Отговори
# 90
  • в страната на чудесата
Разбрахме, че Фран често взима от тук и от там без да пита и го предоставя като нейно. И разбрахме, че Лейка е член на въпросната фб група (в което също няма нищо драматично).
Хич не ми пука кой къде какво разпространява, защото всичко, което пиша/правя го предоставям без никакви защити. Издразни ме нелоялното отношение, защото лично от Фран зная, че тя чете в онази фб група и ми е все тая с какъв профил, просто беше нелоялно.

Не сме го разбрали. Лейка НЯМА фейсбук Simple Smile и не знае за коя група става дума. Което поставя под въпрос истиността и на останалите ти твърдения. Дано разбираш каква нелепица разиграваш.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:07 от Фран

# 91
Разбрахме, че Фран често взима от тук и от там без да пита и го предоставя като нейно.
Последно от мен. Отговарям ти само и единствено заради болднатото.
Когато съм публикувала нещо във форума и то не е мое /задачи, класиране, таблици, тестове, пробни изпити и т.н./, не съм го представяла като свое. Имам достатъчно познати и приятели навсякъде. Зарината съм с информация и което от нея смятам за полезно, го споделям във форума.
Никъде в правилата на бг мама не е уточнено, че тук трябва да се цитира източника, а и нямам представа, че таблицата е твоя. Но това пък какво значение има? Радвай се, че си била полезна. Smiley
Членувам в една единствена фейсбук група и тя е свързана с частно училище, от което се интересувам.
Това, какво съм ти казала преди време е едно, а към момента може да е друго.

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 10:08 от Фран

# 92
  • София
Аз пък съм виждала публикации в разни групи, с изрична молба информацията да не излиза от групата, по различни причини -непотвърден към момента източник, използване на лични контакти за добиване на информацията и т.н, и все пак, авторът е решил да я сподели и да е полезен, на когото трябва. Ми, пак се намират дебили, които да изнесат информацията и да прецакат групата, защото авторът губи доверие в аудиторията! Не е ли това смисълът на тези групи, хората да се познават и доверяват?
Не знам какво и къде споделя Мария, но с тази изнесена таблица, може за в бъдеще да са ощетени потребителите в тази група, като Мария не споделя важна информация, ако има такава...
По принцип е некорекетно, който и да е, да изнася инфо от затворено общество в широкото публично пространство!
Етика някаква е това...

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 22:08 от Слънчевата

# 93
Група от хиляди членове, публичен пост в група, която е видима за всички и всеки може да влезе в нея, пост без уговорки за неразпространение, драма!

Мария, ти си админ в тази група. Знаеш коя е Фран прекрасно. Защо в момента правиш циркове, като чудесно знаеш дали е член там или не е? Аз съм член. И преди да си нападнала. Не съм аз "крадецът". ДУ не ме интересуват изобщо.

Последна редакция: ср, 24 юли 2019, 19:19 от .♥.Fancy.♥.

# 94
По-интересна тема за кавга не намерихте ли? Да помогна?
Ясно е, че държавно образование нямаме, не е ли време да постигнем консенсус, че частното в момента е безалтернативно?

# 95
  • в страната на чудесата
Разбира се, че е безалтернативно.
Опитай с друго Simple Smile

# 96
По-интересна тема за кавга не намерихте ли? Да помогна?
Ясно е, че държавно образование нямаме, не е ли време да постигнем консенсус, че частното в момента е безалтернативно?

Ай наздраве! Simple Smile

# 97
Сигурно въпросът ми е глупав, но от къде черпите информация за резултатите от НВО по училища?

# 98
  • в страната на чудесата
От една затворена фейсбук група с общ достъп. Там Мария е постнала нетагнат файл с авторско инфо.
А тя вероятно има данните от руо или пък ще сподели източниците си. Ако реши де.
Close Close
Полезна беше таблицата все пак.

# 99
  • София
Данните са от РУО, но обикновено не предоставят информацията самоволно, доколкото ми е известно. Откакто аз следя, всяка година се намират няколко човека, които им я искат по ЗДОИ. Май Данибон е една от тях. Може и да се лъжа, де.
Редактирам се- имаше и някаква особеност с данните за училища под 20 ученици, че не се включват в официалната статистика, та трябвало да се искат специално, но общо взето не съм се интересувала подробно. Всяка година излиза статистика в поне няколко сайта. Някой по-запознат може да внесе яснота.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 00:02 от sadlady

# 100
Ясно. Зачудих се дали я има официално статистиката в някакъв вид, т. к. не можах да я открия.

# 101
  • София
Ясно. Зачудих се дали я има официално статистиката в някакъв вид, т. к. не можах да я открия.
РУО я дава съвсем официално, ако си я поискаш обаче.

# 102
Обществена информация, сортирана в ексел...разбуни такива дебати Simple Smile
Та някой ако има резулататите от тази година моля да ми ги изпрати на лични. РУО много се замотаха а ми трябват за друг екселски файл.

# 103
  • София
 Може ли не само на лични? Въпреки че, подозирам, ако РУО вече бяха предоставили такава статистика, вече щеше да е в публичното пространство...

# 104
От таблицата се вижда, че като цяло има една група от 20-ина училища, които трайно са в горния край на класацията, като една част заемат местата до 10 вкл., а друга - от 11 до 30, а вътре в тези групи си сменят позициите по години, с изключение на СМГ, които твърдо са 1-ви.  Предвид факта, че класирането на НВО зависи от един куп други фактори, освен училището, такива размествания са нормални, но все пак присъствието в челото в продължение на години е показателно за нивото в дадено училище. Затова, по мое мнение, което и да е ДУ от първите 20 е ок, стига да е удобно логистично и да е достъпно според наредбата на СО, от там нататък е въпрос на приоритети на родителите и разбира се, на късмет. Това е тенденцията, но това не значи, че конкретно дете от друго ДУ няма да има добри резултати, а че вероятността за това е много по-малка от това дете от някое от тези ДУ да има добри резултати.

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 10:01 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт