Отговори
# 225
Е хайде. Ти така се изрази все едно целият випуск на СС заминава в АК. А не е така. На сайта им има разбивка. В доста държавни отиват също.
Не целият. Половината. Като вариантът СС->СМГ не е особено популярен.

# 226
Не винаги надвишават 50%. Всъщност само в 3 от 20-те посочени години.
 Има години когато ДУ бият безапелационно.

https://www.svetasofia.com/koi-sme-nie/realizaciq/

# 227
Не винаги надвишават 50%. Всъщност само в 3 от 20-те посочени години.
 Има години когато ДУ бият безапелационно.

https://www.svetasofia.com/koi-sme-nie/realizaciq/
Посипвам си главата с пепел. Не са половината. 48% са средно за последните  пет години. (и две десети отгоре) Simple Smile
А болшинството от останалите се отправят с бодра крачка в ЕГ

# 228
  • в страната на чудесата
Григор Наков е учител в 125, млад и много симпатичен. Водеше състезателна мат в ТЕ. Аз го харесвам, макар че за веднъж седмично едва ли може да се развива потенциал. Той подготвяше за смг миналата година няколко деца от ТЕ, две от които отидоха там. Само него познавам от 125.
В нгдек не бих си пратила детето за прогимназия, въпреки че еероятно баш в подобен профил ще се впише най-добре. Или точно заради това. Моят баланс включва мат, обществени науки и български на една плоскост. По специфично изключение чуждият език не ме вълнува. Вероятно много хора са така. Ама няма много избор.
Ежко, аз мисля, че твърде малкият клас в периода 5-7 е голям проблем и допринася за слаби резултати. Може да звучи парадоксално. Но децата стават като в вкъщи, губи се нормалната училищна среда. Хората, работещи от вкъщи са наясно, че въпреки предимствата, се искат повече усилия да свършиш същото. Изключения винаги има.
Та според мен малко деца, подведени от предишни добри резултати на училището и без допълнителни уроци е свършили работа. Заедно с някой калпав учител? Кой знае.

# 229
Няма никаква нужда от повече математически училища. Има нужда от още доста добри по всичко училища, като СС.

А за детето минало през Питагор, КО и кацнало в Изи... не бих отдавала значение на ПУК в Питагор. Всички знаем какво се учи в ПУК реално. Не бих отдавала значение и на КО. Както предполагам няма да дължи постиженията си и на Изи. Майка му много точно беше изброила няколко имена. Wink
Изобщо не отдавам значение от знанията за ПУК. Детето е с тежък семеен проблем. Цирковете с полицейската охрана може да са дошли в повече и на КО.
Просто мисля, че не всяка инфирмация приета като положителна всъщност може да не е такава.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 19:25 от Hope for Two

# 230
Лейка,
Малкият клас навремето не ни беше проблем. Напротив.
Какви са причините за "лошите" резултати на КО тази година, можем само да гадаем. От резултатите на НВО няма как да научим. Една хипотеза. Добрите резултати по БЕЛ се дължат на извънучилищна подготовка. А постепенно правят и НВО по МАТ да не може да мине без курсове или уроци.
Нещо като тазгодишната матура по английски. Големият син е на мнение, че е постигнал добър резултат, не заради блестящите си знания, а защото се е научил да "мисли" като чиновниците от МОН покрай документите, които е попълвал, за да му признаят 11-ти клас каран в САЩ.
За НГДЕК от онова време мога само да мечтая. Големият син беше материал за там. Сега, вместо историк или юрист ще се пръкне биохимик. Тъжно.

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 19:16 от Ezhko

# 231
  • в страната на чудесата
Да това винаги го има. Някой каза по-горе, че мон трикове са добра причина за уроци...

Последна редакция: сб, 27 юли 2019, 19:55 от Leika_moja

# 232
Фран, благодаря предварително, а за броя на приетите дали имаш данни?
Не разбрах дали те интересува брой приети от ЧУ в СМГ след 4-ти или след 7-ми клас.
За след седми клас нямам информация, а и не бих се заела с проучване.
Направих кратка статистика от тази година за приема след 4-ти клас. Следях всичко изкъсо заради две много близки дечица.

Накратко: На ОМТ тази година се явиха 875 деца. 211 деца от тях изкараха 24 точки и нагоре, които биха им осигурили евентуален прием. Балът тази година за прием в СМГ не падна под 24 точки от ОМТ.

От тези 211 деца, 44 са от ЧУ, а именно:
Питагор-12, Света София-7, КО-4, БШ-4, ПБ-3, Веда-3, Обр.тех-2, Увекинд-2 и останалите училища имат по един представител: Меридиан22, Азбуки, Фр.лицей, ЧОУ Изгрев, Томас Едисън, ЕСПА, ЧОУ" П.Славейков"

Всички тези 44, без 2 деца от Питагор са подали заявления за участие в приема на СМГ.
На 7 деца от тях не им е стигнал балът за прием и са останали под чертата./по едно дете от ПБ, Обр.тех, БШ, Меридиан22, КО и две деца от СС.

35 деца от ЧУ тази година са приети в СМГ.
На второ класиране имаше 6 освободили се места. Впоследствие станаха 7, а сега виждам, че са общо 8 децата незаписали се на първо класиране. Знам, че едно дете от Питагор се отписа.
Кои са останалите 7 деца, които не са се записали в СМГ и дали са от ЧУ...? Нямам информация.

P.P. Осемте деца, които не са се записали на първо класиране в смг са: 5 деца от ДУ, 2 от Питагор и 1 от Фр.лиц.
Финално: Бъдещи петокласници идващи от ЧУ в СМГ тази година са:
Питагор-8
СС-5
КО-3
БШ-3
ПБ-2
Веда-3
Обр.тех-1
Увекинд-2
И по едно дете от: Азбуки, ЧОУ Изгрев, Томас Едисън, ЕСПА, ЧОУ" П.Славейков"

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:52 от Фран

# 233
  • София
Благодаря, Фран! Точно за след 4-ти клас ставаше дума, в контекста на това дали се особождават много места поради прием в СМГ. Тоест, вероятно в КО са се освободили 3 места поради прием в СМГ тази година (ако правилно съм разбрала) и ако има още освободени - те са поради преместване в други училища, а не СМГ (не изключвам и ПЧМГ, но за там не знам дали някой извън училището има статистика).

# 234

От тези 211 деца, 44 са от ЧУ, а именно:
Питагор-12, Света София-7, КО-4, БШ-4, ПБ-3, Веда-3, Обр.тех-2, Увекинд-2 и останалите училища имат по един представител: Меридиан22, Азбуки, Фр.лицей, ЧОУ Изгрев, Томас Едисън, ЕСПА, ЧОУ" П.Славейков"

Всички тези 44, без 2 деца от Питагор са подали заявления за участие в приема на СМГ.
На 7 деца от тях не им е стигнал балът за прием и са останали под чертата./по едно дете от ПБ, Обр.тех, БШ, Меридиан22, КО и две деца от СС.

35 деца от ЧУ тази година са приети в СМГ.
На второ класиране имаше 7 освободили се места. Знам, че едно дете от Питагор се отписа.
Кои са останалите 6 деца, които не са се записали в СМГ и дали са от ЧУ...? Нямам информация.

Полезна информация, благодаря!  Ако правилно разбирам 9 деца от Питагор вероятно са записани в СМГ.  Колко голям им е випуска на Питагор и не е ли това много голям процент напуснали за СМГ?

# 235
Колко голям им е випуска на Питагор?
Нямам представа. Дано се включи някой с информация.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 13:31 от Фран

# 236
  • София
Не е сигурно и че всички приети деца са се записали в СМГ. Вече не намирам информацията за свободните места в СС за следващата учебна година, но по спомен, обявените свободни места за 5-ти клас бяха 1 или 2, което навежда, че толкова са напусналите след 4-ти клас деца. А според инфото на Фран, 5 деца са били приети в СМГ.

# 237
  • София
Максимално достоверно за Питагор. Общо випускът е бил 42 деца.

Т.е. 9 от 42 са отишли в СМГ.

# 238
Децата от Питагор не трябва ли да ги приемат в ПЧМГ?

# 239
Не е сигурно и че всички приети деца са се записали в СМГ. Вече не намирам информацията за свободните места в СС за следващата учебна година, но по спомен, обявените свободни места за 5-ти клас бяха 1 или 2, което навежда, че толкова са напусналите след 4-ти клас деца. А според инфото на Фран, 5 деца са били приети в СМГ.
Да, 5 деца от СС са били приети в СМГ според любителска таблица, споделена във фейсбук група.
Аз днес си поиграх с данните и установих дали тези и други деца от ЧУ са подали заявление за кандидатстване в смг и ги споделих по горе.
Както казах, на второ класиране имаше 6 свободни места + 1, което се освободи впоследствие.
Може точно 5-те деца от СС да не са се записали в СМГ на първо класиране и да са освободили места, за съжаление нямам такава информация. Обикновено децата от СС не предпочитат СМГ и си остават в училището.

Децата от Питагор не трябва ли да ги приемат в ПЧМГ?
Може да са ги приели и на двете места. Някои може да предпочетат СМГ пред ПЧМГ поради различни причини.
Лично аз за една година не можах да установя с какво смг превъзхожда пчмг в периода 5-7 клас, а имам достатъчно опит с първото.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 14:04 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт