Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 527
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
  • София
при мен не беше веднъж.
няколко месеца все нямаше подходящ фоликул, според нея.
обяснението и беше моята възраст, нормално било.
а аз имам доста цикли на ец и имам някакви наблюдения все пак.
накрая след този случай се оплаках сериозно на стаменов и обеща да не ми я предлагат изобщо за преглед.
била съм при всички възможни лекари минали през надежда, ама като нея никой не е бил. аз да се ориентирам , пък тя да не може е смешно.

# 76
Е, вие направо ме разбивате. Токо що ми звъннаха от Надежда. Отпадам този цикъл заради ЛХ-то. Попитах не може ли да е лабораторна грешка, защото такава стойност просто ми се вижда невъзможно да има. „Ами да, то и за нас е учудващо. Вие всеки момент ще овулирате.“ ми казаха. Ще взема да пусна едно ЛХ утре пак, да видя какво ще покаже.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 20:26 от Боби ;)

# 77
Не искам да бъда негативна , но виждам някои пропуски в нивото на услугите в клиниката , което няма дълго да търпя и още по-лошо -ме разколебават за по-сериозни интервенции (лапаро и пр.). Конкретно и прясно- неглижирането на инсеминациите. Без да навлизам в подробности, засега наблюдениетя ми са, че се правят напълно на случаен принцип, от който е свободен в момента. Преживях доста неприятно ръчкане и ровене в търсене на шийката и се препотих от зор, чак коремът ме заболя. Продължава да не ми е добре , с тъпа болка ниско в областта на корема. Значи с внушителна бройка сперматозоиди в пробата аз определено съм вложила надежди в тази процедура и меко казано се чувствам тъпо в такъв момент.
Хубава вечер на всички и нека бъдем бдителни.

# 78
Хм, инсиминациите често за подценявани от самите лекари. Имам 4 инсеминации в предишната ми клиника (Щерев), 2 от които ми бяха не при лекуващия лекар, а при специализантка. Така и не видях положителен тест от инсеминациите, но разбира се има и успели.

Не искам да бъда негативна , но виждам някои пропуски в нивото на услугите в клиниката , което няма дълго да търпя и още по-лошо -ме разколебават за по-сериозни интервенции (лапаро и пр.). Конкретно и прясно- неглижирането на инсеминациите. Без да навлизам в подробности, засега наблюдениетя ми са, че се правят напълно на случаен принцип, от който е свободен в момента. Преживях доста неприятно ръчкане и ровене в търсене на шийката и се препотих от зор, чак коремът ме заболя. Продължава да не ми е добре , с тъпа болка ниско в областта на корема. Значи с внушителна бройка сперматозоиди в пробата аз определено съм вложила надежди в тази процедура и меко казано се чувствам тъпо в такъв момент.
Хубава вечер на всички и нека бъдем бдителни.

# 79
Ще се включа по повод на инсеминациите. Преминала съм през 6 инсеминации, като всяка една ми е била правена от лекарката ми, абсолютно всички интервенции са били само при нея. Надежди винаги се влагат, няма как... И да не е с внушителна бройка сперматозоиди една инсеминация може да е успешна. Аз забременях от проба с 5мил..

# 80
  • София
И моите инсеминации си бяха при моята си лекарка и въпреки, че втората я правих за да имам 4та процедура за фонда, изобщо не беше претупана, а дори направихме и реинсеминация, защото единия фоликул (бяха 2) не се беше спукал в деня на инсеминацията. Аз я подцених но не и докторката.

# 81
Ще се включа по повод на инсеминациите. Преминала съм през 6 инсеминации, като всяка една ми е била правена от лекарката ми, абсолютно всички интервенции са били само при нея. Надежди винаги се влагат, няма как... И да не е с внушителна бройка сперматозоиди една инсеминация може да е успешна. Аз забременях от проба с 5мил..

За мен е редно да се прави от лекуващия лекар. Ти в Надежда ли си, браво за търпението. Аз не знам 4те как ще ги докарам, но така е почивам 1 месец и после пак, с нови сили. Не искам да се конфронтирам и си мълча, само че си знам характера и някой ден ще ги изненадам:D

# 82
А кой ти я прави на теб? Да не е някой от младичките доктори?
По моя случай с високото ЛХ да кажа, че благодарение на Малага, за което много й благодаря отново, получих информация от лабораторията, че са повторили изследването на ЛХ-то ми защото и те са се усъмнили в резултата. За съжаление грешка няма. В момента ме боли целия кръст и работещия яйчник, а в предните 2 дни и двата яйчника ме боляха като форсирани от нещо. Не знам какво ми се случва. Confused

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 21:02 от Боби ;)

# 83

За мен е редно да се прави от лекуващия лекар. Ти в Надежда ли си, браво за търпението. Аз не знам 4те как ще ги докарам, но така е почивам 1 месец и после пак, с нови сили. Не искам да се конфронтирам и си мълча, само че си знам характера и някой ден ще ги изненадам:D
Да. В Надежда съм при д-р Персенска. Отношението към инсеминациите от докторката никога не е било неглижирано, абсолютно подкрепям казаното от Нандин.
Нямах търпение, но това е нещо което се учи. 3тата ми инсеминация беше успешна, но прекъснахме бременността, след това още 3 неуспешни, след това биопсии, и след това продължихме с ин витро... така, че е хубаво да се "научим на търпение"
Успех за напред на теб 👍

# 84
  • София
Моята инсеминация я правиха акушерки. При стаменов май е така.
Жените бяха много внимателни, бяха прави, че и на реинсеминацията не ми се спукаха фоликулите и след реинсеминацията ми уредиха на другия ден да ме види доктора, който потвърди.
Естествено беше провал, но от там той заключи че имам проблем с пукането въпреки тригера и преминахме към пункции.

# 85
Интересно, те по време на самата инсеминация ли видяха , че не са се пукнали фоликулите, как става това?

Ами при мен беше едно младо момиче, предния път също тя се мъчи и пак не стана. И първия път, и сега на втората, просто повикаха друга жена, която я направи. Нямам представа дали са акушерки, лаборантки или специализанти. Няма и значение, хората се стараят и правят каквото могат, въпросът е защо не я прави доктора и защо аз не се осмелих да попитам. Още сравнително нова и ми е неудобно да задавам въпроси, после се ядосвам на себе си.
Към проследяването, таймирането нямам забележки , но просто много ме заболя и както вече писах, изпитах известно разочарование. То това да е:)

# 86
Още сравнително нова и ми е неудобно да задавам въпроси, после се ядосвам на себе си.
Нямаш право на такова мислене. Знам, че се притесняваш, но ти влагаш пари, време и нерви. Няма нов, няма стар в това отношение. Искаш си твоето, по всяко време и от всеки.

# 87
  • Sofia
Момичета.. след като и след втория опит пак съм с кофти яйцеклетка, дали някой ще ми обърне внимание, че на обременяването с глюкоза на 3-тия час стойността ми е 30 от 25 макс... и дали този път ще кажат “ааа да има тука нещо.. май си има ИР” ... до сега ми викаха “нормално, няма страшно”... но от какво се скапват тези яйцеклетки? Уж сме само с тубарен фактор... казаха ни да пуснем генетични, но нищо не оцелява до 5-ти ден?! Изобщо не мога да стигна до тази генетика🤨

# 88
  • София
Със стимулация ли си

# 89
  • София
Интересно, те по време на самата инсеминация ли видяха , че не са се пукнали фоликулите, как става това?

Ами при мен беше едно младо момиче, предния път също тя се мъчи и пак не стана. И първия път, и сега на втората, просто повикаха друга жена, която я направи. Нямам представа дали са акушерки, лаборантки или специализанти. Няма и значение, хората се стараят и правят каквото могат, въпросът е защо не я прави доктора и защо аз не се осмелих да попитам. Още сравнително нова и ми е неудобно да задавам въпроси, после се ядосвам на себе си.
Към проследяването, таймирането нямам забележки , но просто много ме заболя и както вече писах, изпитах известно разочарование. То това да е:)

Ами да, видяха ме акушерките на ехограф

Общи условия

Активация на акаунт