам на кого трябва да стане ясно. Нямам спомен аз да съм писала да се оставя дете на баща му, защото приятелка е поискала така.

# 451
Леле, аз съм много зле.😁 И мъжа и двете деца взимам с мен.

# 452
Ако вземаш с теб мъжа си и двете си деца, не си зле. Но ако не смееш едно кафе да изпиеш без тях, не е на добре работата.

# 453
Правилната дума не е "не смея", а не искам. ММ почива един ден в седмицата и предпочитам вместо да му хвърля децата и да изляза, да си прекараме деня всички заедно.  Повечето ни приятели също са семейства с деца . Имам една необвързана приятелка и една с дъщеря студентка и двете настояват да вземам децата с мен. Малкото пък го кърмя и ако съм без него ще си гледам нервно часовника през 5 минути.

# 454
И аз това казвам, Дренче. Не си е работа да теглиш един тъъънък ръб между две крайности, ама ей на, съфорумки ме убеждават, че извън този ръб живот нЕма.

# 455
Четейки някои дами тук, почвам да се питам, Аз наистина ли съм като лепенка с мъжа си?!   Smiley
Без никакво угризение съм му "натрисала" децата (все пак са и негови, има същото задължение към тях, както аз), ходила съм и на кафета, и по МОЛ-ове, и по разходки без него, и без деца.  Smiley
Когато големият се роди, бяхме студенти, демек и двамата с доста свободно време, не е като да е ходил на работа по цял ден, гледахме го заедно.Детето беше супер спокойно, на третия месец вече си спеше по цяла нощ, и въпреки всичко имах нужда да се шматкам насам-натам САМА, без всяка секунда да мисля за бебета/шишета/памперси и подобни.
Ако трябваше 1-2-3 години да съм 24/7/365 нон-стоп с дете, сигурно щях да стигна до лудницата.

Апропо, на 8 месечна възраст го оставихме за ЦЯЛ месец на свекървата, имахме тежка сесия.Но и да не беше толкова тежка, пак щяхме да се възползваме, след като ни предлагат.
Да, знам, аз съм от ужасните майки.   Smiley

# 456
През този месец не ти ли беше мъчно за бебето ти?

# 457
И аз, и аз. Като се прибере мъжът ми, веднага хуквах, тогава само ЦУМ работеше до късно - 8 часа.

# 458
През този месец не ти ли беше мъчно за бебето ти?
Беше ми, разбира се.Става въпрос за Пв-Сф, по спомени ходихме 4-5 пъти за месеца да го видим.
Но и беше "глътка свеж въздух", въпреки тежките изпити и подготовка.
Аз не съм от супер всеотдайните родители, не смятам, че ако не съм по 24 часа до децата, ги/се ощетявам по някакъв начин.
Имайки предвид как израснаха и как се справят сега (вече на по 30 и 23 години), смятам, че сме се справили повече от добре като родители с баща им.

# 459
Защо изместихте толкова темата? Сори ама ще ви докладвам за офтопик. Въпроса е съвсем друг, а за пиене на кафета стана дума.

# 460
  • София
Тогава не смятам, че съм загубила нещо в живота си.
.....защото ако заспят на тази шумотевица, поне да бъдат в подходящо облекло...може би никой нямаше да настръхва от вида на бягащо дете в магазин.
В темата за селските пинизи се описваше точно как 6-месечно дръпнало и счупило капачката на шампоан и майката отказала да плати, щото в чужбина било така.
А бягащо дете може да сътвори далеч по-големи поразии, особено в натоварено време. Вкл. и да се блъсне или да го блъснат с количка. За стъкларията да не отварям дума...
Хората без деца също си имат занимания, може за вас да са безсмислени след детето, но не зная защо изисквате от тях да ви влизат в положението, а вие самата ги осъждате. Нали вие сте била като тях, а не те като вас - т.е. имате повече опит.

# 461
Тогава не смятам, че съм загубила нещо в живота си.
.....защото ако заспят на тази шумотевица, поне да бъдат в подходящо облекло...може би никой нямаше да настръхва от вида на бягащо дете в магазин.
В темата за селските пинизи се описваше точно как 6-месечно дръпнало и счупило капачката на шампоан и майката отказала да плати, щото в чужбина било така.
А бягащо дете може да сътвори далеч по-големи поразии, особено в натоварено време. Вкл. и да се блъсне или да го блъснат с количка. За стъкларията да не отварям дума...
Хората без деца също си имат занимания, може за вас да са безсмислени след детето, но не зная защо изисквате от тях да ви влизат в положението, а вие самата ги осъждате. Нали вие сте била като тях, а не те като вас - т.е. имате повече опит.
Къде пък съм казала, че очаквам някой да ми влиза в полижението?!? И то заради това, че имам дете?!? Който има желание, се обажда, който няма - много му здраве. Работата ми е достатъчно натоварена, че да имам нужда от още социални контакти, които очакват аз да им влизам в положение. Нямам такива потребности.

# 462
За кафетата беше по-интересно.
Това лицемерие с "твоите само тичат, моите са свръх възпитани и препарирани - никога не са го правили" е безсмислено.

# 463
Аз затова не съм ги водила в кафенета.

# 464
  • София
Това лицемерие с "твоите само тичат, моите са свръх възпитани и препарирани - никога не са го правили" е безсмислено.
Е, защо да е лицемерие, факт е, че съществуват и по-кротки деца.
Важното е да признаваме, че съществуват и други истини, различни от нашите.

Общи условия

Активация на акаунт