В момента чета... 61

• 51 763
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Чета "Останалото е мълчание". Още в началото съм, но определено ме впечатли. Не влагах големи надежди като за комерсиален трилър.

# 646
Започвам "Ние срещу всички", "Бьорнстад" ми хареса много, дори най-много от всички книги на Бакман.

# 647
В момента чета това.

След като прочета тази книга се Чудя дали да си купя една трилогия.

# 648
Да се сещате за някой психологически трилър, който се случва на отдалечен остров и има мистерия и т.н.? Гледах Злокобен остров на Скорсезе, един по-стар филм с Ди Каприо. Много ми хареса, но както всеки филм и този свърши бързо. Чудех се дали има добри книги с подобен сюжет.

# 649
"Повелителят на мухите", "Плажът" - тези чела ли си?

# 650
Само втората. Ще проверя Повелителят.

# 651
  • Русе
В момента чета ,, Марлене,, .Това е втората част след ,,Жило и мед,, на Хани Мюнцер. Последната беше малко напрягаща и 90% художествена измислица, като се споменаваше само някое име на лица от Райха, като архитектът на холокоста . За сега Марлене ми върви добре - там се акцентира върху женското участие в съпротивата по време на Втората св. война.

# 652
Здравейте ,
завърших успешно "Без Мерит" на К. Хувър и всъщност много ми хареса ,въпреки странностите си . Беше нетипична книга за авторката , на моменти си мислех ,че е по скоро тийн четиво , но все пак носи в себе си някакво послание и социална насоченост (май с почти всички книги на Хувър е така). Хареса ми как е разгледана темата за депресията и отношенията в семейството  и като цяло, макар да я оцених малко по ниско от останалите книги на авторката , идеята и историята ми харесаха и със сигурност дълго време ще си спомням за книгата.
След К. Хувър   се  "хвърлих" в непознати води с нов за мен автор ,а именно Дж. Малерман и неговата "Кутия за птици". Изчела съм страшно много отзиви за книгата , знам че има и филм (не съм го гледала) и най- сетне и аз я започнах. Стигнала съм до половината - идеята е много интересна и различна , прехвърлянето в минало и настояще също ми харесва , единственото ,което ме дразни до момента е
Скрит текст:
че Малори не е дала имена на децата , а ги нарича само момче и момиче ... някак си това много ги обезличава и ми е супер странно , но може би си и има причина и за това , все още не съм завършила книгата , но просто всеки път това ми се набива на очи.
Пожелавам Ви приятни почивни дни и  още по - приятни истории за четене Simple Smile

# 653
  • Mostly in my mind
Да се сещате за някой психологически трилър, който се случва на отдалечен остров и има мистерия и т.н.? Гледах Злокобен остров на Скорсезе, един по-стар филм с Ди Каприо. Много ми хареса, но както всеки филм и този свърши бързо. Чудех се дали има добри книги с подобен сюжет.
Самият "Злокобен остров" също е направен по книга. Simple Smile

# 654

Трилогията на Питър Мей за остров Люис - много добра. И на Саймън Бекет  "Огнената диря" - втората книга от поредицата за Дейвид Хънтър. За тези се сещам на прима виста.

# 655
Приключих "Остани с мен" на Айобами Адебайо - хареса ми без да е нещо особено. За пръв път четох книга, чието действие се развива в Нигерия и главните герои са нигерийци. В този смисъл ми беше интересно, но не можа да ме развълнува кой знае колко.

Продължавам със "Сподавен писък" на Анджела Марсънс - повлияна от темата си я взех от Алеята на книгата (а уж само минах от там и нищо нямаше да купувам Grin).

# 656
Аз си взех от Алея на книгата "Четиримата конници на апокалипсиса". И аз бях тръгнала без идея, просто да разгледам, но ми грабна окото. Почти съм накрая и наистина е доста докосваща книга. Авторът много добре описва ужасите на войната. Винаги съм знаела, че войната е нещо ужасно, но сега като го чета и си го представям, се моля никога никого да не спохожда такава трагедия.  Книгата си заслужава определението "Световна класика".

# 657
Аз си взех от Алея на книгата "Четиримата конници на апокалипсиса". И аз бях тръгнала без идея, просто да разгледам, но ми грабна окото. Почти съм накрая и наистина е доста докосваща книга. Авторът много добре описва ужасите на войната. Винаги съм знаела, че войната е нещо ужасно, но сега като го чета и си го представям, се моля никога никого да не спохожда такава трагедия.  Книгата си заслужава определението "Световна класика".

Книга, която също отваря очите за войната за мен беше The things they carried на Tim O'Brien. Мисля, че все още я няма издадена на български, което е загуба Sad

# 658
Аз си взех от Алея на книгата "Четиримата конници на апокалипсиса". И аз бях тръгнала без идея, просто да разгледам, но ми грабна окото. Почти съм накрая и наистина е доста докосваща книга. Авторът много добре описва ужасите на войната. Винаги съм знаела, че войната е нещо ужасно, но сега като го чета и си го представям, се моля никога никого да не спохожда такава трагедия.  Книгата си заслужава определението "Световна класика".

Книга, която също отваря очите за войната за мен беше The things they carried на Tim O'Brien. Мисля, че все още я няма издадена на български, което е загуба Sad
След Конниците ще почвам на английски "Sword song". Това е 4та част от Саксонските хроники на Бърнард Корнуел. За сега има три издадени тук, но не мога да чакам неопределено време. Та, ако не се затрудня с четенето, може и да дам шанс на тази The things they carried. За първи път ще чета на чужд език голяма, сериозна книга. Дано ми се получи.

# 659

След Конниците ще почвам на английски "Sword song". Това е 4та част от Саксонските хроники на Бърнард Корнуел. За сега има три издадени тук, но не мога да чакам неопределено време. Та, ако не се затрудня с четенето, може и да дам шанс на тази The things they carried. За първи път ще чета на чужд език голяма, сериозна книга. Дано ми се получи.

Специално тази, която препоръчах не е много обемна и е написана на много обикновен език. Два от любимите ми цитати:

"They carried all the emotional baggage of men who might die. Grief, terror, love, longing--these were intangibles, but the intangibles had their own mass and specific gravity, they had tangible weight. They carried shameful memories. They carried the common secret of cowardice.... Men killed, and died, because they were embarrassed not to."

"A true war story, if truly told, makes the stomach believe."

Ще се радвам да споделиш мнение, ако я подхванеш! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт