Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 май 2019, 23:13 ч.

Забранената ябълка - Yasak Elma ТЕМА 21

 • 38 120
 • 735
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 5 925


 Забранената ябълка -  Yasak Elma  

      Всеки понеделник от 20 часа по FOX TV  

     
Сезон 1 (19 март 2018 - 4 юни 2018) епизоди 1-12
Сезон 2 ( 10 септември 2018 - 27 май 2019) епизоди 13-47
Сезон 3 (очаква се септември 2019)
 
 жанр: Драма

 Производство: Medya Yapim

 Продуцент: Фатих Аксой

  Режисьор: Неслихан Йешилиюрт

 Сценарист: Мелис Чивелек и Зейнеп Сойата

  Музика: Джем Тунджер, Ерджумент Оркут и Ефеджан Тунджер
Сюжет  

    Зейнеп / Севда Ергинджи/ и Йълдъз/Еда Едже/ са две обичащи се сестри, които имат различни мечти. Животът на Йълдъз се променя след запознанството й с Ендер Аргун /Шевал Сам/, една от светските лъвици на обществото. Ендер е решена на всяка цена да използва Йълдъз, за да се избави от съпруга си Халит Аргун /Талат Булут/ и прави на Йълдъз удивително предложение, на което тя не може да устои. В същото време компанията, в която работи сестра й Зейнеп е закупена от Алихан Ташдемир /Онур Туна/. Алихан е изключително надменен, груб и богат бизнесмен. Въпреки, че е много млад, той отдавна си е извоювал име на преуспяващ бизнесмен с множество успехи. В живота си е имал много жени, но за съжаление не вярва в любовта. Той е пресметлив, умен и животът му върви по неговите сурови правила. Момичето/Зейнеп/, с което се среща при закупуването на една от поредните фирми, е негова пълна противоположност, като дъгата и черният цвят. Ще се случи невъзможното. Два магнитни полюса с противоположни потенциали, ще започнат да се привличат един към друг. Сърцето на Алихан постепенно ще започне да се размеква. Обаче влюбените съвсем скоро ще разберат, че да се живее с такава любов изобщо не е просто.    

Актьорски състав:  Скрит текст:БиографияСкрит текст:
  Севда Ергинджи.  

     Родена е в Турция през 1993 година. Родителите й се развеждат, когато Севда е на 4 години. Оттогава тя живее с баща си, който подкрепя решението й да стане актриса. Помага й във всичко. Още  в началното училище тя участва в театрални постановки, а навършвайки 14 години, става член на театралната трупа ” Semaver Kumpanya”. Точно на едно от участията й с тази трупа я забелязва актьорът Озан Гювен. Благодарение на неговата поддръжка, Севда Ергинджи получава роля в сериала „Тъмночервен”. За нея това е първата сериозна роля в актьорската й кариера. Получава възможност да играе с талантливи актьори, като: Озан Гювен, Йозгу Намал, Ипек Билгин, Зейнеп Йоздер. Ролята й в този сериал се оказва нелека. В него Севда играе болно момиче, заради което прекарва по-голяма част от времето си в истинска болница, където се снима сериала. Но тя се справя много добре и си спечелва име на талантлива турска актриса.
 

  Филмография

Сериали:

Забранената ябълка / Yasak Elma 2018

Подай ръка, любов / Ver Elini Ask 2017

Понякога животът е прекрасен / Hayat Bazen Tatlıdır ...

Kara Sevda 2016

Черна роза / Karagül ... Ayşe 2013


Сбогом / Veda ... Lamia 2012

Тъмночервен / Koyu Kırmızı ... Ayşe 2012

Филми


Uzaklarda Arama 2015
Биография
Скрит текст:
Онур Туна

Роден е на 2 юли 1985 година в Чанъккале.
Учил е в Егейския университет в Измир, който завършва с отличие. Четири години е работил е като модел в Измир. Уроци по актьорско майсторство е вземал в „ Art Center”
Играл е професионално баскетбол и волейбол. Вземал е уроци по пеене.
За личния му живот не се знае много. Имал е  тримесечна връзка с актрисата
Гьозде Чикаджи, както и кратък роман с актрисата Беррак Тюзюнатач.
Започнал е да се снима съвсем от скоро. Има малка роля в игралния филм „Bi Küçük Eylül Meselesi", която му носи известност, а особена популярност му носи ролята на Великия османски полицай Мустафа Филинта, в сериала „Филинта”.

Сериали:

2016г.- Храбро сърце - ролята на Омер

2014г.- Великият Филинта - ролята на Мустафа Филинта


2014г-   Bi Küçük Eylül Meselesi -...Атил

2011г.-   Hayat Devam EdiyorБиография

Скрит текст:
]Еда Едже Узуналиоолу  / Eda Ece Uzunalioğlu/

     Еда Едже е родена на 20 юни 1990 година в Истанбул. Бащата на Едже е инженер, а майка й е домакиня. Еда има три по-големи сестри. Момичетата са възпитавани с любов и разбирателство, а родителите им винаги са ги поддържали във всяко тяхно начинание.
След завършване на Висшето училише "Şişli Terakki", Еда постъпва във факултета по психология в Истанбулския университет „ Билги”. Актрисата владее английски и немски език.
Актьорската й кариера започва с малки роли. От 2003 до 2011 тя има няколко второстепенни роли, в това число и малка роля в известния турски сериал „ Нарекоха я Фериха” През 2011 година, мениджърът на актрисата Тюмай Йозокур /Tümay Özokur/Предлага на Еда роля в сериала „ Pis Yedili ” След участието й в този сериал, започват да й предлагат по-значими роли.
Известно време актрисата има връзка с певеца Ферман Акгюл.


Сериали с нейно участие:
1/ 2015 г. Статус на връзката: Объркан /İlişki Durumu: Karışık - ролята на Елиф
 

 
2/ 2013г. Обичай ме такъв /Beni Böyle Sev/ - ролята на Зейно

3/ 2011г.  /Pis Yedili /  -    Ролята на Гюнчичек Сеймен

4/ 2011г.  Нарекоха я Фериха /Adını Feriha Koydum /

5/ 2007г.  / Bez Bebek/

6/ 2004г. /Aşkın Mucizeleri/

7/2003г. / Hayat Bilgisi/ - ролята на Суде

Филми с участието на Еда Едже:

1/ 2016г.  Kocan Kadar Konuş: Diriliş - ролята на Ceren

2/ 2015г.  Kocan Kadar Konuş -  Ceren  

3/2013г.   Kızım İçin - Tuba

4/2010г.   Mahpeyker Kösem Sultan
   


Биография  

 
Скрит текст:
Тала̀т Булу̀т - Тalat Bulut,

Истинскското му име е Талат Думанлъ, /Talat Dumanlı/ Роден е на 23 март 1956 г. в Саръкамъш, Турция. Наричат го "турският Робърт де Ниро", „бунтаря" и „човекът с 1001 лица".  Той е Талат Булут - театрален, филмов и телевизионен актьор. Започва актьорската си кариера на 23-годишна възраст с участие във филма „Hazal“ през 1979 г. До края на 2009 г. се е снимал общо в 32 филми и сериали. В България е познат с ролята на Ахмет Алоглу от филма „Къщата на ангелите“ и с ролята на Муса Байри от сериала „Да върнеш времето назад“. Макар, че е известен с това, че често отхвърля предложения за участие във филми, ако не отговарят на критериите му, Талат е готов да направи всичко за ролите си и често е неузнаваем. За ролята си във „Въпреки всичко" - филм, получил награда на фестивала в Кан, той напълнява, като прочутия си американски колега Робърт ди Ниро със 17 килограма, а за да участва в „Абузер Кадайъф" подстрига драстично косата си. Талат Булут  не се поколеба за роля да облече и пола и защитава появата си в този вид с думите: „Облякох пола за работата ми. В пиесите на Шекспир през 17-18 век, женските роли се изпълнявали само от мъже. Така е било по това време и в театралните спектакли в Турция. Трябва да се прави разлика между играта и живота. Изиграх Тарзан от Маниса, това не значи, че в собствения си живот живея като него."
Точно „Тарзан от Маниса" носи на Талат награда за най-добър актьор през 1995 г. от Анкарския филмов фестивал. Седем години по-рано той получава същата награда за участието си във „Въпреки всичко". Има и две награди от международния филмов фестивал в Анталия - през 1983 година за поддържаща мъжка роля и през 2000 г.  - за най-добър актьор в „Дома на ангелите". Кариерата му не започнала безоблачно.
Той бил едно от десетте деца в семейството на служител в железопътния транспорт. Родил се през 1956 г. в Саръкамъш, в източната турска провинция Карс. Когато завършил лицей в Анкара, кандидатствал две години безуспешно, преди да бъде приет да учи електронно инженерство. За голямо разочарование на по-големия си брат, който се грижел за него, във втори курс напуснал университета Хаджеттепе и започнал да играе в театъра.
Първата постановка, в която участвал през 1975 г., се казвала „Димитров". Брат му много се разстроил и три години не отишъл на нито един спектакъл, в който участвал Талат. Става въпрос за пиеса на германската актриса, писателка и журналистка Хедда Зиннер, родена през 1905 г., член на Германската комунистическа партия от 1929 г. След войната живее в Източен Берлин, умира през 1994 г. „Дяволският кръг" е оригиналното наименование на творбата, написана през 1956 г. Темата е пожарът на Райхстага и Лайпцигския процес.
Едва когато получил роля в пиеса на Угур Мумджу, в която повечето герои имали свои прототипи в действителността - политически личности, брат му се видял принуден да посети едно от представленията,
заедно с Дениз Байкал, тогава министър на енергетиката. Братът на Талат бил по това време заместник директор на Дирекцията по водите. Байкал много похвалил младия актьор, прегърнал го, поздравил го и едва тогава брат му оценил театралната му кариера, която включва участие в пиеси на значими турски автори, както и на Бертолт Брехт и Максим Горки.
За киното го открила голямата турска актриса Тюркан Шорай. Тя го видяла в едно театрално представление и веднага го поканила да участва във филм. От театъра не му разрешили отпуск и в края на сезона той напуснал. Първият му филм е през 1979 г.Музикални теми:

Yasak Elma Dizi Müzikleri - Aşk Müziği  Скрит текст:
Oh, Pretty Woman - Roy Orbison - Yasak Elma 1. Bölüm 
 Tuna Kiremitçi & Pamela - Uçmak İstiyorsan  - Yasak Elma 1. Bölüm 
Sezen Aksu - Seni Gidi Vurdum Duymaz - Yasak Elma 2. BölümAşk tutar beni.. - Yasak Elma 6. BölümÖyle Kolaysa - Mabel Matiz - Yasak Elma 6. Bölüm   6 епизод - Ако е толкова лесно -  Mabel Matiz  Sezen Aksu - Gölge Etme - Yasak Elma 9. Bölüm Onur Tuna - Korkmadım - Yasak Elma 10. BölümSena Şener - Sevmemeliyiz - Yasak Elma 12. Bölüm


Дюндар пее на Зейнеп  ( епизод 31)


Алихан пее на Зейнеп ( епизод 31)


Onur Tuna - Ben Özlerim


Mecbursun  ( Ирем я пее в епизод 31 в караокето)
  

 Онлайн може да гледате:

1. http://www.fox.com.tr/canli-yayin

2. http://www.canlitv.mobi/fox-tv

3. http://www.ecanlitvizle.com/fox-tv-izle/

 
Преведените епизоди с бг. субтитри ще се качват тук:  

 
 

 С руски субтитри сериала може да гледате:  
Онлайн превод на руски (срещу заплащане), всеки понеделник:

Старите теми
След епизод 46 сериала напускат Севда Ергинджи ( Зейнеп Йълмаз/Ташдемир),
Онур Туна ( Алихан Ташдемир) и
Ахмет Каякесен ( Хакан)


      Да си пожелаем приятни минути в новата ни 21-ва тема!

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 04:02 от BVAR

# 1
 • Мнения: 5 567
Да ни е честита прекрасната ни къщичка , мили дружки Hug Heart , да изпишем темата с удоволствие и дано имаме хубави новини , които да обсъждаме .
Боби , за теб е това Stuck Out Tongue Winking Eye

Добре си почива Севда в Бодрум , наистина много харевам този курорт Simple Smile
Дано снимките на филма на Онур започнат скоро , за да коментираме тук Smiley

# 2
 • Мнения: 1 542
Simple Smile  как сте дами?

# 3
 • Мнения: 715


Боби, благодаря за темата.

С приятни и хубави коментари да изпълним и новата тема

Благодаря на всички вас за прекрасните отношения, споделянията, мненията и коментарите.

Хубава вечер.

# 4
 • Мнения: 2 645
Благодаря!

# 5
 • Варна
 • Мнения: 5 925
Благодаря ви момичета! Да се почерпим! Hug Hug Hug

Да има много интересни неща, за които да пишем ( Онур и Севда да му мислят Joy какво ще правят ,че да ни ги осигурят Stuck Out Tongue Winking Eye) !  Бели, черни, розови акули JoyJoyJoy ако искат, но да не се покриват като партизани.

# 6
 • Мнения: 5 567
Taка и не разбрах ,защо е решил ,че е БЯЛА акула .Да , голям е ,ама бял ?
А , добро утро мили дружки  Hug Heart Eyes Nature High Brightness


# 7
 • Мнения: 29 849
Добро утро в новата тема! Wink Hug HugБоби Hug,благодаря за прекрасно обновената тема!
Дано имаме повече нови снимки и новини около Севда, Онур и др.актьори от сериала ни! PeaceКате HugФили HugМуци Hug

Желая ви приятен,слънчев ден! Nature Sunny

# 8
 • По света и в нас.
 • Мнения: 3 543
Привет момичета в новата тема,за която Благодаря.Flowers Hibiscus
Сто пъти ме изхвърли от сутринта. doh
В предната тема имаше едно колажче на Боби с ЗейАл на дивана ,което много ми хареса Heart Eyes.Когато за пръв път прочетох ,че комшиите ще правят 50 нюанса сиво хубаво си се посмях tooth tooth tooth.Знам ,че са майстори защото това не ми е първия сериал,който ме е запленил,но не очаквах да има разстояние един метър между ЗейАл на дивана и да постигнат ефекта на нюансите Blush Blush Blush.

# 9
 • Мнения: 29 849
Привет! HugБиби Hug WinkЕда явно е в Лондон....


# 10
 • Варна
 • Мнения: 5 925
Момичета wavey Hug

Вярно Биби, не се бях замислила ,че даже и да не са един върху друг, пак има много енергия между тях.
Само като ги видиш как се гледат и хвърчат искри : )))) JoyJoyJoy

Hug Фили Hands Plus1 това сладко кучнеце Hands Clap - Благодаря ти!

Hug Кате, Злати , Биби, Дъгичка ,Ели, Танита, Мамси.

Hug за четящите Wink дето не пишат

Хайде да ги видим колко ще почиват. Дългите почивки не са полезни, човек се измързеливя Grinning
Севда нали до сега само работела и влиза от проект в проект, да видим ще продължи ли така или ще спре;
Неприятното е ,че жените изгледжад на екран по-възрастни от колкото са, екрана ги състарява и нямат много време за снимки - завъртят 2-3 проекта и 10 години са минали и те са на средна възраст.

# 11
 • Мнения: 577
 Момичета здравейте,:hibiscus:

       Снощи влязох  в темата , но вече нямаше място и аз реших да не пиша/вчера писах няколко пъти/нека има малко място и за други желаещи.
        Погледнах по-късно и видях, че нашата Боби се е погрижила да не оставаме без къщичка. Мила Боби, бъди ни жива и здрава и много ти благодаря, затова, че има пак къде да се подслоним.Hands Clap
        Чакам превода на последните 2 епизода, дано преводаческия екип се погрижи, щото друго си е български субки. В този сериал са важни малките детайли, а на руски не винаги ги хващам, но от септември ако реша да го следя ще трябва да се задоволя и  с това.
         Благодаря на всички Момичета, които не се отказват от темата, щото и аз нямам намерение да се отказвам. Ще следим ЗейАл и пак ще коментираме лятото, пък наесен ще видим. Четох нещо при руснаците, но не се знае верно ли е , Севда и Онур имат обещание за нов проект заедно, но това е непотвърдена информация. Ще видим, мечтая си , пък и мечтите са безплатни.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 17:46 от Tanita53

# 12
 • Варна
 • Мнения: 5 925
Танита : ) Hands Plus1 благодаря
Пълно лунно т.е. информационно затъмнение : ))))

Онур се подписал да следва някаква мацка, не  я знам аз : ) ама и Кунт на Севда я бил следвал, че се вълнува един фен : ))))

# 13
 • Мнения: 344
Честита нова тема !
 Днес се сетих за Бай Шиле от Шоуто на Слави ,дето все реве за Мелодия на годината , та и аз като него ....върнете ми ЗейАл бе мушмуроци недни Simple Smile
Боби , може цяло лято да откараме в твоята къща ,щото сега по няма какво да се коментира, но пък ще черпиш със снимки и колажи .

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 23:51 от Елеонора Атанасова 606256

# 14
 • Варна
 • Мнения: 5 925
Ели : )
Къщата е наша и да пишете и вие Stuck Out Tongue Winking Eye
Скромнстта не е добър съветник за писането JoyJoyJoy
Черпенето е лесна работа.
Ако и Онур и Севда пускат по нещо ще улеснят нещата ; )
Има много сцени, където не успях да ги направя на колажи - така ,че има какво да се прави.
И на мен ми се струва ,че ще откараме дълго тук.

Да вземат да ни пускат снимки зад кадър - сигурна съм ,че имат хиляди ; )))

Общи условия

Активация на акаунт