Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 74

• 39 687
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Някой дали знае, от кога до кога е лятната отпуска на д-р Персенска, следя новините в сайта им, но все още няма никаква информация.

# 481
Персенска ще е в отпуск от 25.07-16.08. вкл.

Момичета, по време на стимулация боляха ли ви яйчниците? Днес ми е 8-ми ден и от 2 часа десния все по-силно започва да ме боли, а при него са и по-малкото фоликули Flushed
Нямам спомен при другите стимулации чак така да ме е ръчкал яйчник.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 11:31 от Devilche

# 482
Ако са повечко фоликулите, боли и в по-ранните дни. Аз съм усещала леки болки и при 1-2 фоликула, когато станат по-големшки.

# 483
Ако са повечко фоликулите, боли и в по-ранните дни. Аз съм усещала леки болки и при 1-2 фоликула, когато станат по-големшки.
не са много в този яйчник - 5 видя Перси в него, а и са малки още, та затова реших да ви попитам как е било при вас. Не че не се търпи болката за сега, но ми е странна.

# 484
Тя май брои само по-големите, в които вижда някакъв потенциал, та може и повече да са. 8-ми ден не е чак толкова рано. Жени, които нямат проблеми с резерва и правят повече фоликули са ми споделяли, че имат болки и в по-ранните дни.

# 485
  • София
Благодаря Devilche

# 486
  • София
Здравейте. Бях обещала да пиша за резултата ми с Елонва. Направиха ми трансфер на едно ембрионче и имаме 9 замразени.

# 487
Здравейте. Бях обещала да пиша за резултата ми с Елонва. Направиха ми трансфер на едно ембрионче и имаме 9 замразени.

пупупу...браво, Ели. Страхотен резултат Simple Smile Чакаме те, след DPDP да се похвалиш и ти с + резултат, а 9те снежковци да не се налага да ги размразявате скоро.

# 488
Здравейте!Втория ми цикъл след инвитро по дълъг протокол с блокираща инжекция се бави вече 50-ти ден.До сега не ми се е случвало.Нормално ли е според вас?!Вече се притеснявам.На тел. никой не вдига.Какво да правя?Благодаря ви!

# 489
Тя май брои само по-големите, в които вижда някакъв потенциал, та може и повече да са. 8-ми ден не е чак толкова рано. Жени, които нямат проблеми с резерва и правят повече фоликули са ми споделяли, че имат болки и в по-ранните дни.
Благодаря ти, 123 утре съм на преглед по обяд и ще видим каква е причината, но ако стане нетърпима вече болката ще си позволя един нурофен. По дълъг протокол бях с 9 фоликула, но не ме е боляло чак, а само леко придърпване, като при ПМС.

# 490
Здравейте!Втория ми цикъл след инвитро по дълъг протокол с блокираща инжекция се бави вече 50-ти ден.До сега не ми се е случвало.Нормално ли е според вас?!Вече се притеснявам.На тел. никой не вдига.Какво да правя?Благодаря ви!

Нормално е, но за твое успокоение се обади до клиниката. На повечето от нас след дълъг протокол втория цикъл закъснява, на някои даже и по 80 дни. Успех

# 491
На мен вторият цикъл след дълъг протокол ми закъсня 25 дни. От форума знам,.че е възможно да закъснее до 60 дни..

# 492
Да, големия процент фрагментации играе роля на развитието.
Когато ембрионите ми бяха много лоши на 3-ти ден бяха с малко клетки и много фрагментации.
На 3-ти ден се цели 7-8 клетки и минимум фрагментации.
На тази стимулация имах ембриони на 3-ти ден с по 4-5-6 клетки които не станаха бластоцисти и такива с 7-8+ клетки които станаха. Дори имах ембриони които бяха с 12+ клетки, само един се нормализира и стана бластоцист.
Това понятие бластоцист с клетки означава че качеството не е много добро, но пак зависи колко са тези клетки. Единия ми замразен е с много малко (1-2%), за които казаха че ще ги изчистят при размразяването.
Не съм правила пид, ако не стане на тоя зет (един Бог знае кога ще ги върнем с тия биобсии), следващия път ще искам пид.

На първата ми стимулация в друга болница от 15 яйцеклетки станаха само 3 бластоциста и то бяха тия ембриони с най-малко фрагментации и най-добър брой клетки на 3-ти ден. Всички други които не станаха, бяха с над 20-30% фрагментации.
От тези 3 ембриона имах биохимична и аборт.

От къде знаеш колко са фрагментациите и какъв е процента на клетките на бластоцист+клетки? Някой ти каза ли? В моят ембриологичен доклад пише на кой ден на колко клетки са били разделени и накрая само на 1 ембрион - бластоцист и на другите 2 ембриона - бластоцист + клетки.

# 493

Здравей,
Не се притеснявай, на мен ми дойде цикъла на 84 ден. Звънях на спешния телефон и ми казаха, че е нормално ... 🙂

# 494
  • София
Да, големия процент фрагментации играе роля на развитието.
Когато ембрионите ми бяха много лоши на 3-ти ден бяха с малко клетки и много фрагментации.
На 3-ти ден се цели 7-8 клетки и минимум фрагментации.
На тази стимулация имах ембриони на 3-ти ден с по 4-5-6 клетки които не станаха бластоцисти и такива с 7-8+ клетки които станаха. Дори имах ембриони които бяха с 12+ клетки, само един се нормализира и стана бластоцист.
Това понятие бластоцист с клетки означава че качеството не е много добро, но пак зависи колко са тези клетки. Единия ми замразен е с много малко (1-2%), за които казаха че ще ги изчистят при размразяването.
Не съм правила пид, ако не стане на тоя зет (един Бог знае кога ще ги върнем с тия биобсии), следващия път ще искам пид.

На първата ми стимулация в друга болница от 15 яйцеклетки станаха само 3 бластоциста и то бяха тия ембриони с най-малко фрагментации и най-добър брой клетки на 3-ти ден. Всички други които не станаха, бяха с над 20-30% фрагментации.
От тези 3 ембриона имах биохимична и аборт.

От къде знаеш колко са фрагментациите и какъв е процента на клетките на бластоцист+клетки? Някой ти каза ли? В моят ембриологичен доклад пише на кой ден на колко клетки са били разделени и накрая само на 1 ембрион - бластоцист и на другите 2 ембриона - бластоцист + клетки.

Всеки път питам сериозно, макар да не са особено обяснителни, като им задам въпросите направо, всичко си казват.
Аз взимам лист и химикал, почвам да питам за всеки ембрион по отделно и си записвам.
За мен тази информация е важна и да не я получа би ме разочаровало Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт