Препарати за съдомиялна - 10

• 53 133
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
  • Mediterraneo
На средна степен ми е гланцът. Има логика да е при последното плакнене, да, но аз не усещам никакъв филм като мазно или като остатъчен аромат върху чинии, чаши и прибори.

# 436
Ползвала съм Сомат голд гел и съм доволна. Сега виждам в Кауфланд Сомат all in 1.  Явно има някаква разлика. Някой ползвал ли е и доволен ли е?

# 437
Ползвала съм Сомат голд гел и съм доволна. Сега виждам в Кауфланд Сомат all in 1.  Явно има някаква разлика. Някой ползвал ли е и доволен ли е?
Ползвала съм и двете.От гела съм доволна, но от таблетките- не. Беше ми блокирал клапане за дозиране на солта и машината използваше всичката сол, с която разполага в момента.Докато дойде техник пробвах различни таблетки, в които си има всичко.От  Finish Quantum бях по-доволна, отколкото от Сомат таблетките.

# 438
  • София
Здравейте и от мен,
Изчетох цялата тема и още няколко, но не намерих отговор на въпроса, който ме тормози People Ok Woman

От скоро използвам съдомиялна (Беки Wink ) и все още пробвам някакви съдове, стават или не за миене от помощницата Simple Smile
Та въпроса ми е: Тенжерите с двойно дъно дали ги миете в съдомиялните си или има вероятност от повреда, и ако ги миете вътре има ли значение от препарата - таблетка, гел, прах?
Благодаря на отзовалите се Hands V

# 439
  • София
Само тиганите на тефал и дървени изделия не мия в миялната.
Имам тенджери с двойно дъно, на които си пише,че стават за миялна.
Мия с таблетки Феъри платинум. Ако е много тежко положението слагам прах за предмиене.

# 440
  • Ст Загора
Да мия тенджери с двойно дъно. В съдомиялна не се мият незалепващи неща ( плочи на уреди : гофретник, сандвич тостер, хлебопекарна и т. н.) незалепващи тигани , а също и неща с по - особенни шарки напр. Термо чаша взех от кауфланд бяла с черни точки и я Мих в съдомиялната точките се поизтъркаха. Сега имам друга чаша пише да не се мие в съдомиялна.

# 441
  • София
Заради споделени мнения във форума, и аз се престраших да мия тефлоновия тиган - не виждам досега щети по него. Мия с Феъри платинум и аз.
Дървото не се пуска, защото е поресто и без значение с какво миеш, все ще остане в порите. Производител на ножове ни каза, че и те не трябва да се мият в миялната. Аз имам само един, който не пускам - другите ми се ще да ги съсипя, за да ги сменя, обаче гадините още са като нови на вид.

# 442
и дървени неща мия , ножове също
не съм забелязала промяна

# 443
  • Пловдив
Всичко мия в миялната аз, само съобразявам и ако има посуда, която е с незалепващо покритие използвам гел вместо таблетка.
Нямам поражения по нищо, освен едни ракиени чаши от много тънко стъкло, които побеляха. Но пък те и без друго много ме дразнеха Joy

# 444
  • Велики Преслав
Здравейте искам да попитам защо има значение ширината на съдомиялната. Казвате, че за съдомиялна 45 сантиметра се слага половин таблетка, а на 60 цяла. Аз слагам препарата като се съобразявам със капацитета на съдомиялната. Имам и от 45 см и 60 и двете са 12 комплекта и слагам цяла таблетка и всичко ми е страхотно измито.

# 445
За пръв път чувам 45 см. за 12 комплекта. Които съм виждала са за 9 и за 10. Той обемът е един и същ /за 9 и 10/ , вероятно с малка разлика в зависимост от дебелината на стените. Зависи как са разположени "шишовете". Моята е за 10. Следващата обезателно ще е за 9.При тази чиниите са доста на гъсто и ако сложа различни една до друга, с различна дълбочина, се
допират и се налага да прескоча позиция, за да се измият добре. Не зная ясно ли обясних. Ползвам прах и съм си улучила дозата, съобразно указанията и 2-3 опита.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 23:24 от W

# 446
Здравейте,
от вчера имаме съдомиялна Беко - първата, с която работя. Чета инструкциите за употреба и имам въпрос относно солите. При положение, че в София водата е доста мека необходими ли са ми соли?
Във фантастико има промоция на препарати за измиване в съдомиялна и се чудя какво да взема.

# 447
  • София
Сол се слага задължително, настройваш на 1.
Препарат за почистване взимам каквото е на промоция. В Лидл пускат 2 за 5 лв, на Хейтмън взимам, преди и на Кауфланд тяхната марка, но вече не пазарувам изобщо в Кауфланд.

# 448
Доколкото разбирам, тя пита за препарати за миене на съдове. Всеки с предпочитанията си. Почети няколко страници назад, коментират се различни препарати. От по- бюджетните са добри на Лидл. Единственият, от тези, които съм ползвала и категорично не препоръчвам е Медикс.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 23:24 от W

# 449
Благодаря.
Да, за препарати за миене питах. Сол задължително... Добре. Защото в упътването пише, ако сте с по мека вода да не слагаме. А настройката ми изглежда много сложна, поне по упътване.

Общи условия

Активация на акаунт