Препарати за съдомиялна - 10

• 53 229
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Защото и без гланц чашите ми са отлични.
А този гланц остава по всички съдове и после го плакна преди ползване

# 421
Защото и без гланц чашите ми са отлични.
А този гланц остава по всички съдове и после го плакна преди ползване
Чудесно! Значи ще пробвам и аз. Пък си мислех, че без него не може да са кристални.

# 422

Аз мия дуралекс в миялната - нямам проблем.
Водата ни е мека. В началото добавях сол, но не бях доволна от резултата, по чашите се получаваха синкаво-бели петна. Спрях да добавям сол и всичко се оправи. Гланц никога не съм добавяла. Ползвам само Финиш Куантум таблетки.

Последна редакция: чт, 20 авг 2020, 13:08 от Djordja

# 423
  • София
И аз мия дуралекс в миялната без никакъв проблем. Периодично добавям гланц, периодично карам доста и без гланц. В момента съм сипала, но пък го усещам на вкус като си сипя вода в стъклена чаша. Като свърши сигурно няма да добавям дълго време пак, докато забравя защо не сипвам Grinning
Много ме дразни лампичката когато няма. Иначе добавям сол винаги - в София съм, солта ми е настроена на 1. 1 път в годината ми мига, че е свършила, сипвам 1 кутия и така до догодина.
Последно взех таблетките на ДМ революшан, че не ги бях пробвала, ама не съм толкова доволна колкото лидълските. Остава неизмито по тенджерите където е бил ръба на яденето. Сега съм им дала зор да ги свърша по-бързо.

# 424
А в тези таблетки, които купувате, няма ли включен гланц?
Когато тръгнах да търся нещо изобщо без гланц, стигнах до прах. ДМ няма тук, но в тези от Лидл пише, че има добавени и сол, и гланц.

# 425
  • София
Уж има, но аз откривам голяма разлика със и без добавен гланц. Без винаги има капки и съхнат по-бавно. Със няма такъв проблем.

# 426
Това, че има капки не означава че не е изплакнато добре нали? От скоро съм с миялна и не знам още. Мисълта ми е ако спра нацяло гланца, те пак ще са си чисти с изключение на капките по стъклените чаши? Защото и аз усещам аромата на този гланц и приборите/чашите са мазни/хлъзгави при намокряне например, какво обяснение направих само Grinning

# 427
  • София
Да, точно както го описвате - при намокряне са хлъзгави. Капките не значат, че не е изплакнато добре, ама ги има Smile

# 428
  • Mediterraneo
Ами явно моята машина мие и изплаква добре, защото нито усещаме аромати от гланца, нито са хлъзгави чашите. Ползвам си гланца.
Дуралекс мия също, леко помътняват с времето, ама не мога да ги мисля. И без това ми е на 20 години сервизът, ще сменям.

# 429
Гланцът прави лек филм върху чиниите и приборите и така уж ги предпазва и отблъсква водата от тях и затова капките са по-малко или изобщо няма капки. Обаче понякога се усеща, на пипане, на вкус... Тук му казват rinse aid (помощ в изплакването), което за мен е много подвеждащо, защото може да изплаква от миещия агент, но той, гланца, rinse aid, си остава по повърхността, може да е в съвсем фин филм и да не се усеща, може и да е повече. Затова писах, че вече пускам само на програмата, която изплаква три пъти. Еко програмата ми изплаква само веднъж. Изобщо, еко програмите пестят вода и енергия, което често е за сметка на качеството и продължителността им.

# 430
Така и на моята миялна бош, не видях коя програма колко пъти изплаква. Не пише в книжката, само температурата при която мие и изплаква но и не броя Sad

# 431
Предполагам, че повечето са сходни.
При моята са:
Intensive - плакне 3 пъти.
Normal, Glass, Rapid - плакне 2 пъти.
Eco и едночасоватаг плакат по 1 път.
Мисля да пробвам с Normal.
Досега ползвах Eco и едночасовата.
Благодаря на всички, които се включват със съвети.

# 432
Ами явно моята машина мие и изплаква добре, защото нито усещаме аромати от гланца, нито са хлъзгави чашите. Ползвам си гланца.
Дуралекс мия също, леко помътняват с времето, ама не мога да ги мисля. И без това ми е на 20 години сервизът, ще сменям.

Дано не бъркам, но гланцът /както и омекотител при прането/ се "пуска" при последното плакнене. Това му е и предназначението-да направи филм, който не задържа капките. Ако след него има пак плакнене-какъв е смисълът. От него нищо няма да остане. Вероятно настройката ти е на минимум.

# 433
Да, има логика гланца да се пуска при последното изплакване, сигурно си права, W. Но това ще е така за този гланц, който се слага отделно и се настройва. А ако гланцът е част от таблетката/капсулата?

# 434
Не зная. Какъв е смисълът, щом след това има 2-3 изплаквания? За солта е същото. Има в таблетката, при същинското миене върши работа,но при плакненето-не. Имаше компетентна дама в темата, да обясни ако желае.

Общи условия

Активация на акаунт