Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 май 2019, 00:15 ч.

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 66

  • 22 284
  • 573
  •   2
Отговори

Анкета

Доволни ли сте от настоящата си работа

Опции:

# 30
  • Мнения: 18 240
Това е доста примитивно разсъждение. По мое време (може, разбира се, да са се променили нещата), масово се кандидатстваше лесото, унсс, че даже и меи НЕЩО СИ, за да се вземе диплома. Изобщо не виждам ползата от такова висше образование.

Ако нямаше продавачи (да махнем сервитьорите) или механици, твоя инженер щеше да умре от глад, щото ни щеше да има кой да му даде манджа, ни да му направи сглобките и заварките. Не го виждам интелектуалеца да тръгне да лови нещо, освен комари.

Изобщо не виждам смисъл да се сравняват образования, длъжности, професии. Всеки се доказва, търси, получава. Защо трябва да се гледа в чуждата паница и да се търси под вола теле?

Единствено мога да се съглася, че инженерът трябва цял живот да учи и да надгражда, за да е в час с новостите, докато сервитьорът или който и да е друг, работи основно върху себе си и някакви soft skills.

# 31
  • София
  • Мнения: 8 552
Питали са, сега виждам въпроса и отговарям според своите 'примитивни' виждания. За мен хората, занимаващи се с тежки и трудни професии, изисквсщи акъл, трябва да получават повече от бачкаторите. Това е.

П.П.МЕИ е много труден институт. Едно време. Сега не май и въпреки това, както казах, категорията "висшистите, дето  поназнайват нещичко" все още е по- голяма цифром от "самородните гении тройкари". Сори.

# 32
  • София
  • Мнения: 4 194
Cristi,  буквално ме шашна хахаха как можа да го измислиш "МЕИ нещо си". Там учих, знам как е и мнението ти е не просто примитивно, а малоумно, с извинение.... и въобще не е институт, а университет. Адски много инженери се търсят и са много ценни. Плюс щом един човек е успял да мине през системата и да се бори с нея 5 години, то уверявам те ще може поне да си сервира... Сервитьори са голям брой от студентите и учениците. Виж с готвачите е по-различно, но и те за мен, поне истински добрите са в групата на интелектуалците хаха обучението им е дълго и скъпо, също.

# 33
  • Мнения: 800
Това да се сравняват сервитьори с инженери е просто нелепо. Относно МЕИ-то, което вече е ТУ, ами не всеки може да влезе, че и да го завърши, дори и в днешно време. За разлика от УНСС и Свищовския.
И в другата тема писах, че занаятчийските професии, които последните 20-30 се неглижираха и пренебрегваха, в момента са много търсени - като електротехници, дърводелци, технолози за различни индрустрии.

# 34
  • Мнения: 87
Моля ви, дайте съвет как да изляза от комфортната си зона.
В момента имам работа, от няколко години насам, но нито ми носи каквото и да е удоволствие, почти никакви нови умения или познанства, като цяло ако изключим заплатата и съответно сигурността, нищо друго не ми харесва, а съм още много млада, за да се примиря. Живея в София, имам добра диплома, владея езици, но просто се страхувам да пусна документи за нещо друго. Тъй като и постоянно вече вървят някакви разходи, не мога да си позволя да остана без работа.
Как се превъзмогва такъв страх?

# 35
  • Мнения: 6 689
Ако търсиш, няма как да останеш без работа.

# 36
  • Абсурдистан
  • Мнения: 13 275
Аз не схващам въпроса.
Какъв е проблема да търсиш нова работа докато си на старата?

# 37
  • Мнения: 800
Страх я е да пуска сивита.

# 38
  • Мнения: 6 689
Страх я е да започне нова работа, защото може да не и хареса или да не е сигурна.

# 39
  • Абсурдистан
  • Мнения: 13 275
 Laughing От какво?

# 40
  • Мнения: 3 112
Ако има притеснение, че може настоящият работодател да разбере, най-добре да се използва личен мейл и телефон и да се напише в мотивационното писмо желателен час за контакти, примерно 17-18 ч. Защото има работни места, където просто нямаш възможност нито да говориш по телефона, нито да излизаш през деня, когато обикновено се насрочват интервюта. Има ли желание, има и начин.

# 41
  • Шумен
  • Мнения: 882
Страх я е да пуска сивита.

Защото ако някой я покани на интервю, тя просто ще трябва да рискува и да отиде.
Няма съвет, това е работа на ума, която сама трябва да свършиш.

# 42
  • Мнения: 31 467
Има от какво да се притеснява човек.
Много често едно се говори на интервюто, а друго излиза в действителност.
Да не стане така да изпусне питомното, а да гони дивото.

# 43
  • Мнения: 800
Дори и греда да се окаже новата работа, пак е някакъв опит, който може да се окаже от полза при следваща позиция. А нали за това са интервютата - отиваш, говориш, ако не те устройват условията, не започваш.

# 44
  • Абсурдистан
  • Мнения: 13 275
Има от какво да се притеснява човек.
Много често едно се говори на интервюто, а друго излиза в действителност.
Да не стане така да изпусне питомното, а да гони дивото.
Е то по тази логика никога не трябва да се махнеш от настоящата си работа...
Ако си доволен от условия и заплащане е едно, стой си.
Но в случая тя не е, иска промяна. Която няма как да стане ако не подаде СВ и не отиде на интервю. Никой не я кара да приема веднага първото предложено нещо като оферта.
Трябва да рискува, да се престраши и да "скочи". Наистина си е до психика и съзнание.

Общи условия

Активация на акаунт