СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 185
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Аз също не изглежда като да имам над едно кило бебе в корема. Просто съм много малка. Само на корем съм качила, малко на бедра и мн малко на гърди. Но коремът ми е по-скоро малък според мен. Всички ми викат ти май си в началото и много се дразня като съм вече в средата на седмия месец....

# 331
На мен пък една колежка на работа като ходих да си оставя болничния и ми вика "Хайде, няма ли да раждаш вече? Цяло лято как ще изкараш". При положение, че знаят в кой месец съм. Много се подразних. Къде ме е страх да не родя преждевременно и все ще се намери някой, който не мисли какво говори.

# 332
Абе моля ти се.... Иначе аз имам и някои по-тактични - примерно някои колеги все ми правят комплименти, че съм изглеждала мн добре, щяла съм да съм във форма 1 седмица, след като родя и тн. Това е ок. Макар, че пак ме притеснява, че съм такава щека и все си гледам корема и се меря. Нито кой знае колко кила качвам, нито пък корем расте мощно. Не знам, все се тормозя. И като ми каже някой как съм в началото или не бил забелязъл, че съм бременна и вътрешно избухвам в тиха ярост

# 333
Важното е бебчето да си расте, а корема дали е голям или малък е въпрос на структура. Всеки е различен. Пък и не са необходими излишни килограми. Радвай се.

# 334
  • София
Точно така. Също зависи и коя бременност е, колко време е минало от предишна бременност и такива неща. Малък корем не означава малко бебе Simple Smile
Мен пък също постоянно ме питат кога ще раждам, но хора, които не знаят в кой месец съм. И като кажа - в края на септември и всички се опулват учудено Grinning. Не се дразня, наистина коремът ми е огромен ... и бедрата и ... абе направо си приличам на кит. Дано и бебчо да расте, не само аз. Пък след раждането всичко си идва на мястото Simple Smile

# 335
Не се връзвайте момичета,макар че и мен ме вбесяват хората😂. Аз съм от Октомврийките,но с близнаци и си следя и вашата темичка. Забременях 50 кг 167 см,в 23 г.с съм 54 кг и корем ако съм с нещо малко свободно - никакъв. Иначе бебетата са си големи. И на мен постоянно ми се пулят "Ама как така близнаци 6ти месец,къде ти е коремът? То това значи,че бебетата са малки ли? Ама ти трябва повече да ядеш!  " и т.н. Невежи хора,подминавайте с усмивка. 😊

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 19:20 от Fireee

# 336
Момичета, я да ви питам, на вас като ви пускат кръвни изследвания, пускат ли ви и СУЕ и какви са стойностите? Моята АГ редовно ми го пуска и до сега беше ок, но вече е повишено. Уж знам, че е нормално при бременност, но пак се притеснявам. 😒

# 337
На първите изследвания СУЕ ми беше 30. И аз се бях шашнала но докторката каза, че е нормално и няма нищо притеснително. Нормално било и да се повишава с напредване на бременността. Сега на вторите изследвания в 25 г.с е 40. 
Не го мисля след като чух, че има жени на които им е 90 и пак всичко е наред.

# 338
Референтните стойности са от 2-37, моето е 57. Стресиращо ми действа тая стойност. В 29+2 г.с съм.

# 339
Референтните стойности са от 2-37, моето е 57. Стресиращо ми действа тая стойност. В 29+2 г.с съм.

Референтните стойности за бременни са различни от нормалните които са дадени.  Ако АГ нищо не казва по въпроса значи всичко е наред. Не се филмирай излишно като мен 😂

# 340
Начи утре трябваше да пусна СУЕ И ПКК. Сега обаче като казвате, че излизат някакви поназатели, ще си пусна в понеделник рано и същия ден ще ги покажа на прегледа следобеда. Иначе ще си скапя уикенда от притеснение.... пускаха ми в началото иначе. Към 12гс и беше в норма

# 341
Да, най-добре си ги пусни преди това, за да ги коментирате, че с напредването на бременността се променят нещата

# 342
  • София
И моят корем е огромен. Доколкото си спомням и с първата ми бременност беше така. Повечето хора са тактични, но за някои … нямам думи....

# 343
Коремът ми е доста голям определено, втора бременност ми е и има голяма разлика с първия път. Наляла съм и на бедра и дупе, но все още е приемливо. Не мога да се оплача от дразнещи коментари, като цяло колегите ми се радват и твърдят, че изглеждам добре, но вероятно просто са любезни хората Simple Smile
По календар съм в 26 г.с., но според лекарката ми отговаря на 27 + няколко дни, 1060 гр. е беб. Препоръча ми обременяване с глюкоза, та ще го правя, като се върна от море в началото на юли.
Последната фетална ще я правя категорично, имам час за 18 юли при д-р Янкова.

# 344
А и аз ще правя последна фетална, макар че уж мислех, че няма. Ама според мен в Св Петка ги карат подред пари да се плащат. Или поне моята док е така, не ги знам всички

Общи условия

Активация на акаунт