Препарати за съдомиялна - 10

• 52 960
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Ще ми препоръчате ли препарат за почистване на съдомиялната. Минаха около 30 цикъла на миене и мисля, че трябва да се почисти. Има ли нещо специфично при него? Съдомиялната ми е 60см на Bosch. Една опаковка може ли да се ползва повече от веднъж или се изсипва цялата? Благодаря предварително на всички Simple Smile

Обикновено е шише за еднократна употреба.
Доволна съм от Финиш, това купувам обикновено. Както и таблети, но тук няма такива.
Онзи ден видях в ДМ таблети за почистване, бих опитала и тях - защо не...
Таблетката за почистване е по-удачна,защото се ползва при заредена  миялна. Слага се на дъното върху металния филтър.От както ги има тези таблетки ,шише за почистване не купувам.

# 586
А при таблетки за почистване пак ли веднъж в месеца се слага по една или по-често е необходимо? Ще ги потърся в интернет. В Кауфланд нямаше такива, предполагам, че се предлагат в dm.

# 587
  • Пловдив
Да,в dm има таблетки за профилактика на съдомиялна-Finish и Somat.Профилактика се прави след 30употреби,зависи колко често се използва миялната.Аз когато почиствам машината с таблетка, го правя когато е празна,без мръсна посуда.

# 588
За трети път, само с лидълски таблетки ми се случва:

# 589
  • София
Да,в dm има таблетки за профилактика на съдомиялна-Finish и Somat.Профилактика се прави след 30употреби,зависи колко често се използва миялната.Аз когато почиствам машината с таблетка, го правя когато е празна,без мръсна посуда.
На Somat ползвам, правя го както пише и досега нямам проблеми (все пак, гледам да не пускам чаши с почистващата таблетка).
Начин на употреба: 1. Заредете Вашата съдомиялна както обикновено. 2. Добавете Вашата таблетка или гел в отделението за препарати. 3. Добавете една торбичка от Somat препарат за почистване на съдомиялна на дъното на заредената машина. 4. Пуснете пълния цикъл на измиване както обикновено.

# 590
  • Ст Загора
Има таблетки в Кауфланд за почистване. В Дм има на Финиш, Сомат и на тяхна марка.

# 591
Има таблетки в Кауфланд за почистване. В Дм има на Финиш, Сомат и на тяхна марка.
Последно от ДМ купих на Сомат,защото имаха промоция и бяха най-изгодни като цена. Иначе тяхната марка
/Денкмит/ бяха доста по-на сметка,до преди да ги увеличат драстично.

# 592
  • Mediterraneo
За трети път, само с лидълски таблетки ми се случва:

Провери си разпределението на съдовете, нещо може да подпира. И на мен ми се е случвало, три поредни пъти при това, докато зацепя, че един термос пречеше на отварянето на капачето. Ползвам изключително много лидълски таблетки, нямам проблеми с тях.

# 593
  • София
Момичета, имам нужда от помощ.Вчера ми вързаха новата съдомиялна  Тека- 45 см., обаче не мога да разбера относно солта.На инструкцията пише да налея 1,5 л. вода и да добавя сол, но още при 1 л.водата не се побира и изтича, а като добавя и малко сол и направо се излива водата от контейнера.Как се прави това чудо, че съвсем не вдявам /сигурно към 50 гр. сол да съм добавила и спрях/? И ако искам на половин зареждане да я пусна таблетката цялата ли да сложа или да я режа на 1/2 ?

# 594
Момичета, имам нужда от помощ.Вчера ми вързаха новата съдомиялна  Тека- 45 см., обаче не мога да разбера относно солта.На инструкцията пише да налея 1,5 л. вода и да добавя сол, но още при 1 л.водата не се побира и изтича, а като добавя и малко сол и направо се излива водата от контейнера.Как се прави това чудо, че съвсем не вдявам /сигурно към 50 гр. сол да съм добавила и спрях/? И ако искам на половин зареждане да я пусна таблетката цялата ли да сложа или да я режа на 1/2 ?
Може да е грешка при превода на инструкцията. Обикновено се налива 1 л вода в казанчето преди първоначално зареждане със сол. Сипваш водата,после сипваш солта,водата почва да излиза,но това да не те притеснява.Солта трябва да се сипе до горе.Затваряш капачката и пускаш празна миялна да измие веднъж преди да почнеш да я ползваш.
П.П .скоро го правих това упражнение,сменях миялна Simple Smile

# 595
  • София
bgroza, много благодаря.Точно това се чудех -дали водата трябва да се излива и не посмях да сипя повече сол.А таблетка да сложа ли довечера, като я пусна празна за първи път ?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 16:24 от explanet

# 596
bgroza, много благодаря.Точно това се чудех -дали водата трябва да се излива и не посмях да сипа повече сол.А таблетка да сложа ли довечера, като я пусна празна за първи път ?
На сегашната ми миялна не слагах препарат.Пуснах я на 30 мин.колкото да я изплакна. Иначе  се слага,но много малко количество-трябва да отчупиш от таблетката.С прах е по-лесно,ако имаш.

# 597
Не съм знаела, че има такава тема. Радвам се, че ви намерих.

# 598
Аз пак с моите лидълски таблетки, чак ми е смешно вече. Вижда се, че има отстояние отвсякъде и нищо не и пречи. 🥴
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 09:53 от Lemy

# 599
В момента ползвам сол и таблетки на ДМ и съм доволна. Мисля след това да пробвам със Сомат или Финиш.

Общи условия

Активация на акаунт