В момента чета... 61

• 52 268
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Belgium
Сега захващам "Похищението на Ани Торн", обаче нещо ми подсказва, че след шедьовъра на Кинг ще ми дойде бая посредствена. Дано не съм права.
Твърде е възможно и така да стане, но дано не Simple Smile
Много се радвам, че се харесахте с "22.11.63". Човек ще каже, че аз съм я писала Sweat Smile, но винаги съм щастлива, когато тази книга намира още фенове.

Хахах, Венка, ама напълно те разбирам Grinning

И аз съм така, когато зарибя нови фенове на книги,които много съм харесала. Направо го приемам лично Laughing

# 391
Чета "Сребърна приказка", Наоми Новик.
След като през последния месец започвах няколко книги в различни жанрове и ги оставях още в началото с мисълта "уф, сега хич не ми се чете точно това", тази история ми дойде като глътка свеж въздух. Толкова плавно ми върви, с такова удоволствие се потопих в историята. Само се моля да продължи така до края, че хич не е приятно хубава книга да се издъни на финала.

# 392
  • Пловдив
В момента чета "Под бадемовото дърво" на Лора Маквей - разказ на едно афганистанско момиче за бягството на нейното семейство от родината й заради войната там. Не е лоша, но съм на около 100-ната страница и още не ме е грабнала.

Преди нея прочетох "Винаги" на Сара Джио - много бързо я прочетох, много ми хареса, доста си поплаках и като цяло съм със страхотни впечатления от книгата Blue Heart

# 393
  • Mediterraneo
В момента чета "Под бадемовото дърво" на Лора Маквей - разказ на едно афганистанско момиче за бягството на нейното семейство от родината й заради войната там. Не е лоша, но съм на около 100-ната страница и още не ме е грабнала.

На мен толкова много ми хареса тази книга! От книгите, събрали толкова много емоции, че не трябва да се преразказват, да се правят резюмета и да се анализират, а трябва да се почувстват с прочит.

# 394
  • Пловдив
Скрит текст:

На мен толкова много ми хареса тази книга! От книгите, събрали толкова много емоции, че не трябва да се преразказват, да се правят резюмета и да се анализират, а трябва да се почувстват с прочит.

Очаквам и аз скоро нещо да ме грабне, да ме трогне, да ме развълнува, защото до момента не мога да я усетя тази емоция, която очаквам...

# 395
Под бадемовото дърво я прочетох по препоръка на Тарталета Heart Книгата е много хубава, но не е за ваканция/почивка.
Виж Оризовата майка, щом искаш нещо да те трогне

# 396
  • Пловдив
Виж Оризовата майка, щом искаш нещо да те трогне
Имам я на телефона, четох я донякъде и я зарязах, не знам защо... сигурно заради това, че е на телефона... Flushed По принцип не зарязвам книги, "Под бадемовото дърво" ще си я дочета, аз и без друго приключих с ваканцията Flushed

# 397
  • на последния етаж
И аз много харесах “Под бадемовото дърво”.

# 398
  • Русе
Скрит текст:
Тази книга е една от последните, които прочетох прекрасна е! Действието се развива в Париж през 19 и 20в. , разказва се за живота и съдбата на две различни жени , в различно време  - съвременен Париж и по време на окупацията. Невероятно, детайлно описание на града, драма, любов, но основно женската смелост и борба.

Другата книга по-лежерна и приятна , е ,,Едно лято в Италия,, на Пип Уилямс. Семейство от Австралия решават да прекарат 4 месеца в Италия, като доброволци в различни ферми , съчетавайки работата с посещението на градове с история като Рим, Венеция и Лука. Като направих една кратка проверка, се оказа,че книгата не е художествена измислица, а семейството е реално.

# 399
Чета Полулош - приятно, неангажиращо фентъзи. В последните седмици доста чета фентъзи, явно ми е липсвала фантасмагорията Laughing

# 400
Прочетох " Индийската съпруга".
До малко, след средата, много ми харесваше, но
Скрит текст:
когато и свидетелката на убийството(просто минавала от там, не е видяла нищо страшно), откачи, еми това става за ужаси, не за криминален роман!
А отгоре на всичко, има убиец, който май не е убиец и друг, който, май е убиец, но не му дреме.
Защото полицаите разпитваха предполагаемия убиец и му насадиха в главата образ, как той убива.
Инсп. Сейер, уж е добър полицай, но не изясниха нищо.
Така и не разбрах, нито кой е убиеца, нито дали  младият полицай(, заради когото свидетелката откачи, понеже се влюби в него, с някаква извратена любов), умря?. Дали откачалката го хвана?
Ама да пишат, че са ужаси, поне да не я бях почвала поредицата!
Очаквах нормално криминале.

Сега от любопитство, трябва да прочета и "Черни секунди".
Скрит текст:
Дано поне, тя да става!
Най-интересна (най-смешна, което си е доста странно за криминале), беше 3-тата книга "Който се страхува от мечки...". Тук, с малки изключения( най-вече края), беше все едно чета Удхаус, смях се с глас и ме забавлява
адски !

# 401
В момента чета "Родени Герои" на Кристофър Макдугъл. Още съм в началото, но ми харесва начина, по който разказва, научавам нови неща и определено имах нужда от нещо мотивиращо и грабващо като четиво.

От Алеята на книгата си взех три книги на Нарине Абгарян - това ще е първата ми среща с авторката (книгите са "Манюня", "Три Ябълки паднаха от небето" и "Да продължиш нататък"). Взех си още "Кривата на Щастието" от Иво Иванов, "Ние удавниците" от Карстен Йенсен (размера ѝ е плашещ, а аз не се плаша лесно, искренно се надявам да ми хареса).

Общо взето даже не знам защо си накупих толкова много книги (всъщност, знам де...), след като имам толкова работа и други ангажименти и глупости на главата си, но надявам се пък да се окаже, че точно от това съм имала нужда!

# 402
Снощи завърших Хищникът на Крис Картър и веднага след това започнах 4-тата - Скулптора. Реших да наваквам по-бързо с поредицата без да правя пауза с друга книга. Голяма грешка. За пръв път сънувах кошмари, дори на Стивън Кинг не ми се е случвало. Този човек е абсолютен болен мозък, как ги измисля такива неща ...

# 403
В момента чета "Най-доброто в теб" на Колийн Хувър и "Първата дама" на Сюзън Елизабет Филипс.

# 404
  • София, България
За два дни успях да прочета Малкият антикварен магазин под Айфеловата кула на Ребека Рейзин. Зимата, точно преди празниците прочетох първата книга на авторката Малката книжарничка край Сена и много ми хареса. За тази четох мнение, че е хубаво да се чете през пролетта или лятото, за да се потопи човек изцяло в обставноката. Много ми хареса книгата, атомсферата, която се създава, историите в нея, героите всичко е на ниво. Дадох и 5 звезди.
След това за още два дни прочетох Рецепти за съвършен брак на Kейт Кериган. В началото ми се стори бозава и скучна, но се заинатих и я прочетох до край. Ами хубава е книжката, разглежда се гледната точка на 2 жени - баба и внучка и техният живот. Хареса ми, а и имаше интересни рецепти, от които огладнявах. Дадох и 4 звезди.
В момента чета Тайната на моя съпруг на Лиан Мориарти. До ммента съм прочела само първата глава и се очертава интересна поне за сега.

Общи условия

Активация на акаунт