Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 240
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте
За чакане по болниците - случи ми се 2 пъти да припадам и не е никак приятно да лежиш на земята. Заради болестта съм почти цял ден на легло в къщи и затова отивайки на преглед искам да чакам колкото се може по малко -- с болки на няколко места с хемоглобин 84 издържам макс 2 часа.

# 556
Жалко, е това е. Добри специалисти, но системата е катастрофа. Ваня, дано си намериш добро място за лечение. Момичетата знаят добре къде и при кой специалист. Аз не мога да ти бъда полезна. Ето тези неуредици, безконечно чакане и ненужното страдание ги няма тук. Едно печелиш, друго губиш, като напускаш родината. От все сърце ти желая успешно лечение. И ако можеш, сложи дебелата кожа и да не ти пука.

# 557
Във Варна също се чака.
Но пациента си има легло или стол. Прав не стоиш освен по собствно желание.
Но се чака....
Пациентите са много. Бумащината е много ....
Да помислят за всеки един.. да преценят лечението.... Да видят какво ще ни правят с вечно променящите се кръвни показателя....да се справят с вечномрънкащите в коридора. Ми чака се....Затова се *водим * хоспитализирани , там трябва да сме по 3 дни за всяка химия.... Това , че всички по разбираеми причини искаме да приключим бързо си е изцяло наш проблем Sad

# 558
  • София
Аз чакам по 3-4 часа, за да ме приемат в Сити за вливка. Предполагам за хората, които не се чувстват добре е тежко. Последните пъти имаше някаква промяна и чаках по 2 часа, но може да е било късмет

# 559
  • Варна
Относно питанката на Лейди за хематолог, мога да препоръчам д-р Калина Игнатова в Онкохематологията в Дървеница- мила, знаеща и търпелива. А от Хрисчев съм тотално разочарована. Подведох се по положителните мнения в мрежата за него, обаче той явно доста се е променил. Впечатлението ми е, че е апатичен и незаинтересован, а за някои  случаи ми се струва дори недостатъчно информиран.

# 560
  • София
Живея в Дружба. Подкожни и мускулни инжекции мога да поставям при нужда.  Венозни не!

# 561
Ох цял ден чакам да се активира темата, за да пиша, че исках да ви споделя една добавка, която много добре ми подейства срещу изсъхналата кожа, а ме хвана точно като не съм в нас, та няма да мога да ви я напиша. Омега 7 е, но исках да опиша подробностите също. Както и да е....довечера.
Пак съм по болници заради гаджето. Пак окото и пак го "цъкат" с лазер. Цял след обед висим. Ейййй освен за раждания нямам особен спомен от болници, а тая година каква е тая черна серия дето ни сполетя незнам. Дано е само серия се кръстя😂

Иначе аз умирам от болка в краката, но не само кожата. Боли ме все едно съм изкарала работна смяна на крак. Стъпала от кожата до мозъка на костите буквално, отгоре на стъпалото, от страни, та чак до коленете се разпръсква болка. Горещи са ми краката също и имам чувство за тежест. Това е страничния ефект от химията, но се чудех дали трябва да реагирам или пак да си търпя? Някой да знае?

# 562
  • София
И при мен я има тази тежест ,все едно съм с оловни чорапи и трудно си влача краката.Мислех,че е от вените ,но лекарката твърди,че е от кортикостероидите .Каза да пия Фурантрил.

Аз вчера приключих с химиотерапията и е странно да го кажа, но много неща даже ще ми липсват - е не искам никога повече да съм на ХТ разбира се.Обаче срещнах страхотни жени там и се сприятелихме,така вливките и чакането за тях минаваха бързо  и приятно.Персоналът на болницата също беше страхотен.
  Сега ми предстои скенер и после ще видим дали ще правя лъчетерапия. Един от онколозите в Надежда мисли,че при запазено зърно и кожа трябва да направя,а лъчетерапевта каза,че ще прецени от скенера.

LAmance ,Золадекс слагаш ли? Че и аз съм в Дружба.Той и личния лекар си предложи услугите де.А имам и съседка ,която е медицинска сестра в онкото в Младост.

# 563
Момичета , днес дъщеря ми подаде документи в здравната каса за  faslodex  - това ми е предписано, аз нямам нито химия нито лъче след операцията.
Каза ли са, че срока за одобрение е 1 месец.
Толкова много ли се чака .
Ако на някоя са и били тези инжекции бих се радвала да сподели - как се чувства от тях. Страхувам се от алергия и проблеми с черния дроб.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 20:10 от vania 234

# 564
  • София
Аз си подадох документите за Золадекс на 23.05 и ми се обадиха от касата на 14.06,че има решение на комисията и да отида за заверка на протокола.Иначе и на мен ми казаха до 1 месец.
 Така се надявах от химията да ми спре цикъла и да изчакам със Золадекса но уви.Когато исках деца, ми идваше 3-4 пъти в годината .Сега не ми трябва,но въпреки химията ,ми идва на 37 дни точно.Другата седмица ако ми дойде ,започвам Золадекса.

# 565
Золадекс е пак хормон във вид на инжекция нали? Благодаря за информацията дано и при мен е така.

# 566
  • София
Золадекса къде ти го слагат? Корем, ръка- подкожно, мускулно в дупе - мога, без венозни. Правя тука в блока кой каквото му трябва. На мен моите ми слага ММ. При нужда - помагам, ако някой е на зор.

# 567
  • София
Още не съм започнала,сега си заверих протокола и ще чакам другата седмица да ми дойде.В корема знам,че се слага.Трябва да видя 1 -2 пъти и после може и сама.Клексан сама съм си била,но това е имплант и трябва да се сложи правилно.

# 568
Да разбирам ли, че на който му спте цикъла може да не си слага хормонални? Золадекса са хормони нали?

# 569
  • София
Имам въпрос към вас, но първо трябва да ви  разкажа какъв е случая. Баща ми е с рак на простата 4-ти стадий с разсейки навсякъде и трудноподвижен. Има ТЕЛК 95%. На 27 юни сутринта с майка ми забелязахме дезориентация в поведението му, устата му беше изкривена леко на една страна и говореше заваляно. Обадихме на бърза помощ, обяснихме за случая и те след 5 мин. пристигнаха направиха му обстоен преглед и казаха, че не са сигурни, че е получил инсулт и трябва да се направи преглед при невролог. Предложиха да го закарат до Пирогов и ние се съгласихме като майка ми го придружи. Неврологът, при който се е прегледал го е пратил на скенер на главата и рентген на белите дробове, най-вероятно, защото баща ми се оплакваше, че има затруднено дишане. Направили са му и кръвни изследвания и го приеха в неврологично отделение. Вчера отидохме за информация след резултатите от изследванията и ни казаха, че всичко е по-скоро резултат от разсейки в мозъка, които имитират симптомите на инсулт. Лекарката, с която говорихме каза, че в понеделник трябвало да се направи ЯМР. Каза две изречения, след които сдъвкано изплю, че този ЯМР трябвало да се заплати. Ние казахме, че баща ми е с ТЕЛК, освен това го докараха с бърза помощ. Тя взе да надига вежди и отговора беше: "Ама на него така или иначе вече са му направени 2 скенера!", което не е вярно - 1 скенер му направиха. И ние свихме раменете и се съгласихме. След малко излиза същата, на 1 лист написала в кой ден, в колко часа да дойдем, колко пари ще трябват с/без контрастно в/во. Моля, ако някой е наясно, да ми отговори, трябва ли да плащам този ЯМР, при положение, че от началото на годината това са първите му подобни изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт