Препарати за съдомиялна - 10

• 53 233
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Лиана, така описано, много им солта. Не знам в кой град си, но за София трябва да е на 1, по заводски настройки все са ми били на максималното 5.
На моята не мога да намеря опция за смяна. Тук водата май е средно не много твърда, не много мека.
Кофтито е, че не мога да разбера на нашата съдомиялна, как е настроена опцията за солта. Или изобщо няма такава опция да се наглася. Ще се помъча. Благодаря!
Настройката за сол е комбинация от клавиши. Трябва да си прочетеш упътването. Там пише и заводската настройка колко е.

# 406
а тези таблетки имат ли сол и гланц в тях

понеже пише all in one реших, че имат

# 407
Aya,
Всичко е възможно. На първо време спри да ползваш гланц. Аз се отказах от него преди няколко години-никакъв проблем за съдовете.
Смени препарата. Казваш, че ползваш гел-за експеримент вземи от приятелка 2-3 таблетки, за да видиш резултата.

# 408
Здравейте, до сега не съм използвала съдомиялна. След седмица две се местим в нов апартамент и имаме вградена съдомиялна 45 см Fagor . В инструкцията на съдомиялната машина има само как се подреждат съдовете за измиване.
Бихте ли ми препоръчали препарати за съдомиялна, които да използвам - препарат за измиване, препарат за изплакване, сол, ароматизатор и препарат за почистване на съдомиялната. От мненията и форумите, които изчетох съм се ориентирала към гел, а не таблетки.
 Живея в Плевен и тук водата е много варовита (твърда). Може ли да се регулира солта и препарата за изплакване?

# 409
  • София
Аз ползвам капсулите на Феъри платинум. Имам си прах за предмиене, ако е много тежко положението с тавите и тенджерите.
Солта ми е на Кауфланд.
Почистващ препарат на Лидл, когато го пуснат на промоция, или на Хейтмън.

Гланц не ползвам. Както и ароматизатор.

# 410
Благодаря

# 411
Благодаря за помощта! Blush
Снощи настроихме машината. Интересува се, тук водата е между 4 и 8 d.
Нагласихме машината на H2, защото в упътване то пише, че на 1 не пуска изобщо сол, а и отговаря в таблицата да е това. Нагласихме и гланца на 4. Обаче отново има бели петна по чашите, сякаш не е изплакната добре. Тъмните чинии са с идея по-добре. Пуснах на програма еко 2h и 55min.с таблетка Феъри.
Имам и дуралексов комплект, който вероятно не става за съдомиялна. По него пък не са мъглявини, а сякаш не е измито добре. Стои бяло на цвят, но с телчица като мина и се почиства. Качвам снимка.

# 412
Погледни програмите разбити по това какво включват. Моята на еко (9л разход) има само едно плакнене, всички останали без най-интензивната плакнат два пъти, а най-интензивната, която е с 16.5л разход на вода, плакне три пъти. На мен ми е важно да са ми добре изплакнати съдовете, не само да съм еко.
Но и за мен миялната е нова придобивка, нека се изкажат и експертите.

# 413
На моята не пише коя програма колко пъти изплаква Sad, само градусите т.е при коя програма на колко градусе се измива и при колко се изплаква

# 414
  • София
В книжката няма ли?

# 415
Ако реша да спра да ползвам гланц има ли как да се изключи индикатора , който свети или просто ще си свети и няма да има проблеми?

# 416
Моят си свети вече няколко години. Не мисля, че има проблем.

# 417
  • София
Свети си, не е проблем. И аз от около 2 г не ползвам гланц.

# 418
Каква е идеята да спрете ползването на гланц? И какво ползвате за миене в случая?

# 419
Една химия по-малко. Колкото и да е безвредно. Ползвах таблетки на Лидл. После минах на прах на ДМ,защото миялната ми е 45 см и по-добре дозирам, съобразно нейния размер и съдовете.

Общи условия

Активация на акаунт