Препарати за съдомиялна - 10

• 53 122
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • Велики Преслав
За пръв път чувам 45 см. за 12 комплекта. Които съм виждала е за 9 и за 10. Той обемът е един и същ /за 9 и 10/ , вероятно с малка разлика в зависимост от дебелината на стените. Зависи как са разположени "шишовете". Моята е за 10. Следващата обезателно ще е за 9.При тази чиниите са доста на гъсто и ако сложа различни една до друга, с различна дълбочина, се
допират и се налага да прескоча позиция, за да се измият добре. Не зная ясно ли обясних. Ползвам прах и съм си улучила дозата, съобразно указанията и 2-3 опита.
има и то много модели

# 451
А какво означава 9 - 10 - 12 комплекта? На мен ми е по-важно да ползвам миялната за тави, тенджери и подобни ежедневно ползвани, но с по-нестандартна форма съдове, отколкото обикновените чинии.

# 452
А какво означава 9 - 10 - 12 комплекта? На мен ми е по-важно да ползвам миялната за тави, тенджери и подобни ежедневно ползвани, но с по-нестандартна форма съдове, отколкото обикновените чинии.

Те тогава за Вас е 12 комлекта

9 комплекта е обикновено по-тясната 45 см и не е много практична за по-обемисти съдове.
Комплектите са както е писано 12 комплекта от чиния за кафе, основно, супа и чаши, вилици , лъжици.
Иначе казано умножавате числото по 3 и получавате вместимостта, само че на практика излиза че за 12 комплекта не може да поберете много ако формата на съдовете е нестандартна или ако кошницата горната няма регулиране на височина и 3-та кошница.

# 453
Моята е 45 см за 11 комплекта, но аз още не съм се научила да я подреждам оптимално добре

# 454
Моята е купена и си я ползвам, но ми е нова придобивка и още налучквам. 45см, 10 комплекта - такъв размер ми позволяваше мястото. Събират се големите тави и тенджери. Второто ниво  се регулира. Имам кошничка за прибори, но тъй като имам и трето ниво най-отгоре, където могат да се редят легнали прибори, кошничката я извадих и не я ползвам. Понякога успявам да я наредя много добре, но всичко зависи от наличните изцапани съдове.

# 455
Бих добавил зависи от уменията да редите Тетрис Wink

# 456
Така си е. Моята също е 45 см, но побирам съдове главно 3 тави големи и една тенджера (3 или 5 л) и чинии в долната кошница. В горната слагам чаши и купите за супа/таратор. В най горната са ми вилици, лъжици, ножове.
Искам да кажа побирам съдове като за 60 см съдомиялна, в сравнение с моя приятелка.
Много зависи как ги редите, като тавите ги слагам прави около тенджерата, събирам цял ден и пускам след вечерята. Много рядко има нещо което не съм успяла да сложа

# 457
Не е баш като тетриса. Не е въпроса само да уплътня всяко местенце, но и по-замърсените съдове (които стандартно са тези за готвене, а не за сервиране) да са така разположени, че директно да ги облива водата. Но както казах, нова придобивка ми е машината.

# 458
Не е баш като тетриса. Не е въпроса само да уплътня всяко местенце, но и по-замърсените съдове (които стандартно са тези за готвене, а не за сервиране) да са така разположени, че директно да ги облива водата. Но както казах, нова придобивка ми е машината.

Това имах предвид, но се възприе в буквалния смисъл на думата "Тетрис" Wink

# 459
По повод солта. Моята миялна стана вече на 15 години и сол не съм слагала никога. Живея в София. От майстор на миялни знам, че не е нужно да се слага при мека вода като нашата. И е факт, че миялната ми служи без нито една повреда доста дълго време. Пускам я всеки ден.

# 460
Аз съм в София и също в началото не слага сол, но нещо не ми харесваше измиването на някои неща, затова започнах да слагам и виждам голяма разлика.

# 461
  • Велики Преслав
Искам да си дам мнението за съдомиялната която си купих за село на Беко. Ето линк към нея https://www.technopolis.bg/bg/Svobodno-stoyashti-s%C3%A0domiyaln … -28430-W/p/680662. мога смело да твърдя че мие по добре от боша вкъщи. ако някой има въпроси да пише ще му отговоря

# 462
Aya,
Казваш, че събираш едновременно 3 тави и една тенджера в 45 см? Или не съм те разбрала?Ако наистина събираш, от тези 4 съда са излезли 4 ястия, за поне 4 човека. Т. е. 16 чинии поне. Тях къде слагаш?
Имам 45 см от около 9 години. С проба-грешка се научих да я подреждам оптимално, но това не мога да го постигна.

# 463
Aya,
Казваш, че събираш едновременно 3 тави и една тенджера в 45 см? Или не съм те разбрала?Ако наистина събираш, от тези 4 съда са излезли 4 ястия, за поне 4 човека. Т. е. 16 чинии поне. Тях къде слагаш?
Имам 45 см от около 9 години. С проба-грешка се научих да я подреждам оптимално, но това не мога да го постигна.

Тук се подразбира че не пуска на веднъж а може би на два пъти?

# 464
  • Ст Загора
Най - после взех Сомат гел, но не съм го пробвала още.

Общи условия

Активация на акаунт