Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 521
  • 576
  •   1
Отговори
# 435

Телефонна любоФ. Срещите - кой както, и когато може. Сръдльовците някакси по-ги разбирам в предучилищна възраст.
Е то не е задължително да се вижда човек с никого, аз понеже исках. Интересно ми беше как продължава да се движи света на хората, неангажирани с усвояването на умението за ползване на гърне.

# 436
Ако допуснем, че приятелите са онези разбиращи и всеотдайни хора, на които посветихме немалка част от темата, то какви са тези условности - сега, след месец, детето - на таткото, на баткото. Някои жени верно си уговарят среща с приятелка, както с гаджето.

# 437
От тази тема за пореден път се убеждавам колко много хора бъркат приятел с добър познат.
Моята най-близка приятелка няма деца, но синът ми никога не ни е пречил на срещите, дори и като досадно прохождащо хлапе...

Иначе по конкретната тема - ерген без деца, дори и да не е педофил, идея си няма какво е да гледаш 11 месечно два дена. Не бих му го оставила, за да отида на сватба.

# 438
Аз пък се чудя с какъв акъл някой ще се съгласи да гледа чуждо бебе? Изключвам роднините - баба, дядо, леля, сестра.

Не дай си, Боже, нещо му стане на това дете?!?

# 439
От липса на акъл би се съгласил. Както и липса на такъв у родителите, които евентуално биха му го оставила.

# 440
Може би просто не искат да се срещат с вас.
Тогава не смятам, че съм загубила нещо в живота си.
Редакция: ако всички бяха толкова чувствителни към шума, който правят децата, а вместо това се възмущаваха на родители, които викат като пъдари по тях, пушат цигари и ги оставят без наблюдение на детските площадки, и ги водят по ресторанти след 9 вечерта, облечени в нощници, защото ако заспят на тази шумотевица, поне да бъдат в подходящо облекло все пак (и за да не се ограничаваме само до София, въпросните действия се развиват в центъра на Стара Загора), може би никой нямаше да настръхва от вида на бягащо дете в магазин.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 21:29 от Nikoleta78

# 441
едно е да оставиш бебето за малко , друго е за 2 дена . няма крайности.

Аз съм оставяла детето ми у майка ми и баща ми и на 5 месеца /макар и за една вечер/. Преди това сме прекарали  няколко дни всички заедно - детето, аз и родителите ми, за да свикнат и той, и те и да нямат притеснения. Сега на 3г. им го оставям понякога и за 10 дни и точно по почивки ходим с мъжа ми. Родителите ми живеят на 400 км, няма кой да ни отмени с месеци за 1 ден /1 час/ от никой уикенд. Освен това детето е много привързано към тях и всеки ден ме пита кога пак ще ходи при тях. Също така е и много, много социално. Та не виждам чак такъв проблем с почивките, в нашия случай два пъти в годината.

# 442
Ако някой от моето обкръжение има нещо против детето ми и по някакъв начин моето дете му пречи, автоматично има нещо и против мен и не виждам смисъл да се виждаме в този случай.. да си чешем езиците на кафе не ми е толкова важно! Дори преди да стана майка не съм изпитвала непоносимост към чуждите деца, независимо колко диви, ревливи или шумни могат да бъдат някои. Аз съм порастнала с млади родители, по-скоро те порастнаха заедно с мен, водили са ме навсякъде с тях и по ресторанти, кафета, гостита, партита, почивки, никога не съм им създавала проблеми.. Точно така се възпитава търпение и усет в едно дете, когато е сред хора, а не когато го оставиш в къщи на баба му и излезеш да си пиеш кафето в мола.

Последна редакция: вт, 04 юни 2019, 22:55 от Smurf15

# 443
Крайностите и в двете посоки са изключително отблъскващи. Сега и излизането да изпиеш едно кафе с приятелка, без непременно да си си закачил ремарке, се превърна в смъртен грях. Интересно как толкова привързани родителки само след една, максимум две години дават децата на ясли и градини, където те престояват по 10 часа на ден.

# 444
Сама ти се изказваш крайно, в едната посока, с подходящите изразни стедства Simple Smile

# 445
Крайностите и в двете посоки са изключително отблъскващи. Сега и излизането да изпиеш едно кафе с приятелка, без непременно да си си закачил ремарке, се превърна в смъртен грях. Интересно как толкова привързани родителки само след една, максимум две години дават децата на ясли и градини, където те престояват по 10 часа на ден.

Отблъскващо е, че гледаш на децата като на ремаркета... Градината за мен е важна, само и единствено за социалзация и някаква самостоятелност, да пуснеш детето си на ясла или градина не те прави НЕпривързан родител. Аз виждам как детето ми се развива буквално с минути, всеки ден се случва нещо ново, ами не желая да изпускам тези моменти за да пия кафе някъде, все едно малко кафета съм пила или пък изобщо не съм излизала, че точно сега като съм станала майка ще се сетя да наблегна на излизанията, щото ТРЯБВА да отпуша! Разбира се всеки с приоритетите си.

# 446
Сама ти се изказваш крайно, в едната посока, с подходящите изразни стедства Simple Smile
За баланс, Дренче. И за илюстративност. Че още малко ще се наложи да рисувам. Simple Smile Пак по-добре отколкото да обяснявам що е то метафора.

# 447
То се сготви сам някакъв невероятен буламач от теории за отглеждане, в различни възрастови групи, и все по-далеч от темата. На мен деца никога не са ми пречили, ни мои, ни чужди, да си живея без стрес.  Не разбирам от метафори, и ми е трудно да оправдавам чужди очаквания.
Горе-доле, тва е и гледната точка на набедените за крайни, щот не си натрисали децата на мъжовете, а излизали с тях.

# 448
Е, чакай сега. Тези деца не са ли и на мъжовете, та им били натрисани? Или майките са си ги донесли като зестра? Няма да получат трайни увреждания тези мъжове, ако се включат в отглеждането на собствените си деца, та да не се налага на майките да се изживяват като скачени съдове.

# 449
Ще оставя дете на мъж, когато аз пожелая, а не защото приятелка така поискала, понеже нещо в скачеността я дразни. Дано сега е по-ясно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт