Препарати за съдомиялна - 10

• 54 933
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
От година ползвам прах на ДМ. Доволна съм. Намерих подходящ пластмасов буркан с винтова капачка и го пресипвам в него. Мерителна лъжичка от детски сироп-лекарство.
За Медикс-таблетки съм писала няколко пъти-не бих купила никога повече. Че мият-мият. Толкова, че ми измиха картинки от чаши, които до тогава не бяха мръднали с друг препарат. Надраскаха ми иенска тенджера, също мита преди това с друго. Гелът може да е по-щадящ.

# 316
  • София
Благодаря за идеята, W Simple Smile трябва да си намеря и аз подходящ буркан с капак. Иначе съм пригодила една лъжица от много стар комплект, от които оцеляха само 2.

# 317
Аз онзи ден взех от Метро, Фейри Платинум 70таблетки(капсули, както и там да се водят) за 20лв.
Чудесна цена, аз все от Турция съм взимала и последно бяха 72 броя за 20лв...ама приятели ми ги носят, нали не плащам транспорт, та тези от метро добре ми бяха като цена.

# 318
Аз онзи ден взех от Метро, Фейри Платинум 70таблетки(капсули, както и там да се водят) за 20лв.
Чудесна цена, аз все от Турция съм взимала и последно бяха 72 броя за 20лв...ама приятели ми ги носят, нали не плащам транспорт, та тези от метро добре ми бяха като цена.

Аз онзи ден взимах от метро сомат гел, на етикета пишеше 2 за 1, но като се прибрах видях че не е така, за това внимавайте.

# 319
  • София
Аз онзи ден взимах от метро сомат гел, на етикета пишеше 2 за 1, но като се прибрах видях че не е така, за това внимавайте.
В промоцията от 09.07-22.07 няма сомат гел вземи 2 плати 1, на такава промиция са ароматизатор, таблетки, почистваща течност и гланца. Гела беше в предна или по-предна брошура мисля, или просто е бил намален за единична бройка, не съм сигурна.

# 320
Сигурно, или пък по грешка е сложен етикетът. Както и да е, ще си го ползвам, но ... очаквах да ми излезе по евтино с тази промоция Sad.
Да не е само спам, според вас гелът ли мие по добре или таблетките? От месец съм със съдомиялна но нещо не мога да разбера защо има облаци по стъклените чашки, но не и по стъклените чинии и тави. Нещо не правя както трябва. С Бош 45 см.
Другото което се сетих, трябва ли да имаме предвид че указанието по течните препарати е за 60см миялна, как да дозирам правилно?

# 321
  • София
На 45 см слагаш цяла таблетка.
Виж си количеството сол. На мен ми се появиха такива облаци, когато ми беше повече солта.

# 322
Благодаря ще коригирам солта, въпреки че бях го спряла  преди седмица. Ползвам таблетки, понякога и гел.

# 323
  • На изток от Ада
Гела е за по. - слабо замърсени.

Аз все се каня да купя Сомат, но имам още гел на Финиш, като го свърша, ще взема.

# 324
  • София
Значи като прочета, че гела бил за по-слабо замърсени... все едно чета че гела за пране на дрехи бил за по-слабо замърсени дрехи. 🤪🤪🤪 Има машини, които се справят отлично и с гел, стига той да е качествен и да е пусната подходяща програма, ако се налага с с пред миене съответно предплакнене (това и за миялна и за перланя се отнася).

# 325
  • На изток от Ада
Значи като прочета, че гела бил за по-слабо замърсени... все едно чета че гела за пране на дрехи бил за по-слабо замърсени дрехи. 🤪🤪🤪 Има машини, които се справят отлично и с гел, стига той да е качествен и да е пусната подходяща програма, ако се налага с с пред миене съответно предплакнене (това и за миялна и за перланя се отнася).
Казах, че не е за загорели примерно. Абе да пробва жената.

# 326
  • София
По-коректно е да кажеш при теб кой точно гел, с какава точно машина и на каква програма не става за загоряло. Щото по принцип не е вярно, което не означава, че изобщо не е вярно, а че има случаи в които гел мие загоряло.

# 327
Ама вие сериозно ли слагате загоряло в миялната. Говоря за наистина загоряло, което изисква тъкане с телче и чак люспи падат. На всеки му се е случвало поне веднаж. Такова нещо в машината не слагам преди леко поостъргване. Дори за експеримент.

# 328
  • София
Според мен машината е за да ми служи на мен, а не обратното. За чак толкова засъхнало загоряло има кратки програми, предмиене, плакнене или както там ги е кръстил производителя /поне при някои машини де/, които размекват засъхналото, после има дълги програми на високи градуси. Дорбе е и машината да е качествена, т.е. да са й сметнати добре перките, дюзите и налягането, за да мият добре, накрая ако се сложи и препарат който си върши работата и тавите са измити.

# 329
  • София
Аз такива загорели накисвам с топла вода малко и в миялната.
Ако ще търкам на ръка, за какво ми е.
Ако е толкова трагично и не се е измило, след миялната почиствам, но е много по лесно.
Така например си чистя на фурната решетките.

Общи условия

Активация на акаунт