Пак за емигрантските екскурзии до България, но от друг ъгъл

• 7 389
  • 191
  •   1
Отговори
# 150
Ха-ха -весело мнение! Защо трябва все нещо да се противопоставя на друго вместо да се търси начин нещо, което не работи , да заработи?
Наистина ли мислиш, че се намираш в свобода? Примерно можеш ли да си вземеш година платена ваканция и да ти пазят мястото като се върнеш?

# 151
Говорим за различни неща , това дето ме питаш  е социална придобивка , имат много , и доходи и  екстри.Заради тези доходи ходят българите нататък ,както и  заради другото-имаш равен шанс с тях ,плащат еднакво .Тук трябва да си на някого човек все още  да постъпиш на работа, в администрацията особено, но и другаде пак се влияят, все още .Само частния сектор търси можещи и търси за работата човек ,другите за човека работа както някога продължават.По мои наблюдения.Страх ги е   като падне  кмет, че  промени стават.Но това по селата повече.То  и там  няма почти никаква работа.Имаме промяна , но далеч не е  пълна.
Аз говоря за едни други неща.За Швеция конкретно, и  по рано тук прочетох ,че са студени,не допускат чужди  наблиоз.Най-голямото признание към сина ме бе-той е един от нас.Докато научи езика и   стана неудобно ,не могат да минат на шведски да си кажат нещо.Външно изглежда перфактно при тях , но не  е...Говорили сме много по темата, имам и други роднини навън.Синът ми не иска там, не може тук , та  така.

# 152
  • Буркина Фасо
... съдебната система също ...
очевидно работи - взимат децата от родителите им на поразия.
и в момента по бТВ дават за това.

"Протестиращи" е ключът от палатката. Не че така си ходят по принцип....

отиваме на протест, сваляме ги от власт. ти ще се кандидатираш ли да те изберем?

# 153
Става, но не искам да се показвам гола в метрото..

# 154
  • Пловдив
Става, но не искам да се показвам гола в метрото..
Има специален ден за това. https://dariknews.bg/novini/sviat/nad-300-londonchani-pytuvaha-b … imkivideo-2071166

# 155
Мернах темата, подминах я...ама натрапчивото циклене  на авторката го срешнах и в друга тема, още по-грубо и целенасочено провокативно!
С бан са се сдобивали и за много по-меки изрази! То цигани, к**венски манталитет...срещу половин нация, а половин, щото само на жените скача!😅
Приятелче, студент в "бяла"държава, доста обяснения обяснява, че не е расист-за виц, доста по-семпъл от умозаключенията на моятапрекрасначужбина!

Последна редакция: сб, 01 юни 2019, 19:34 от yan4eto

# 156
  • France
Боряна, не съм в чужбина заради парите. Пари с моята професия и в БГ мога да изкарвам. Познато семейство с подобни професии и заплати живеят с по-висок стандарт в София, от нас, в Париж. Нормално, жилището без пари, данъците ниски, ДГ (частна) струва една трета от колкото ми струва бейбиситъра... и сметката се получава. Ходили са на Бали, Хаваи и Малдиви, а зимите са на Италианските алпи.
Това което ми харесва тук е точно свободата и сигурността. Както и липсата на свободия. Харесва ми, че има правила и закони, и че хората имат доверие в държавата и в утрешния ден. Ето пореден пример - стратегията за децата. Защо хората ги е страх, защото нямат доверие в институциите. Тук, в Фр няма стратегия, а направо държавна политика. И всички са ок с това. Да си толерантен и солидарен е важно качество. И спокойствието ми е по-важно и затова ми харесва тук.

# 157
Браво, Филомена! Точно синтезираш и моите мисли по темата.

# 158
Франция и спокойствие? Европа и спокойствие?
Чудя се да вярвам ли на европейци, които казват: България е рай! Аз от година на година все повече се съгласявам с такива изказвания.
Само едно нещо им липсва на българите: повечко стотинки!

# 159
Франция и спокойствие? Европа и спокойствие?
Чудя се да вярвам ли на европейци, които казват: България е рай! Аз от година на година все повече се съгласявам с такива изказвания.

Хайде сега, няма нужда от фантазии. Да, в Европа е спокойно, а в България не толкова, даже често хич, но на мен това никога не ми е пречело.

# 160
А аз мисля, че България е една от най-спокойните държави.
Но това изобщо не ми пречи да намирам и другите държави за чудесни, прекрасни.

# 161
Много е спокойно - могат да те пребият с бухалките, защото не са харесали как карате кола и полицията люпи семки, вместо да спасява гражданите. Когато не е заета да взривява гранати върху 6 годишни деца. Винаги обаче можеш да се оплачеш на арменския поп - това е положителното.

# 162
  • Буркина Фасо
Много е спокойно - могат да те пребият с бухалките, защото не са харесали как карате кола и полицията люпи семки, вместо да спасява гражданите. Когато не е заета да взривява гранати върху 6 годишни деца. Винаги обаче можеш да се оплачеш на арменския поп - това е положителното.
що бре ?  newsm78
тук (в БГ) не съм чувал масово да се стрелят в училищата, да има масови убийства в администрацията (пресен пример от 2-3 дни), да пренебрегват родителите относно възпитанието на децата им, да те проснат на земята като невинен ... още ???
там не можеш и на арменският поп да се оплачеш.  hahaha

# 163
Е, тук поне, за разлика от училищата в Торонто, все още случайни граждани не се намъкват в училищните тоалетни, за да изнасилват ученички. https://www.ctvnews.ca/canada/man-44-charged-with-sexual-assault … athroom-1.4394174

# 164
Сега, вие, българите в чужбина, ще ми разрешите ли да се чувствам добре в България или няма да ми разрешите? Защото аз нямам нищо против вие да се чувствате добре в чужбина. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт