СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 187
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
По принцип не е нужно да правя последната ФМ, но ще отида. Аз си записах час при д-р Искилиева в "Щерев". Късната ФМ там струва в зависимост на кой апарат се прави 80лв или 100лв. Прегледа може да се запише, ако си занесете празна флашка.
На втората ФМ ходих в "Св. Петка" - 130лв. без диск или флашка и чаках 2 часа, след запазения.

# 346
А и аз ще правя последна фетална, макар че уж мислех, че няма. Ама според мен в Св Петка ги карат подред пари да се плащат. Или поне моята док е така, не ги знам всички
DES,  коя е твоята лекарка? Аз също се следя в Св. Петка при д-р Ковачева и съм много доволна от нея. Иначе чакането е факт. Онзи ден  бях с дъщеря ми, че пожела да дойде и чакахме час и половина. Преполови една от книгите за лятото...

# 347
Мен и Марков и Сигридов ми казаха, че няма нужда от трета фетална, но аз си записах час все пак, хем да видим бебчо 😊 Моят корем също е голям, но с дрехи не си личи, понеже съм висока и все се учудват, че съм в средата на 7ми месец.

# 348
Богданова

# 349
Нея не я знам. Имам впечатления само от д-р Янкова и д-р Стратиева, освен от д-р Ковачева, която ме следи.

# 350
Здравейте дружина,
Вече няколко дни подред се събуждам с болки в тазобедрените стави. Някоя от вас има ли подобни оплаквания и приемате ли нещо допълнително като калций? 

# 351
  • Sofia
И мен страшно ме болят. Все си мисля, че е защото преди спях само по корем, а сега боли защото настрани се натъртват ставите. Не пия нищо специално за това. Кръста също ме мъчи и по този повод си взех вече болничен, мисля че е от седенето по цял ден на работа.

# 352
Meri и аз съм с болки (леки), но в гърба и вътрешната част на бедрата, около интимните части. При мен това е от спането - колкото и възглавници, каквито и да са - няма удобно положение и ММ горкия по 200 пъти на вечер става да ме пита дали съм добре. Според мен са нормални тези болежки и няма от какво да се притесняваме. Естествено, ако боли повече, съветвай се с АГ.

Аз за седенето на работа, разбрах, че с леко привдигнати крака и една мека възглавничка на гърба се чувствам прекрасно. Поне стола също е удобен. Иначе разбирам болката. Първите 4 месеца не можех да си намеря място на стола, сега сякаш ми е по мярка.... Grinning

# 353
Аз болки в ставите нямям толкова, колкото ми изтръпват ръцете през нощта.. Събуждам се по няколко пъти, защото не усещам някоя от двете и са ми нужни минути в масажи да се възтановя. Страшно е стряскащо всеки път, защото съм сънена. Пия по 2 пъти магнезий на ден, не помага.. Чакам си прегледа в понеделник и ще докладвам Simple Smile

# 354
Момичета, да ви се оплача, от вчера ми се появи по-силно бяло течение и нещо ме засърбява... Сигурно съм се сдобила с гъби. Иначе в четвъртък пуснахме микробиология и сега ми е супер притеснено. През нощта се събудих и не се търпеше, та след голямо чудене се намазах с Клотримазол крем и малко ме облекчи, но много ме е страх...

# 355
Спокойно, гъбясала си, няма нищо страшно. Клотримазола може да се ползва при бременност, няма драма Simple Smile

# 356
Благодаря. Супер паника съм. Знам, че гъбите не са чак толкова опасни, но е ужасно Sad

# 357
Аз също имах. Нито ме сърбеше,  нито имаше мириз. Просто самото течение стана по-гъсто и жълтеникаво. Никога не съм имала преди гъбички и не знаех какво е, защото нямаше обичайните симптоми за които съм чувала. Е все пак се оказаха гъби. С три глобулчета де оправих. До колкото знам по-лошо е бактерия да ти открият.

# 358
Ще видим какво ще излезе на микробиологията. Лошото е, че доктора не е в града, в който живея и с него лично нямам връзка. Трябва да звъня на регистратурата да ги питам и за резултата, че чак на 26.07. съм на преглед

# 359
Аз болки в ставите нямям толкова, колкото ми изтръпват ръцете през нощта.. Събуждам се по няколко пъти, защото не усещам някоя от двете и са ми нужни минути в масажи да се възтановя. Страшно е стряскащо всеки път, защото съм сънена. Пия по 2 пъти магнезий на ден, не помага.. Чакам си прегледа в понеделник и ще докладвам Simple Smile
И аз съм така вече няколко седмици и за съжаление положението се влошава, а не подобрява. Това се получава от задържане на вода при което се притиска нерв в китката. Магнезият не помага, защото е за отпускане на мускулите, а това изтръпване не е мускулно. Не съм намерила решение, следващата седмица съм на преглед, ще видим какво ще каже гинекологът. Започни да се следиш и за високо кръвно!

Редакция: мой стар коментар с обяснения по въпроса:

... И аз съм със същия проблем с изтръпването на ръцете. Изтръпването се получава от задържане на вода и то води до притискане на нервите в китката. Това, което ми предписа невролог, е специална шина. За сега я нося само през нощта и през деня всичко е ок. Но май скоро ще трябва да я нося постоянно. Определено усетих голямо облекчение, 2-3 дни след като започнах да я нося, така че те съветвам да опиташ, дано и на теб да помогне. Магнезий пия от 5г.с., но въпреки него, пак имам същите оплаквания като теб.
Шината е специална, има 2 вида: единият вид е изцяло от пластмаса, като при нея изобщо не можеш да мърдаш ръката. На мен ми е неудобна.
Скрит текст:

Вторият вид е с 3 метални пластини, които ограничават движенията на китката: от двете страни и от към дланта. Хубаво е да отидеш в специализиран магазин, за да огънат подходящо пластинките, специално за твоята ръка. Ето за такава говоря:
Ако шините не помогнат, се бият инжекции с кортизон или операция за намаляване на налягането Sad

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 15:08 от Potrebitelka1

Общи условия

Активация на акаунт