СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 27 991
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Simple Smile
За магнезия - не съм лекар и не твърдя, че разбирам от нещо Grinning , но доколкото четох навсякъде пише, че една от най-усвоимите форми на магнезия е магнезиев цитрат. Аз в момента пия такъв. Доста съм доволна. Крампи почти нямам. Само сутрин понякога се схваща прасеца, когато се изпъвам след спане. (Имам крампи от преди бременността, поради заболяване.)
Преди пиех обикновен магнезий на Джеймисън. Крампите си ги имах. Там е във формата на оксид. Четох, че това е най-евтината и сред най-малко усвоимите форми.
В Биолектра прочетох, че съдържа магнезиев оксид.

Здравейте, включвам се за магнезия. Моята лекарка ми е изписала Биолектра 300 на твърди капсули - води се най-силен и усвояващ се от организма. Откакто го пия, не съм имала проблем! Но имайте предвид, че не трябва да се пие заедно с желязо и калций като добавки - трябва да има интервал от приема. Wink

Днес ще ходя на изследване за кръвно-захарен профил. Някой знае ли какво мога да ям по време на изследването? Особено за закуска. Че по принцип ям сладки неща, съдържащи захар. И вероятно много ще влияе на резултата.

Приятен ден! Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 07:40 от sun_777

# 106
Sun_777,
 Кръвно захарен профил имаш предвид, че ще ти вземат 3 пъти през деня кръв ли? Ако е така първото убождане е сутринта на гладно, другите две на обед и следобед. Разбира се, че сладките неща, които хапнеш през деня могат да окажат ефект, но ако организмът ти работи нормално и преработва правилно усвоената захар, не би трябвало да излязат лоши резултати. Моят съвет е да ядеш същото, което хапваш и през останалото време, за да получиш реални резултати от изследването, няма значение дали добри или лоши. Така ще можеш да действаш адекватно в последствие.
Единственото, което бих те посъветвала е има поне 2 часа между последното нещо, което си яла и убождането, т. е. да ядеш най-късно в 10часа,ако ще те убождат в 12 часа.
Успех и хубави резултати.

За крампите: опитайте следното: застават прави с леко разкрачени крака срещу стена и се подпирате с ръце на стената. След това се опитвате да я избутате, като тежестта е равномерно разпределена върху двата крака.

ПС: напоследък рядко се включвам, но ви чета редовно.
При мен започнаха вече оплаквания от следващия триместър, та гледам да не пиша и да не се оплаквам. Освен това ходя на работа, което в тези жеги поне за мен е натоварващо.

Хубав ден на всички!

# 107
Здравейте и от мен. Относно магнезия пия вече повече от два месеца Нутри Маг заради контракции. Доволна съм, но започна ли повече движение се втърдява коремчето. Попаднах на една йога с асани които не натоварват коремната стена, мисля да я пробвам, тъй като вече.болките в гърба стават по—силни, за кръста да не говорим. Прекрасен ден на всички 🌞

# 108
Момичета в 25г.с  съм. В петък се събудих със страшен световъртеж. Мерих кръвното - перфектно. Станах едвам едвам. И забелязах че когато се движа, вървя или седя се чувствам добре. А като легна ми се вие свят особено когато се въртя в леглото от една страна на друга. В четвъртък съм на преглед и ще давам кръв за ПКК. Случвало ли ви се е подобно нещо?

Случва ми се почти всяка пролет/лято при смяна на сезоните, водят го позиционен световъртеж и отшумява с времето. Може да приемаш Дименхидринат (консултирала съм се с невролог за това).

Благодаря. Ужасно е. Още ме мъчи. Дано скоро отшуми

# 109
  • София

Днес ще ходя на изследване за кръвно-захарен профил. Някой знае ли какво мога да ям по време на изследването? Особено за закуска. Че по принцип ям сладки неща, съдържащи захар. И вероятно много ще влияе на резултата.

Приятен ден! Simple Smile
Като отидеш в лабораторията ще ти обяснят, но в инструкциите за изследването пише да се храниш така, както обичайно го правиш, без да спазваш определена диета.
За теб може би вече е късно, но може на някой друг да му е от полза. Това намерих в сайта на Цибалаб:
Първо вземане - сутрин 8 часа: сутрешна кръвна захар на гладно (до 9:00ч.). Вземането на кръв да е предхождано от най-малко 8-часова хранителна пауза.
закуска 8:30 – 9:00 часа

Второ вземане в 12 часа: кръвна захар на гладно.
обяд 12:30 – 13:00 часа

Трето вземане в 15 часа: кръвна захар 2 часа след хранене.

# 110
Някой ползвал ли е Тобрадекс в носа по време на бременност?

# 111
  • София
Някой ползвал ли е Тобрадекс в носа по време на бременност?
Изписано ли е от лекар? Предполагам е взет секрет и е направена посявка? Не би трябвало да е проблем като цяло, защото е локален антибиотик (въпреки, че през лигавицата достига директно кръвообръщението), но само при доказана нужда бих ползвала аз.

# 112
Да, лекарят ми го изписа, не е взимана посявка, но утре пак ме вика да ме прегледа..

# 113
  • София
Здравейте. Тобрадекс не съм си слагала по време на бременност, но съм слагала Тобрекс в носа на децата при бактериална инфекция. Разликата между двете е, че в тобрадекса има по-ниска концентрация на антибиотик и съдържа кортикостероид, докато в тобрекса няма кортикостероид, но концентрацията на антибиотика е по-висока. Също за капките от личен опит мога да кажа, че съм доволна, изчистваха нослетата на децата, обаче също педиатъра на децата ми избягва вече да ги изписва тези капки, защоти казва, че са доста разпространени и бактериите в много случаи са резистентни към този антибиотик.
Затова и аз лично бих предпочела да отида и да ми вземат секрет, за да се види точно какви са бактериите и от кои антибиотици се повлияват. Сектет взимат във всяка една лаборатория, по принцип не се поема от здравната каса, но не знам как е за бременни, може пък да е по-различно. Резултатите излизат до около 3 дни. Друго, което педиатъра ми каза е, че инфекция на носа може да се изчисти с постоянство в промиването с физиологичен или хипертоничен разтвор. Разбира се, това се отнасяше отново за децата по повод честата поява на зелени сополи когато тръгнаха на ясла и градина и честата употреба на капки през 2-3 седмици, но е възможно да действа и при нас.

# 114
В петък ще си правя захарния профил, как ще се случи с този глад , не знам. Днес се събудих в 6 сутринта умряла от глад.. А вода не мога да пия, нали? И последен малко нелеп въпрос, знам че се взима кръв от пръста, но на някои места пишеше, че взимат от вената. От аптеката ли трябва да закупя глюкозата или там ще ми я дадат? Благодаря.

# 115
  • София
katya_pk го е обяснила много добре за бактериите в носа Simple Smile
В петък ще си правя захарния профил, как ще се случи с този глад , не знам. Днес се събудих в 6 сутринта умряла от глад.. А вода не мога да пия, нали? И последен малко нелеп въпрос, знам че се взима кръв от пръста, но на някои места пишеше, че взимат от вената. От аптеката ли трябва да закупя глюкозата или там ще ми я дадат? Благодаря.
Захарен профил ли ще правиш или обременяване? Първото е с нормално хранене, второто е с глюкозата. Глюкозата се купува от аптеката по принцип. Би трябвало да не е проблем да пиеш вода преди изследването, но за всеки случай може да се обадиш в лабораторията. Дали ще е от вената или от пръста  - предполагам зависи дали ще изследват само захар или и инсулин/нещо друго допълнително.

# 116
Захарен профил ли ще правиш или обременяване? Първото е с нормално хранене, второто е с глюкозата. Глюкозата се купува от аптеката по принцип. Би трябвало да не е проблем да пиеш вода преди изследването, но за всеки случай може да се обадиш в лабораторията. Дали ще е от вената или от пръста  - предполагам зависи дали ще изследват само захар или и инсулин/нещо друго допълнително.
Обременяване ще правя, мислех за захарен профил и съм го написала.

# 117
Обременяване ще правя, мислех за захарен профил и съм го написала.
Аз не съм правила обременяване, но ходих с една приятелка на скоро да и правят. Можеше да пие вода преди това, глюкозата си я купи предварително.

# 118
Какъв размер дрехи мислите да взимате или вече сте взели. Аз все още се чудя

# 119
Аз преди носех размер М. Като цяло си купих едни дънки за бременни още март месец и мислех, че ще изкарам с тях, но май няма да стане. Сега си понакупих тениски L и XL... и ми стават, но до края не знам. Все пак имам още доста

Общи условия

Активация на акаунт