Пак за емигрантските екскурзии до България, но от друг ъгъл

• 7 352
  • 191
  •   1
Отговори
Интересно ми е дали има и други с моите впечатления.
Когато се прибирате на годишните визити до България (обръщам се към емигрантите от т.нар. цивилизован свят), преживявате ли първоначален културен шок от вида и поведението на българите, които започват  още от летището?
На мен като за начало българите ми приличат на цигани (после лека полека свиквам да ги различавам от циганите). Освен това са сърдити, гледат свирепо. После по центъра на града като тръгна жените, включително и младите момичета много от тях са облечени и нацапотени почти като "труженички". Все едно са излезли да си търсят тъпкач или в най-добрия случай съпруг. Изглежда като че ли искат да привлекат мъжете не с естествена красота и непринуденост, а с голотия, естетична хирургия или поне козметични пълнежи и с тежък грим. От всяка втора дама лъха фалш и усилие да демонстрира, че е по-секси от другите. И не се усещат, че изглеждат фрапантно, смехотворни и често отблъскващо. Особено duck lipsa са ми "любими". Съмнявам се, че нормалните мъже се впечатляват от такъв вид, но поне стига да си завиждат една на друга.  
В моята чужбина пак се срещат тук таме разголени и намацотени кобилки, но повечето само аутфита зле са уцелили, иначе не приличат на маймуни от неуспешни корекции и неадекватен грим.
В БГ обаче си личи едно неистово напъване да демонстрират, че са по-направени и вървежни от останалите женски.  
Защо сме с такъв к...ски манталитет? Толкова лош вкус и усет ли имаме за красивото, комплексите ли помрачават трезвия ни поглед в огледалото или просто сме си прости?

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 10:35 от Skrekkelig

# 1
  • Пловдив
Съсипаха я тая държава...
Защо се връщаш тогава, вземе тоя културен шок и потрес да ти докара я някой инфаркт, а нещо друго...
Винаги съм се чудела какви комплекси се избиват с подобни теми, които рязко зачестиха напоследък.
Също се чудя циганският ни вид изчезва ли при емигриране. Wink

# 2
Нямам такива впечатления; мисля, че провокираш умишлено. Дано не ти се вържат хората, че ще се изпокарат напразно.

# 3
Не изчезва - винаги разпознавам българин по улицата. Но концентрацията е малка и не шокира. Но определено се забелязва Wink Интересно какви комплекси избивам - би ли конкретизирала, че леко ме обърка

# 4
  • София
Не изчезва - винаги разпознавам българин по улицата. Но концентрацията е малка и не шокира. Но определено се забелязва Wink Интересно какви комплекси избивам - би ли конкретизирала, че леко ме обърка

Ти не беше ли се посадила в северна страна или те бъркам с друга?
Защо не мръднеш освен до България, до някоя близка по темперамент и климат, държава и на тази база да сравниш?

# 5
Защо не мръднеш освен до България, до някоя близка по темперамент и климат, държава и на тази база да сравниш?

близка по темперамент и климат до северната или до БГ? Квото и да е - мърдала съм навсякъде, но такъв шок и ужас никъде не съм преживявала. Може би щото чувствам българите близки и затова се впечатлявам, но така или иначе това са личните ми усещания

# 6
  • София
Да мръднеш до южните страни, до северните явно си била, а и живота там те е направил доста сива, да ме прощаваш.
Пълна си с отрицания- не  си спомням нещо положително да си написала от куп време, а сега и българите погна. Mr. Green

# 7
То и във форума даже е същото, един такъв цигански форум, пълен с посредствени..."кобилки"...(брей, повишение от глиган ли е или обратното)
Има далеч далеч по-интелигентни места, по-добре посещавай тях

# 8
Да мръднеш до южните страни, до северните явно си била, а и живота там те е направил доста сива, да ме прощаваш.
Пълна си с отрицания- не  си спомням нещо положително да си написала от куп време, а сега и българите погна. Mr. Green

всъщност темата ми е провокирана от нещо конкретно. Но си права - все по-малко хубави неща виждам около себе си. Може би съм свръх чувствителна за лошото, а малкото хубаво по-скоро ми изглежда нормално и не ме впечатлява.

Има далеч далеч по-интелигентни места, по-добре посещавай тях

например?

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 13:49 от Не се сърди, човече

# 9
Ей, биваше за петък нещо по-весело. Хубаво почна темата. Що я разваляте сега?

# 10
Казвали са ми , че има шок ,мръсно е  ,цапаме като прасета.

# 11

А ти в чужбина ходила ли си? И там цапат, но има хора да почистват.

# 12

и обикновено чистещите са нашенци - там чистят, а у нас - цапат.

# 13

Ми не съм, синът ми живее  там , та разказва ,как  и децата звънят на някого като видят нарушение.Пазят ... Вярвам на сина си, вярно , на север е  , не на юг,дето цапат като нас.

# 14
  • София

Защо сме с такъв к...ски манталитет?

Аз не съм, ти защо си?

Общи условия

Активация на акаунт