Велико Търново - 4

• 30 850
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 91
Благодаря,момичета за хубавите пожелания!Много сте мили!  bouquet
Аз тия дни само лежа и повръщам,толкова зле се чувствах.Като си помисля,че тръгвам от септември на работа ooooh!,докога ли ще е newsm78.Добре,че повишиха майчинството,поне това ме радва.
Лек ден на всички!

# 92
Момичета да знаете от къде мога да си къпя памперси на Canbebe от 2-5кг., предния пакет си го купих от склада над спортната зала, но те са в почивка до септември, а сега ползваме на Памперс 2-5кг., но са ни големи и пропускат понякога. Sad

# 93
Sklada raboti ve4e taka q 4e moje6 da otide6 i da si vzeme6 newsm10

# 94
  • tardis
Здравейте и от мен, вече в Търново:)
Дидка, честит РД на патерица   bouquet
(освен всичко останало сме и еднаква зодия Grinning

Ани, на теб честито бебче, да ти е живо и здраво и послушно Hug

kozlyo, леко бременеене Simple Smile

---

# 95
Ани78,честито бебче!Да ти е живо и здраво!Разкажи за събитието като се ,,свестиш,,-първите дни са трудни.Аз от сега взех да сънувам кошмари за предстоящо раждане(аки стигна дотам де!).
Гейлриел,ти по морето ли беше досега,с изкуство ли се занимава?

# 96
  • tardis
Да, на там бяхме, но не се занимавах с изкуство (защо ли пък изкуство?Simple Smile.
 Мъничето се запозна с морето. Първите дни я беше страх, но после й хареса Simple Smile

И да попитам - познавате ли добър дерматолог?

# 97
Струваше ми се,че рисуваш или греша newsm78.Кожен освен д-р Ангелов,завеждащия тук в Търново,др.не съм чувала.

# 98
  • вкъщи
мами интересува ме има ли автобуси от търново за трявна.по кое време са и от къде тръгват.понеже няма директен транспорт от бургас за трявна ще пътуваме до търново или габрово и от там до трявна.но не знам какви връзки има.ще съм ви много благодарна ако може да ме насочите,че ще сме с малко дете и не искам да тръгвам на сляпо.

# 99
Ей Козльо,супер новина!Честита  бременност!  bouquetДа е лека и безпроблемна! Heart Eyes

# 100
Сиска, Таня, благодаря за инфото, купих си и определено сме по -добре с тези памперси.  Laughing
Мн. ви благодаря за добрите пожелания.  bouquet
Козльо, раждането малко ме изненада. Имах уговорка да раждам в Плевен, даже на 15.08 трябваше да ходя , за да уточним датата на раждане. А като си лежах вечерта на 7.08.нещо ми подмокри, в нач. помислих, че са води, но като погледнах  в банята кръв със съсиреци и доста силна и се паникьосах и уплаших, защото нито болезнени котракции съм имала, нито някой от др. признаци за предстоящо раждане. Закарах ме в Търново в родилното там на смяна беше док. Йорданов, прегледаха ме , слушаха тоновете на бебо, за щастие бяха добри. Док. ми спука мехура, сложиха ми системи да предизвикат раждане. И така в 1.40 се роди моето съкровище. Док. Йорданов и акушерката бяха професионалисти и се държаха съвсем нормално, акушеркате бе постоянно до мен. Може би имах и късмет, че нямаше др. родилки, и на мен ми се обърна цялото им внимание, за което съм им безкрайно благодарна. Док.Йорданов каза, че ми се е скъсала плацентата и от там е тази кръв. Имам няколко шева но вече зарастват, док. ми е направил и кюртаж да изчисти плацентата, но ми се струва че се възстановявам вече добре. До тук доброто отношение, от болничния престой не мога да се похваля, да стаята беше чиста и ремонтирана, но от вс. сестри само една се държа учтиво, а недай си боже да ги попиташ нещо, Цочева, уж ми беше лекуваща се държа ужасно грубо. АМи това е за щастие вс. приключи и с Крис сме си в къщи и се гледкаме, майка ми помага за домакинството, но нещо все не мога да си почина като хората, но предполагам, че малко по малко ще се нагодя към темпото на бебчо.
Желая ти успешна и безпроблемна бременост, и по спокойно нале знаеш вс. болезнено и лошо от раждането се забравя, като прегърнеш бебока Laughing

# 101
Ей Козльо,супер новина!Честита  бременност!  bouquetДа е лека и безпроблемна! Heart Eyes
Мерси,Диди!Тъкмо се преместих тук и трябва да почвам работа,пък тя каква стана ooooh!.
Ани,радвам се,че всичко е минало добре!Йорданов е интелигентен човек,нищо,че го плюят другите ,,величия,,.Аз засега мисля да прескоча търновското родилно(освен,ако не се случи нещо инцидентно Praynig),моля се да не ми се налага да идвам пак тук.Може би ще отида да раждам в Габрово,там  АГ е на  доста по-високо ниво,но нищо не се знае засега.
Лека вечер на всички! Laughing

# 102
Козльо,моя приятелка е раждала в Габрово ,в момента е бременна с второ дете и пак там ще ходи да ражда.Отзивите и са отлични.Мога и доктор да ти препоръчам-казва се Митев!Айде,надявам се скоро и аз да се похваля с такава прекрасна новина!
Ани 78,честито бебче!  bouquetУмората ще мине...но се иска търпение!Аз се чувствах много зле до 5-6 месец от раждането,но сина ми беше постоянно ревящ,така че....имах си причина Wink

Мацки,вие излизате ли тия дни?Аз си позволявам само сутрин за час време и обратно вкъщи при климатика.Снощи в 19ч. температурата на терасата ми беше 39 градуса Sick

# 103
Диди,мъжът ми ходи до Габрово поне веднъж седмично и влиза там в операции(просто тук никаква оперативна дейност).Там оперират(завеждащия,специализирал в чужбина) лапароскопски,епидурална,спинална анестезия има от доста време.Всички са професионалисти и гледат отговорно на нещата.Условията не ме интересуват особено.Но рано ми е да мисля за това.
Жегите наистина са ужасни,как ги понасят дечицата ви?Аз моето съм го пратила на село,но довечера ще си я прибирам.

# 104
здравейте,кажете някой,който предлага шофьорски курсове в Търново на по-ниски цени от 300 лв.или вече няма такива?или препоръчайте някоя фирма,ако сте минали вече по този път.благодаря ви

Последна редакция: вт, 22 авг 2006, 18:55 от mimi_j

Общи условия

Активация на акаунт