СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 018
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, момичета!
Не са били контракции...
Мен ме боля коремът снощи около 4 часа, къркорене на червата, стягане и обилна диария. Явно съм пипнала вирус.
В началото с тази тъпа болка ниско долу си помислих, че са контракции, но не отмина. После почна по-силно и срязвания, и позиви до тоалетната. Диарията я имам от доста време заради магнезия, но снощи беше различно.
Днес само ми къркорят червата, нищо не ме боли.
Ако продължава така, ще посетя доктор.
Благодаря Ви, че се включихте.

# 136
Здравейте,
кажете нещо повече за Next!
Макар че аз си взех на George бодита от Англия - 5 бр за 16лв (0-3м) и 3 ромпъри пак на George (3м-6м) за 24лв.  Това са ми единствените покупки и няма да има още много за тази възраст защото всеки казва, че бързо расте и в предвид кой месец ще сме ще внимавам да не купувам много! Ако споделяте мнения за магазини и продукти ще съм ви благодарна!

Лек ден!

# 137
Аз същи. А ти от къде взе нещата на Джордж?

# 138
Аз същи. А ти от къде взе нещата на Джордж?

OT интернет от хора, които явно доставят за България, така да кажем от facebook (OLX) - чисто нови са не разопаковани и не употребявани разбира се. Хареса ми че са евтини и качествени.

# 139
Дай линк де, стига се хвали само Stuck Out Tongue да намажем и ние

# 140
Не сте казали, че искате: от тук са бодитата:  Анелия Здравкова в Marketplace Може да я намерите
https://www.facebook.com/marketplace/item/662916130836406/?ref=messenger_banner
от тук са ромпърите: Preslav Hristakiev в  Marketplace
https://www.facebook.com/marketplace/item/2162276723869073/?ref=messenger_banner
Ромпърите са много хубави цветове!

Има ги навсякъде, но за мене тази цена е приемлива и бройката също ме устройва! Thinking

# 141
Днес бях на обременяване с глюкоза. Казаха да не съм пила и яла нищо, от лабораторията в болницата ми дадоха шишенце с 250мл глюкоза, взеха ми кръв от вената преди това, след това на първия час от приема на глюкозата и на втория пак, като не трябваше и през това време да ям и пия нищо. Гадничко беше, но се справих Simple Smile
За дрешките - зависи от бебето, дъщеря ми се роди 4,3 кг и 53см. и дори тези, които бяха размер 56см бързо ѝ умаляха. Бях взела и от mothercare и next бодита и гащеризончета размер 0-3м, тях ги ползва малко по-дълго. Next имат безплатна доставка за поръчки над 60лв., имат и магазини в Парк център и Ринг мол. George не съм пазарувала, но видях, че доставката им е 15£ 🤪 Ако искате да си избирате от целия им асортимент, може да поръчвате чрез фирма превозвач, като Габко - струва 2лв на килограм доставката до БГ, поръчвала съм много пъти и са проверени  и за големи, и за малки пратки Wink

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 15:29 от elibeth

# 142
А от този английския Next ли мислите да поръчвате? Какви са условията за доставка, знаете ли?
Доставката е безплатна за над 60лв поръчки. Под 60 лв.,доставката е 7 лв., така пише в сайта им.
Тук има повече информация (на английски) и може да питате и на чата за конкретна информация, която Ви интересува за допълнителни такси, период за доставка, до адрес или офис на куриер и т.н. : https://www.nextdirect.com/bg/bg/help/en/bg/Section.aspx?ItemId=15012

Аз не съм вземала от сайта още, защото в нашия магазин видях, че са същото качество (в Малта съм пак да кажа, но за БГ не знам дали е същото качество онлайн и в магазин на живо). В сайта им имат сетове с бодита по 4-5-7 бройки, изчистени/с щампи/картинки за сравнително евтина цена, имайки в предвид, че качеството наистина е хубаво (колежка постоянно поръчва от там и мога да сравня). Цените варират от това дали са къси или дълги дрехи или с повече шарки, комплекти и т.н.. Децата на всички колежки и приятелки имат поне 5-10 дрехи от сайта или магазина и наистина мога да ги препоръчам.
Скрит текст:

Примерно този сет от 7 бодита, за 23лв. е супер за бебе, което ще го сменяме многократно през денонощието. Аз взех такъв комплект от един друг магазин в близост до вкъщи, което ми излезе по-скъпо от тази цена... :/

До колкото знам в Sportsdirect има хубави неща също и правят доставка до БГ. Имат дрешки за бебета, може и там да разгледате, ако нещо Ви допада. Колежката ми поръчва от там, за 5 годишната и дъщеря евтини и хубави дрехи и обувки, та мога да потвърдя, че за тях качеството е хубаво.

Гледам сайта на George сега и доколкото виждам има доставка за БГ. Изглеждат доста добре и на цена и на вид. Жалко, че няма доставка до тук, иначе бих се възползвала.  Simple Smile

# 143
  • София
Да се включа и аз. Кафе не пия от началото на бременността, защото получавам сърцебиене, но сега си позволявам безкофеиново от време на време.

Дрешки Джордж съм получавала за големия и са невероятно добро качество. Ще поръчам и аз през Габко, но няма да са най-малкия размер, защото нашите младежи се раждат по-големи, а и малките дрешки трудно се обличат и бързо се надрастват. Май ще взема повече с дълъг ръкав.

# 144
О да...! С  дълъг ръкав.. ние не нанасяме в ново жилище и някак си гледаме първо него да оправим, а бейби остава маалко на заден план, та като тръгна другия месец да купувам за него ще ми е лудница .... !

# 145
  • Sliven, Bulgaria
момичета как сте? Аз въобще не съм ок имам ужасни болки в гърба,страшно сърцебиене немога да спа вечер защото се събуждам от задушаване и всякаш и корема ми става твърд

# 146
момичета как сте? Аз въобще не съм ок имам ужасни болки в гърба,страшно сърцебиене немога да спа вечер защото се събуждам от задушаване и всякаш и корема ми става твърд

Отиди да се консултираш с АГ-то, не чакай!

# 147
Скрит текст:
Отиди да се консултираш с АГ-то, не чакай!

Аз бих отишла на преглед в спешното - винаги има дежурен АГ, ако твоя не е на разположение Simple Smile Недей да чакаш, щом не се чувстваш добре и се притесняваш.

# 148
Аз съм поръчвала от сайта на Next, даже редовно го правя. Доставката над 60лв наистина е безплатна и идват за 3-4 работни дни с DHL. По мое мнение физическите магазини са доста по-бедни откъм асортимент, а и на сайта има доста комплекти от по 5 или 3 примерно бройки, които излизат доста по-изгодни като цена. Доволна съм от качеството, при все че използвам и сушилня, нищо не ми е мръднало.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 11:12 от Lamip

# 149
Съгласна с момичетата по-горе - отиди да се прегледаш. Там ще те съветват най-добре. Simple Smile

И аз да се оплача малко - снощи хлебарка ми влезе в обувката и ММ я уби там със спрей. Сега ме е страх да се доближа до обувките, като знам колко зарази носят. Някой знае ли как мога да почистя и дезинфекцирам кожа от такова нещо (ММ ще го прави, но не ми се разделя с тези обувки Sweat )? 
В събота сутринта ще напръскаме навсякъде, явно сега се множат в шахтата на блока, та излизат като гъби навсякъде. Пък аз ще изляза на кафе, докато се проветри. След 20 дни се махаме, така че няма да имаме този проблем вече поне.

Тук започна да става адска жега, потя се като магаре, като се има в предвид, че лятото никога не съм се потяла преди. Сега се чудя кой рол-он или стик да сложа, че да не е толкова зле.
В този ред се замислих, че като кърмим, бебето ще усеща миризмата - можете ли да препоръчате някой хубав, който да е съобразен с бебето? Поне за първите 2-3 месеца, че тогава са най-чувствителни и нежнички. Аз само на Dove и Rexona съм ползвала, та не съм много веща в другите марки и какво се предлага.

Снощи малката реши, че не и се спи, та и не съм спала като хората от ритане. Не съм сигурна в каква позиция е (мисля, че още се мести където и падне), но и е удобно да ми подпира ребрата от дясно през деня и пикучния мехур вечерта.. Grinning Няма момент на релаксиране с нея, но се радвам. Стана изведнъж много по-активна от преди, което било нормално за тези седмици (25-27), та и таткото се радва много като я усети.

Да добавя и за кафето, което коментирахте - аз без кафе не излизам от вкъщи(тип макиато или капучино, не пия чисто). Кръвното ми е ниско по рождение, даже пулса едва ми засичат, ако няма апарат. Без кафе съм най-ниско 80/40, като тогава ми се вие свят и ми причернява. След кафето (или кола, ако трябва да го вдигна бързо) си се нормализира на 90/50 и не се качва повече. Та, заради това се пие едно кафе сутрин и едно следобяд (по-слабо).

Общи условия

Активация на акаунт