Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 167 969
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 2 235
Може и да не е криза, а просто недоизживяни младини... те "младите майки" явно трябва да са така 🤣🤣
Затова ще бъда стара майка.

# 2 236
И аз мисля да оставим по-нататък бебка и да отидем някъде на СПА с ММ без нея. Да, може да е егоистично, но понякога, за да можеш да си всеотдаен, трябва да имаш и моменти на егоизъм, колкото и парадоксално да звучи. Но аз никога не съм тръбяла каква супер майка съм, как се оправям сама и т.н. Точно обратното. Докато Пепа така хубаво вменява вина по отношение на гледането на деца (раждане, кърмене, нямала време за нея си,  не спи, не яде, но се справя с всичко сама и т.н.), а после прави точно обратното.  Много противно човече.
Видях й и сторито от Варна. Ужасен аутфит. Сложила си пола за ламбада на уж сериозен ивент.

MiaBri, аз съм стара майка, на 35+ родих, но пак усещам, че искам време за себе си, особено ако си бил деен, работещ и социален тип преди бременността.

# 2 237
Изобщо не харесвам Антоанета, но това включване в чата в инстаграм е много грозно и няма начин, по който тя би могла да отвърне адекватно, вариантите са или да прати някой емотикон (както в случая), или просто да подмине. Има интелигентен начин да се поднесе конструктивна критика, който не включва директни обиди, но в случая е налице просто доза хейт.

# 2 238
@steraki, това за старата/младата майка беше шега, насочена главно към това как Пепе повтаря, че е млада майка на 30, а момичета продължават да раждат на 21-22. Истината е, че животът на всяка жена се стича различно и че всяка трябва да може да избере кога и колко деца да роди, кога да ги захрани, дали да приеме и търси помощ от баби и детегледачки.

Противоречието с Пепе идва от това как се бунтува за този мам шейминг, а не спира самата тя да го бълва, играейки го перфектна рабатеща майка. Дори да
приемем, че е перфектна (макар перфектни на практика да няма), е такава благодарение на много финансова и моралта подкрепа от семейството си. В което няма лошо. Но просто нека признае сама пред себе си, че реално време за нокти  успява да намери винаги. Коете никак не е лошо, пак казвам, ама нека просто си го признае.

# 2 239
Сега видях слайдовете от презентацията на Пепе. Креативност ли бе, да го опишеш Joy Бял слайд с написани думи на него. Няма нужда да светка, мига и пее, ама чак пък толкова липса на въображение... иначе мернах и как говори - пак яко ръкомахане и много заучени движения.

# 2 240
Няма нищо лошо и срамно да оставиш детето на баба или детегледачка.
Но наистина това рязко противоречи с лекциите за раждането на млади години, градене на кариериера и захващане на хобита, докато децата са малки и как няма нищо сложно, стига да поискаш нали...

# 2 241
Мда, и неизменният бумеранг - докато тече друга презентация.

Иде ми една мисъл за първите седем години, но ще си замълча...

# 2 242
Това ще е революционно.

Бе моля ти се , направо без дрехи..
Наваксвам с темата, вече плача от смях, оправяте ми деня! 😂😂❤️

# 2 243
  • Варна
Моята дъщеря е на 11 месеца, не сме се разделяли за повече от 3 часа, защото нямам този начин на живот като Пепито, но идеята ми е, че едно дете в тази възраст иска да пълзи, да ходи, да пипа, да вика и някакви такива яки неща, които затрудняват седенето по кафета, чекненето спокойно пред бумеранга и всякакви такива истории, които до сега си можел да правиш ,щото бебето не се е противило да стои мирно в количката.
Щом има кой да го гледа и детето стои при други няма лошо да си ходи сама по срещи и тн, ама да не ми разправя колко е лесно да се гледа прохождащо дете и да обикаляш и да правиш всичко спокойно , щото НЕМА КАК ДА СТАНЕ !

# 2 244
Лицемерно е да приказваш, че всеки може да гради кариера и да ражда, понеже могат да са навсякъде с теб, а после като не ти е удбно и не им е мястото там да ги оставиш да баба им и прабаба им. Що не ги води с нея като е толкова лесно или поне да ги гледа татко им? Ако имаше малко повече мозък и връзка с реалността, нямаше да говори глупости и после да прави обратното.
Колко жени познавате, които едновременно с мъжете си могат да имат служебни пътувания и някой да им поеме грижата за децата по това време? Големите кариеристи.

# 2 245
Няма лошо детето да е при бабите за 2-3 дена. Все пак са хора от семейството,аз не виждам нищо лошо,не го е оставила на непознати. Петканови правят по същия начин,те оставам с впечатление да си гледат детето,а му се радват за снимки и после хукват по почивки,а бебето е при бабата. Кой както иска да си гледа децата! Но Петканови и Пепе ми обяснаваха,колко е лесно с деца,как можеш да градиш кариера и колко е забавно. Да ама не ,на обикновения човек,който няма пари и няма кой да му помага и не може да си позволи бавачки и всякакви глезотии за детето,не му е много лесно и забавно,а ки е доста трудно.Всяка майка иска на почивка,но не може,а те ще ми обясняват колко е забавно и лесно.Хайсе поживейте в истинския свят. Ако си гледат сами децата и имат по-малко възможности тогава да ми говорят!

# 2 246
  • Варна
Петканова, нали беше кърмачка ?
То много яко да отидеш за 2-3 дни на почивка без детето , ама да цедиш кат замаян тез гърди Grinning
Аз не си го причиних.
Между другото ходим от самото раждане навсякъде с дъщеря ми - почивки с шумни компании, заведения , като стоим с нея до по прилични часове колкото да вечеряме, дори в друг град на лекции ходя, но таткото е плътно с нас и ми я води да я кърмя в кабинета на доцентката Grinning
Има ли желание има и начин, но никак не ни е лесно, толкова колкото Пепа разправя.

# 2 247
Петканова спря да кърми още първите месеци. И слава богу на раздава вдъхновителни съвети за перфектната майка кариеристка като Пепа.

Последна редакция: чт, 20 юни 2019, 15:19 от tuali

# 2 248
Петканова, нали беше кърмачка ?
То много яко да отидеш за 2-3 дни на почивка без детето , ама да цедиш кат замаян тез гърди Grinning
Аз не си го причиних.
Между другото ходим от самото раждане навсякъде с дъщеря ми - почивки с шумни компании, заведения , като стоим с нея до по прилични часове колкото да вечеряме, дори в друг град на лекции ходя, но таткото е плътно с нас и ми я води да я кърмя в кабинета на доцентката Grinning
Има ли желание има и начин, но никак не ни е лесно, толкова колкото Пепа разправя.
Не точно. Ти също изхождаш от личната си ситуация, което е нормално, но не е общовалидно. Това е точно капанът, в който и Пепе влиза. Реално, ако детето ти не може да търпи шумни места, ако не може да седи на едно място, ако заспива единствено в леглото си и след 7 вечерта става нетърпимо и плаче неутешимо ако не е в леглото? Ами ако мъжът работи по 12 часа на ден и не може да си вземе отпуска за изпитите на жена си? В такъв случай това за “ако има желание има и начин” става невалидно.

# 2 249
На мен са ми смешни изявленията на Пепе, защото тя ок, млада, но това значи и , че няма жизнен опит. От каква позиция си мисли, че приказва и взима отношение по всякакви теми. Тя живее в някакъв много изолиран, измислен, далеч от стандарта свят.
Ако печелиш снимайки детето си със синя поничка и туба шампоан Джонсън е едно и да, тогава можеш да съчетаваш, но ако работиш сериозна професия, която изисква присъствието ти в офис, както може би са поне 80% от жените, как да стане? Но тя не допуска, че има и такава опция, че има лЯйфстайл различен от нейния.
Честно казано в онова видео за младите майки ми направи лошо впечатление и лекарката, която коментираше - видиш ли между държавните изпити родила и си гледала бебето. Айде бе, всеки който се е явявал на държавни за добиване на степен и е гледал новородено ще ѝ каже, че нещата са меко казано несъчетаеми.

Общи условия

Активация на акаунт