Препарати за съдомиялна - 10

• 54 959
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Случвало ли ви се е да се появят черно-кафяви точки по таблетките от Лидл с 🍋?
В срок на годност са

# 346
Случвало ли ви се е да се появят черно-кафяви точки по таблетките от Лидл с 🍋?
В срок на годност са

Случвало ми се е с други таблети, не виждам проблем.

# 347
  • Mediterraneo
Точно вчера видях и по моите.

# 348
Аз си ги ползвам, но ми стана интересно какво е.

# 349
  • Mediterraneo
Според мен е наченки на мухъл. След отварянето на кутията, започват да се овлажняват и се появяват тези точици. И аз си ги ползвам, нищо им няма.

# 350
Аз пак с въпрос, купих от гела на сомат - all in 1, но след 2 пъти пускане забелязах , че не се измива добре - някак си има един филм върху стъклените купи и чаши. Някак си по мазно е, при изплакване то им повторно. На какво може да се дължи? С просто око пак се забелязва - не е кристално чисто. Солта и гланца е на средно ниво оставени, пускам на дълга програма 3:30мин. Между другото снощи сложих по малко препарат от указаното.

# 351
Тази тема ми се стори най-подходяща за моето питане.
Значи, имаме два почти идентични комлекта прибори за хранене ( все подаръци по разни поводи). Единият е отпреди да си вземем миална и сме мили приборите на ръка без да забележим някакъв проблем. После получихме и втория, след като вече бяхме започнали да ползваме миялна.
Двата комплекта вече тотално сме ги омешали, единствено декорацията в ъглите на приборите е леко различна. Иначе са от една марка и трябва да си с много набито око, за да различиш две вилици от различните комплекти. Та...много бавя съспенса май, но като ги пускаме в миалната, по тях остава нещо кафяво, което прилича на ръжда. И даже доскоро си мислехме, че просто ръждясват и не са качествени. Обаче, онзи ден ни хрумна да проверим дали са реално от неръждаема стомана и магнита не ги хвана. Значи, всъщност не би трябвало да ръждясват. Като поразтърках по-силно кафевия налеп появяващ се най-често по вилиците, успях да го махна. Не знам какво да си мисля. Миялната ли не мие добре. Препаратите ли не са хубави? Съдовете преди да ги заредим в нея, винаги ги изплакваме доста добре. И интересно, че въпросното нещо се случава само с приборите. Някой има ли идея къде може да е проблемът?

# 352
Алба роса, ако приборите се опират плътно един в друг се получават такива петна.

# 353
Ръждиви петна се получават и ако има остатъци от някаква киселинна храна, домати например. Трябва да са добре разделени в кошницата при миенето и няма да имат петна.

Гелът на Сомат оставя мазни съдовете (прави филм), заради добавения допълнително гланц в машината. Намалете го до минимум и не зареждайте повече.

# 354
Имам едни ножове,по  които често остават някакви петна,особено ако си мазал пастет. Като ги потъркаш-пада. Загадка е за мен. Нито по вилици, нито по лъжици остава нещо подобно.Всичко друго е перфектно измито. Принудена съм точно тях да избърсвам със салфетка, преди да сложа в миялната. Не  ми се хвърлят.

# 355
От няколко години използвам тези таблетки от лидл: https://www.lidl.bg/bg/p/chistota-u-doma/tabletki-za-sdomiyalna-all-in-1/p188
Излизат ми най-изгодно цена-качество.
Не съм имала проблеми с миенето или някакви точки и петна.

Смея да твърдя че преди да се спра на тях съм пробвала и Финиш, Сомат и всички подобни... ами скъпо ми идва да използвам всеки ден по една таблетка.

# 356
И тях съм ползвала. Резултатът е същия с конкретните ножове. Сега съм с прахообразен на ДМ. Доволна съм, защото дозирам точно. Миялната ми е 45 см.

# 357
  • На брега на реката
Аз пак с въпрос, купих от гела на сомат - all in 1, но след 2 пъти пускане забелязах , че не се измива добре - някак си има един филм върху стъклените купи и чаши. Някак си по мазно е, при изплакване то им повторно. На какво може да се дължи? С просто око пак се забелязва - не е кристално чисто. Солта и гланца е на средно ниво оставени, пускам на дълга програма 3:30мин. Между другото снощи сложих по малко препарат от указаното.

Айа, направила ли си настройките на сол и гланц, според твърдостта на водата?  Каква е тази програма 3:30 часа? Ако става въпрос за "ЕКО", не мисля, че мие хубаво! Сподели каква е водата /много мека, мека, твърда, много твърда/?

# 358
  • София
Недоизмит препарат и гланц е това понеже хем в гела има, хем допълнително в машината има - или едното или другото, иначе се предозира и това е резултата. Освен това, ако ще ползваш тези от машината следва да се настроят според твърдостта на водата, ако си от СФ или друг район с мека вода - настройката на средно ниво е много високо, за такива меки води обикновено на 1 е достатъчно. Измери си твърдостта на водата с лентичка и се ориентирай. Отделно, ако наистина миеш на на програма ЕКО - не измиват добре при повечето машини, понеже е най-най-еднеро и водоспестяващата програма.
За петната по вилици и др. - реакция на метала и препатара предполагам. На някои не им понася миене в миялна или поне после следва да се измият на ръка, заради черните петна.

# 359
Благодаря за отговорите Heart, програмата на която миех е ЕКО, явно на това се дължи и предозиране както предположихте. Днес ще потърся такива лентички, от Аптеката ли се купуват? Доколкото знам водата е мека (от Бургас съм). Но като програма не знам каква да избера, може би Auto Thinking, с Бош миялна съм . Иначе относно качеството на измиване при еко нямам претенции, много рядко се получава неизмито, с иЗключение на стъклените, не са както очаквах. Тези са ми програмите

Общи условия

Активация на акаунт