Пак за емигрантските екскурзии до България, но от друг ъгъл

• 7 353
  • 191
  •   1
Отговори
# 45
Интересно ми е дали има и други с моите впечатления.
Когато се прибирате на годишните визити до България (обръщам се към емигрантите от т.нар. цивилизован свят), преживявате ли първоначален културен шок от вида и поведението на българите, които започват  още от летището?
На мен като за начало българите ми приличат на цигани (после лека полека свиквам да ги различавам от циганите). Освен това са сърдити, гледат свирепо. После по центъра на града като тръгна жените, включително и младите момичета много от тях са облечени и нацапотени почти като "труженички". Все едно са излезли да си търсят тъпкач или в най-добрия случай съпруг. Изглежда като че ли искат да привлекат мъжете не с естествена красота и непринуденост, а с голотия, естетична хирургия или поне козметични пълнежи и с тежък грим. От всяка втора дама лъха фалш и усилие да демонстрира, че е по-секси от другите. И не се усещат, че изглеждат фрапантно, смехотворни и често отблъскващо. Особено duck lipsa са ми "любими". Съмнявам се, че нормалните мъже се впечатляват от такъв вид, но поне стига да си завиждат една на друга.  
В моята чужбина пак се срещат тук таме разголени и намацотени кобилки, но повечето само аутфита зле са уцелили, иначе не приличат на маймуни от неуспешни корекции и неадекватен грим.
В БГ обаче си личи едно неистово напъване да демонстрират, че са по-направени и вървежни от останалите женски.  
Защо сме с такъв к...ски манталитет? Толкова лош вкус и усет ли имаме за красивото, комплексите ли помрачават трезвия ни поглед в огледалото или просто сме си прости?
Skrekkelig, [/b], опитах да подчертая само грозното, вулгарното, отделяйки тези просташки определения от що годе нормалния език за нормална жена и майка. Това са думи, от твоя нормален речник или от нормалното за теб ежедневие с хора, имащи за нормално такъв каруцарски език и обилно количество злъч. Дано си успяла поне пред себе си, а и приелите те за нормална, да не изглеждаш на "циганка". 

# 46
  • Пловдив
Няколко произволни снимки от центъра на Пловдив (този град - не толкова защото аз живея там, а защото, струва ми се, и Франсоаз живее там). Наистина са случайни, подбрани са само по признак повече хора.
Коя от мадамите е облечена по описания начин?

Скрит текст:

# 47
  • София
да де, по цял свят ги има. Просто концентрацията по БГ улици е по-голяма

Е, нищо де, при вас нали ги няма, свиркай си. Ние тука да му мислим как ще се мъчим с тия намръщени цигани с голи цици по улиците.

# 48
  • София
Много пъти съм се връщала в България. Е, не съм живяла десетилетия другаде, доста по- кратки периоди, но винаги ми става топло. После ще чета отговорите.

Скрит текст:
Относно темата и изказа ти- рационалиизираш си тегавата обстановка у вас с гадната реалност в България. Или провокираш. Ако не, значи е време да напуснеш тоя патологичен гадняр с теб, дето не дава храна и на децата си, че те е побъркАл тотално. Всяка следваща тема става все по- зле.

Да предположим, че не е провокация. Манталитетът ни не е к**венски, а е смачканячески. Факторите са много- от исторически до социо- културни. От там младите момичета се цапат, помпат и филтрират постоянно. Липса на самочувствие. Затова някои карат чисто нови коли и спят в тях и затова цъкат на айфони, а нямат пари за наема или ипотеката. Това е парадокс, но не е изцяло консуматорски, а е на догонване на всяка цена. Пак остатъчни желания. Не виждам нещо кой знае какво за пренебрежение или присмех, това е кофти всъщност, но по- кофти са хората, които говорят на "вие" на българите и толкова са се откъснали от корените си, че дори гадното съществуване на няколко хил км им се струва песен. Докато не цъкнат хикса.

Едит:
Не мислех, че темата ще залитне в буквалистка посока... Постът ми стои като плашило насред полето Joy Та,
Стопли се, по улиците плъзнаха едни голи задници, едни цици се ветреят до корема...и са все млади момичета, приличат на ученички дори.
Все млади момичета? Ми, то това е нормалното. Аз пък виждам дъртофелници с потници, очертаващи увиснали гърди. Предпочитам да гледам ученички, не ми дразнят окото

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 14:16 от The Catcher in the Rye

# 49
Няма такива момичета и жени по улиците -таман посветих обедната си почивка на наблюдение. Дънки и тениски масово, някои с роклета. Сега, да им се сърдя, че аз вече няма как да сложа  някои от тях и да покажа краче и деколте, не са ми те виновни. Като можеше, показвах, и с къси дънкови панталонки съм ходила по Графа.

Струва ми се, че трябва да си турите очилата.

# 50
  • София
Аз пък се радвам на всички момичета, които се носят във вида, в който се харесват.
Хубаво е, че вече и мъжете/момчетата обръщат достатъчно внимание на начина по който изглеждат.

Всички чужденци, които ни идват на гости, намират българките за много красиви и никой не се оплаква от това, което показват. Grinning

# 51
Е, то и бг-секс туризма не предизвиква оплаквания... Simple Smile  Да вземем да се рекламиране така пред света.

# 52
  • София
Имаме си достатъчно програмисти, лекари и инженери, които ги търсят от чужбина. Нека не се самопринизяваме до секс туристическа дестинация.

# 53
  • Другата България
Стопли се, по улиците плъзнаха едни голи задници, едни цици се ветреят до корема...и са все млади момичета, приличат на ученички дори.
Все млади момичета? Ми, то това е нормалното. Аз пък виждам дъртофелници с потници, очертаващи увиснали гърди. Предпочитам да гледам ученички, не ми дразнят окото
hahaha Нали? Лелки в предпенсионна възраст, мислещи се за нещо уау, а всъщност самите те стават за смях, "барнати" в потник и къса пола/панталонки... ooooh!

Така зададена темата е толкова гнусна, че дори няма да коментирам. Силно се надявам да не просъществува дълго, както и да не попадам повече на подобни писания на въпросната авторка. В общи линии мнението ми се припокрива с това
Интересно ми е дали има и други с моите впечатления.
Когато се прибирате на годишните визити до България (обръщам се към емигрантите от т.нар. цивилизован свят), преживявате ли първоначален културен шок от вида и поведението на българите, които започват  още от летището?
На мен като за начало българите ми приличат на цигани (после лека полека свиквам да ги различавам от циганите). Освен това са сърдити, гледат свирепо. После по центъра на града като тръгна жените, включително и младите момичета много от тях са облечени и нацапотени почти като "труженички". Все едно са излезли да си търсят тъпкач или в най-добрия случай съпруг. Изглежда като че ли искат да привлекат мъжете не с естествена красота и непринуденост, а с голотия, естетична хирургия или поне козметични пълнежи и с тежък грим. От всяка втора дама лъха фалш и усилие да демонстрира, че е по-секси от другите. И не се усещат, че изглеждат фрапантно, смехотворни и често отблъскващо. Особено duck lipsa са ми "любими". Съмнявам се, че нормалните мъже се впечатляват от такъв вид, но поне стига да си завиждат една на друга.  
В моята чужбина пак се срещат тук таме разголени и намацотени кобилки, но повечето само аутфита зле са уцелили, иначе не приличат на маймуни от неуспешни корекции и неадекватен грим.
В БГ обаче си личи едно неистово напъване да демонстрират, че са по-направени и вървежни от останалите женски.  
Защо сме с такъв к...ски манталитет? Толкова лош вкус и усет ли имаме за красивото, комплексите ли помрачават трезвия ни поглед в огледалото или просто сме си прости?
Skrekkelig, [/b], опитах да подчертая само грозното, вулгарното, отделяйки тези просташки определения от що годе нормалния език за нормална жена и майка. Това са думи, от твоя нормален речник или от нормалното за теб ежедневие с хора, имащи за нормално такъв каруцарски език и обилно количество злъч. Дано си успяла поне пред себе си, а и приелите те за нормална, да не изглеждаш на "циганка".  

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 17:31 от Merri_An

# 54
Е, то и бг-секс туризма не предизвиква оплаквания... Simple Smile  Да вземем да се рекламиране така пред света.

Франсоаз, като жена на уважавана възраст, си избрала за аватар снимка на разголени цици и впита рокля. Това реклама ли е? 

# 55

Абе почнат ли да ти се виждат младежите по улицата неприлични, най-вероятното е, че просто си одъртял.

# 56
Катон Стари е казал точно това - как започнеш ли да се възмущаваш от младото поколение, значи вече си остарял.

# 57
Имаме си достатъчно програмисти, лекари и инженери, които ги търсят от чужбина. Нека не се самопринизяваме до секс туристическа дестинация.
. Възможно е. Факт е обаче, че Европа ни знае като алкохолна и секс дестинация.

# 58

Абе почнат ли да ти се виждат младежите по улицата неприлични, най-вероятното е, че просто си одъртял.
Ми, неприлично млади и свежи са, да. И имат нахалството да напомнят на някои от нас, че сме не особено далече от 50-така, а на други, че даже са го надхвърлили. Ама не е добре жалбата за младост да ни прави жалки.

# 59
  • София
мче ПловдивЪ е европейска столица на културата, смятай Амстердам каква е;)

Общи условия

Активация на акаунт