За зоологическата градина четох, че са обновени клетките на котките и слона, но маймуните били в ремонт неясно докога. Действително имало дейности по хранене на животни и различни беседи, така че реших следното: след като приключим с Икеа/Музейко (големият син ще е там с чичо си, те умеят да се забавляват, а пък ние ще използваме времето да сме в Икеа), ако лифтът на Симеоново все още не е достъпен, може да го посетим.
Ринг мол ще бъде опция само ако времето е лошо.
Въженият парк Коколандия, за който сте писали, ме заинтригува много! И даже сега обсъждаме с ММ, че това сигурно си заслужава повече от Витоша и зоологическата градина (защото сме посещавали например зоопарка в Букурещ преди две години и едва ли ще има чак толкова невиждани животни) предвид всички обстоятелства. Аз се бях насочила към детския център на Ринг мол именно заради атракциона Въжеландия и другите, които са описани.
Не искам да претоварвам програмата с много музеи, защото си знам стоката. В Квадрат 500 планирах дори да вляза сама или с приятелката ми, която е в София, а семейството да има малко време "по мъжки", но в крайна сметка, ако нямам възможност да видя галерията, просто ще я пропусна.
Сега е хубаво, като всеки обект има някакъв сайт и може да се почерпи информация. Благодаря за горния линк на Минния музей! Ще трябва да се обадя, когато уточним точните дати, дано да има група, с която да влезем.
И аз ще дам няколко адреса, за да са полезни за други, следящи темата:
Зоологическа градина
Витоша ски - информация за лифтовете
Национална галерия - Квадрат 500
Забавления в София Ринг мол
Коколандия
Силно се надявам едногодишното да издържи. През април бяхме четиримата в Сицилия за няколко дни и там се представи много прилично. Той обича да се вози в количката си и да разглежда, а също обича и да бъде носен в раницата. Заради него едва ли ще успеем да се насладим на хубав ресторант - имам дъъълъг списък с много места, където бих искала да хапна, но си го пазя за по-нататък и пътуване без деца.
Благодаря ви за изчерпателните отговори още веднъж!