Отговори
# 270
  • в страната на чудесата
Така е, не означава. Но ако вземем само приетите седем или колкото ще да са, макар и не фрапиращо, не е число за пренебрегване. Все пак СС не е случайно училище.

# 271
Дай таблицата, ако е твоя де, ще я анализираме 😉 ако има значение дали 10 или 15% от СС са кандидатствали в СМГ.

# 272
  • София
Причините за отказване от СС в полза на СМГ може да са от различно естество: финансови, стремеж към повече самостоятелност (от целодневна към полудневна форма на обучение),  желание за обучение в математическа гимназия в периода 5-7 клас и евентуално впоследствие, стремеж за потапяне в конкурентна среда, конкретен учител, съвет от човек, на чиято преценка родителите разчитат, приятелски деца отиват в СМГ...

# 273
Дай таблицата, ако е твоя де, ще я анализираме 😉 ако има значение дали 10 или 15% от СС са кандидатствали в СМГ.
Не е моя, споменах го в предишен пост.
Не помня дамата, която я публикува как се сдоби с информацията на децата по училища и затова мисля, че не е редно да я публикувам публично.

Ако бях заковала на 27т., щях да пропусна няколко деца с по 26 и 25 точки, които са приети благодарение на рейтинга от състезания и са се изкачили по-нагоре в класирането.

Аз всъщност приключих по въпроса.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 10:24 от Фран

# 274
Sanaka....уж чета с разбираме ама твоята идея изобщо не я схванах.

# 275
Причините за отказване от СС в полза на СМГ може да са от различно естество: финансови, стремеж към повече самостоятелност (от целодневна към полудневна форма на обучение),  желание за обучение в математическа гимназия в периода 5-7 клас и евентуално впоследствие, стремеж за потапяне в конкурентна среда, конкретен учител, съвет от човек, на чиято преценка родителите разчитат, приятелски деца отиват в СМГ...
Защо само от СС? Поради такива причини всички деца кандидатстват в СМГ и се отказват да продължат в старото си училище.

Не е моя, споменах го в предишен пост.
Не помня дамата, която я публикува как се сдоби с информацията на децата по училища и затова мисля, че не е редно да я публикувам публично.
Аз всъщност приключих по въпроса.
В коя тема е публикувана, дай линк, ще я издирим?🙂

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 22:56 от Фран

# 276
Уоруик, виждам, че пишеш от телефон и обединих двата ти последователни поста в един.
Таблицата беше публикувана във фейсбук група и линкът вече не е активен. Иначе постът гледам, че си стои.

# 277
Какво значение има, че някой непознат се е отказал от училище Х, за да отиде в училище У? Какъв анализ ни дава? Хора разни, причини хиляди. Мога да добавя към причините на Призма и: локация, брат/сестра в училище У и още един куп.
Поискайте от смг да ви пуснат една анкета на първата рс: защо избрахте смг Simple Smile))))

# 278
Уоруик, виждам, че пишеш от телефон и обединих двата ти последователни поста в един.
Благодаря ти! Прехвърли ми и лайковете, че така ми се изгубиха. 😁

# 279
  • София
Нещо не схващам изводите, които си правите. От една страна щом много деца от едно училище са влезли в СМГ, значи са добре подготвени. От друга, щом много деца от едно училище кандидатстват там, значи нещо не са доволни от старото си училище. Едва ли и едното, и другото са съвсем верни.
Моят син кандидатства в СМГ, първо защото там се учело програмиране, никъде другаде не било толкова добре. Пък едни 30К за 3 години, нямаше да ни е излишно да спестим. Не го приеха де.

# 280
  • София
Олеле, ама аз май и тази таблица съм виждала Joy Показа ми я майката на близко дете, което тази година беше прието в СМГ. Ама аз тогава изобщо не я отразих. Откъде да знам, че ще се заформи такава дискусия тук. Stuck Out Tongue Winking Eye

Мария, просто си обсъждаме. Ясно е, че случаи може да има всякакви.

# 281
  • София
Дам, аз също мисля, че голямата бройка деца, кандидатсвали от Питагор и СС в СМГ, показва единствено, че тези деца са добре подготвени.
Тя и Сийка от ФакултетО не е доволна от училището на детето, но решава проблема като го спре от училище, а не като го изпрати на изпит в СМГ...
На повечето хора не са им излишни парите, ако може да получат нещо сходно, адекватно, без пари...

# 282
Благодаря ти! Прехвърли ми и лайковете, че така ми се изгубиха. 😁
Този твой пост, който изтрих нямаше лайкове....Disappointed Relieved
Знам, че хората се вълнуват да не им се затрият и винаги гледам да оставя този пост, в който има лайкове или поне са повече от на този, който ще изтрия. Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

# 283
Нещо не схващам изводите, които си правите. От една страна щом много деца от едно училище са влезли в СМГ, значи са добре подготвени. От друга, щом много деца от едно училище кандидатстват там, значи нещо не са доволни от старото си училище. Едва ли и едното, и другото са съвсем верни.
Моят син кандидатства в СМГ, първо защото там се учело програмиране, никъде другаде не било толкова добре. Пък едни 30К за 3 години, нямаше да ни е излишно да спестим. Не го приеха де.
Хаха, с този пост Ежко ли викаш? Да се включи да ти обясни дали си амбициозна или платежоспособна 😂

# 284
Вместо да се карате, да вземете анализ на третото класиране на седмокласниците да направите?

Общи условия

Активация на акаунт