Когато се прибирате на годишните визити до България (обръщам се към емигрантите от т.нар. цивилизован свят), преживявате ли първоначален културен шок от вида и поведението на българите, които започват още от летището?
На мен като за начало българите ми приличат на цигани (после лека полека свиквам да ги различавам от циганите). Освен това са сърдити, гледат свирепо. После по центъра на града като тръгна жените, включително и младите момичета много от тях са облечени и нацапотени почти като "труженички". Все едно са излезли да си търсят тъпкач или в най-добрия случай съпруг. Изглежда като че ли искат да привлекат мъжете не с естествена красота и непринуденост, а с голотия, естетична хирургия или поне козметични пълнежи и с тежък грим. От всяка втора дама лъха фалш и усилие да демонстрира, че е по-секси от другите. И не се усещат, че изглеждат фрапантно, смехотворни и често отблъскващо. Особено duck lipsa са ми "любими". Съмнявам се, че нормалните мъже се впечатляват от такъв вид, но поне стига да си завиждат една на друга.
В моята чужбина пак се срещат тук таме разголени и намацотени кобилки, но повечето само аутфита зле са уцелили, иначе не приличат на маймуни от неуспешни корекции и неадекватен грим.
В БГ обаче си личи едно неистово напъване да демонстрират, че са по-направени и вървежни от останалите женски.
Защо сме с такъв к...ски манталитет? Толкова лош вкус и усет ли имаме за красивото, комплексите ли помрачават трезвия ни поглед в огледалото или просто сме си прости?

Та,
Да вземем да се рекламиране така пред света.
Нали? Лелки в предпенсионна възраст, мислещи се за нещо уау, а всъщност самите те стават за смях, "барнати" в потник и къса пола/панталонки...