Отговори
# 300
Двете приети и незаписани деца са детето от СС, което отиде в ПЧМГ и едно дете от БШ, което е прието с допълнителния прием при разкриване на шестата паралелка. Може вече да са били взели друго решение.
Принципно 6 записани от 8 приети не го квалифицирам като "само" Simple Smile, това са си 75%.

# 301
Принципно 6 записани от 8 приети не го квалифицирам като "само" Simple Smile, това са си 75%.
Да, така е.
Видя ми се малка общата бройка. И кандидатствали, и приети спрямо тази година.

Последна редакция: вт, 30 юли 2019, 10:39 от Фран

# 302
  • в страната на чудесата
Ами тазгодишната бройка е огромна в сравнение с миналата година. Защо ли...

# 303
  • София
Лейка, въпрос на стечение на обстоятелствата според мен. Догодина пак може да са 2-3 бройки. Въз основа на наличната информация е трудно да се направят категорични изводи.

# 304
Лейка, на Мария информацията е за по-миналата година.
Иначе миналата са били 22 приетите от ЧУ, но не знам колко от тях са се записали. Елица би трябвало да има информация.
Може тенденцията да е увеличаване на интереса на ЧУ към СМГ.
https://bg-mam.ma/p/1116703/38797908

# 305
Иначе миналата са били 22 приетите от ЧУ, но не знам колко от тях са се записали. Елица би трябвало да има информация.

Шегуваш се Simple Smile
Само ако са изявени състезатели виждам някакъв смисъл....иначе не виждам такъв.

# 306

Шегуваш се Simple Smile
Само ако са изявени състезатели виждам някакъв смисъл....иначе не виждам такъв.
Не и ако предефинираме мисията на СМГ от "специализирано обучение на математически таланти" в "най-доброто безплатно училище, подготвящо за влизане в елитна гимназия/университет".

# 307
Това е някаква тотална глупост, която се носи, че смг е за изявени състезатели... Нашият випуск е от 187 деца. Колко мислите, че са "изявените състезатели"? А изобщо не ми се коментира словосъчетанието "петокласник състезател". Яко смехотворно.
Шокиращо, но хората намират смисъл децата им да учат в смг! Що им се бъркате на тези заблудени хорица? Оставете ги да се мъчат. Доста размисли за смг от хора, за които ду не представлява интерес...

# 308
Това е някаква тотална глупост, която се носи, че смг е за изявени състезатели... Нашият випуск е от 187 деца. Колко мислите, че са "изявените състезатели"? А изобщо не ми се коментира словосъчетанието "петокласник състезател".
Няма как да съм по-съгласен с горното. Което обаче поставя въпроса: "Какво точно е сегашната СМГ и за кого е подходяща?"

# 309
За 5-7 клас: за ученолюбиви деца, които искат да са сред будни и интелигентни съученици; за деца, които имат математическо мислене.
За 8-12 клас: за ученолюбиви деца, но с интерес към точните науки и по-специално към математиката.

# 310
  • София
Няма как да съм по-съгласен с горното. Което обаче поставя въпроса: "Какво точно е сегашната СМГ и за кого е подходяща?"

Според мен има голяма разлика между СМГ 5-7 клас и СМГ 8-12 клас. Прогимназиалните години са много ценна школа. За следващия етап ще си позволя да цитирам родител, с чието мнение съм съгласна:  " Това си е един техникум по математикa".

# 311
Според мен има голяма разлика между СМГ 5-7 клас и СМГ 8-12 клас.
Бих добавила: Има и голяма разлика между СМГ 5-7 клас преди 15 години и сега. Simple Smile

# 312
За 5-7 клас: за ученолюбиви деца, които искат да са сред будни и интелигентни съученици; за деца, които имат математическо мислене.
За 8-12 клас: за ученолюбиви деца, но с интерес към точните науки и по-специално към математиката.
Извинявам се за настойчивостта, но как горните определения отличават СМГ от един куп други училища с интелигентни ученици, с интерес към математиката и природните науки?

# 313
А защо държиш да се отличава? Питаш за кого е подходяща смг и аз ти отговарям.

# 314
  • София
Ежко, по концентрацията на такива ученици /5-7 клас с математически подбор/, многото часове по математика и добрите учители по този предмет. Къде другаде го има това?

Общи условия

Активация на акаунт