Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 56

• 45 230
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • София /Абсурдистан
Золадекса къде ти го слагат? Корем, ръка- подкожно, мускулно в дупе - мога, без венозни. Правя тука в блока кой каквото му трябва. На мен моите ми слага ММ. При нужда - помагам, ако някой е на зор.
В  корема се слага Золадекс, подкожно на определено място. На мен преди време ММ ми го слагаше и боли, да му се не видяло. При мен мен изобщо не помогна и си ме оперираха след повече от година мъки. Иначе нищо не съм усетила от него.
Vanja77 ЯМР всеки си го плаща, въпреки че се полага по каса. Обаче няма кой да ти даде направление, не се хаби. Дори да си в болница, пак искат да си го платиш, защото касата после не им превежда парите и трупат дългове, така ми обясниха на мен.
Аз да кажа, вчера бях при ревматолога ми и  за 23 юли ме е записал за влизане в болница за няколко дни, малко за разнообразие от онкологията  Mr. Green

# 571
  • Варна
Vanja77 Защо им е необходим този ЯМР? Ще оперират ли? На скенера не се ли виждат колко на брой са метастазите в мозъка?
Питам, защото ако са много на брой метастазите едва ли ще могат да ги оперират всичките и тогава това образно изследване се обезсмисля.

# 572
  • София
Vanja77 Защо им е необходим този ЯМР? Ще оперират ли? На скенера не се ли виждат колко на брой са метастазите в мозъка?
Питам, защото ако са много на брой метастазите едва ли ще могат да ги оперират всичките и тогава това образно изследване се обезсмисля.

Няма да го оперират. Според мен искат да са сигурни каква е причината за състоянието на баща ми.

# 573
ЯМР в момента се заплаща,така ми обясни неврологът,при която.бях наскоро

# 574
  • Другата България
Това, че някой е с ТЕЛК няма никакво значение що се отнася до заплащане на образни изследвания. Абсолютно никакво.
Това, че е докаран със спешна помощ също.
Евентуално няма да се плаща ако имате издадено направление от специалист за ЯМР, което е минало през Здравната каса.
Във всички останали случаи се заплаща.

# 575
Аз, съм правила ЯМР по ЗК, но чаках месец и половина за решение, след като минах през няколко доктора, докато намеря такъв, дето да ми даде направление......т.е. има начин, но така е измислено, че ако си на зор, да си платиш.

# 576
Чета поредната глупост, че във Видин, Монтана и Враца ще намалят количество болници, за да останалите да имат повече пациенти и от тук да може да се увеличат заплатите на медицинските работници. Аз съм в шок....Мислят ли, че ние ще седим още повече часове на опашките пред кабинети...Лоша работа.

# 577
  • София
Здравейте! Май претоварих болната ръка и много ме боли. От горната страна от рамото до лакета. Има ли нещо, което мога да направя? Да мажа, да пия? Благодаря!

# 578
Някой бил ли е на новия ПЕТ скенер в Александровка. Твърдят, че използват по-малко количество изотоп е най-добрият за белодробни метастази. За записване обаче се чака много - повече от месец.

# 579
Някой бил ли е на новия ПЕТ скенер в Александровка. Твърдят, че използват по-малко количество изотоп е най-добрият за белодробни метастази. За записване обаче се чака много - повече от месец.
Последно за повечето Пет в София се чакаше 2-3 седмици, до месец. Това като звънях април-май.

# 580
Тинтири-Минтири на мен младенов ми каза за разтриване с лиотон гел ако имам подуване и болка . Пробвай ако решиш мен ме облекчаваше.
   emma1_ аз разбрах, че само част от отделенията ще махат т.е ще ги закрият  не целите болници.

# 581
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И на мен за Токуда ми казаха, че след записване се чака около месец,      но в нашия случай така или иначе трябва да изчакаме около 3 месеца след лъчетерапията, така че ще го стиковаме.

# 582
Тинтири, мазане с лиотон, студен с лед компрес, не на гола кожа, спане с повдигната ръка, лист от зеле, напръскан с ябълков оцет, лимфодренажен масаж. В никакъв случай обикновен, може само да погалваш ръката от китката към рамото. Без натиск. Без бандажни превръзки. След като спадне отока около 3 дни до седмица. Носене на ръкав от сутрин до вечер
Най важното покой , лед и ръката горе.
Дано се справиш бързо

# 583
  • В царството на игрите:)
emma1_ аз разбрах, че само част от отделенията ще махат т.е ще ги закрият  не целите болници.
И според мен с пълно право. Не можем да издържаме болници и отделения, които никой не ползва или имат операции, примерно, 1 път в годината, а останалите, където бъка от хора, лекари и сестри не издържат и са финансово ощетени,  защото трябва да стигнат и за онези първите. Имам много близка в болницата в Берковица и тя самата казва, че не знае защо я държат тази болница, след като всички ходят в Монтана. В Берковица има отделения, които са празни целогодишно, но цялата здравна система ги издържа. Оптимизация е нужна, както в здрвеопазването така и в образованието. Една от нашите съфорумки се премести да живее в Швеция и най - близката и болница е на 300 км. В града и има само здравен център, но там най - често я "лекуват" по телефона. Сега ще кажете, да, ама тя има пари да ходи на 300 км. , е, няма, но и право на избор няма. Така е в богатите държави, които са богати И защото бюджетират правилно, освен всичко друго...

# 584
  • Враца
В Япония поддържат ж.п. спирка за един човек. Така е в богатите социални държави.
Да се зададе въпрос защо в България всички отиват към София. Защо във Враца в онкото всички стаи са с допълнителни ” русенски легла”. За пример се чака до 14 часа, а за условията да не говорим.

Общи условия

Активация на акаунт