СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 053
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Искрено ме забавлявате с тези ваши свекърви. Моята вече има решение на въпроса с бебето. Тя ще го гледала и ще стояла при мен, защото в нас й било хубаво. Като имате предвид, че в другата си снаха и син изобщо не ходи, въпреки че им е дала къщата си, а при нас си мисли, че може по всяко време да се натриса. И каза ако съм я изгонела и щяла да вземе бебето и да си го гледа в тях.... Иначе за феталната морфология, ние ще правим другия четвъртък, мисля че е последна (в 29 г.с. ще съм)

# 181
  • София
Аз за феталната морфология още не съм решила окончателно. Имам още малко време да помисля (сега съм 24с и 4 дни). На предишната ми казаха, че всичко е наред. Специално питах дали да правя ФЕ и Стратиева каза, че мога да направя ако много държа, но според нея всичко е наред и няма нужда. Затова и за последната ФМ се чудя още.

# 182
Красавици, ходите ли на козметик? Аз преди бременността редовно ходих в продължение на години .. за триъгълника. АГ каза , че може да пробвам и да видя как се чувствам след това. Малко се притеснявам, но го обмислям..
Вие какво предприемате по тази тема?

# 183
Аз от родителите на моя приятел мога само да се хваля. Прекрасни хора! Дано си остане така и след появата на бебо. Simple Smile
Относно контракциите - и аз имам такива. Лежането май не помага много. Просто трябва да си отминат.
Разбрахте ли за дрехите за бременни в Лидл? От вчера има в продажба.
За епилацията - по скоро разчитам на помощ от моя приятел. Wink Варинтът сама да го правя вече ми е невъзможен. хах  А на козметик не ходя.

# 184
Здравейте!
За дрехите от Лидл, ходих, но нещо не ми допаднаха този път, та се въздържах. Но определено си имам нужда поне от още 2 рокли.
Жегата, винаги съм обичала да ми е топло, но в момента ми прилошава даже.
За козметик - преди ходех, но понеже имах болки и спрях. Сега се оправям сама с помощта на огледалце. Голяма съм карикатура. 😂😂😂
За ФМ ще ходя и успях да си запиша час за 31г.с. при Стратиева.

# 185
Хаха да и моята свеки, че и майка ми от  сега за незнайно кой път вече питат кога да взимат отпуски. Майка ми беше нахокана естествено, а свекито тактично и обясних, че ако има нужда тогава, иначе няма каво да ми се тупват цял ден на главата. При мен детето е второ, на свеки ще и е първи внук, та.... може да отпусна 3/4 дни да се вайка покрай нас. С първия син никой не ми е помагал, нищо, че спяхме врата срещу врата... така де някои спяха други не 😁
Относно ФМ замислям се, всичко си бе наред на миналата.
За епилация, лично аз имам адска непоносимост вече към ножчета. Кожата ми е адски нежна, затова е и нацепена, но продължавам да си ходя на кола маска. Страхотно улеснение за месец напред. Козметичката ми е много внимателна и с ечувствам страхотно.
Относно контракциите и отминаването им с лежане.... съвет от мен като мама която предимно трябва да лежи, съветвайте се с лекаря си. Най—малко може да ви предпише магнезий.

# 186
Ох, поне се радвам, че случих на свекърва, майка му е прекрасен човек. Вчера е предложила да дойде и да помогне с чистенето вкъщи като се местим (и в новата и в старата квартира), като на мен ще ми е в голяма помощ и съм много щастлива. Heart
Скрит текст:
ММ обаче е тоя дето не случи на свекърва. Като и съобщих, че съм бременна ми се сопна, че детето ми щяло да и казва "Маминка", вместо "Баба" (защотото тя така наричала баба си и едва ли не, е задължително). Аз директно и казах, както то реши, така ще я нарича, ако ще и да мрази названието.После ми обясняваше как започвала с опити да има трето дете, тъкмо като и съобщавам новините.. поне малко да беше изчакала(почувствах се все едно не е толкова важна новина и бях доста депресирана тогава). Отделно се скарах се с нея, заради гаджето и, който си позволи да ми говори врели-некипели(около година търпение отне да се сопна обратно - не обичам конфликти изобщо), та в момента сме мнооооооого кофти с отношенията с нея, а за гаджето и.....  не искам този човек да идва в къщата ми и да говори с мен, уважението ми беше до там. Тя спря да се интересува толкова какво се лучва с малката или с нас, ама май е по-добре така в нашия случай - и аз вече не се интересувам толкова и няма да цепя басма на никой. Никога не съм разчитала на нея за важни неща, та явно липсата няма да е голяма.
Ако има нужда от нещо, баща ми е на билет разстояние, та съм готова да му го платя и да дойде той, че поне мога да разчитам на него за всичко.
Иначе, постави ги и двамата на място бих казала аз - мъжа ти е глава на вашето семейство и трябва да се държи като такъв покрай теб и бебето. Майка му (като цяло родителите на двете страни) няма място във вашите отношения и къща, нито вие в техните. Всеки да си гледа в попарата и това е.

Иначе аз бях казала, но да се повторя, че сестра му на ММ ще идва за около 3 седмици и с нас ще стои. Поне ще мога да си отпочивам за по 5-10 минути, да ми помогне с направа на манджи, простиране или просто да си тегля душ.

За там долу, съм си с нормална самобръсначка. Скоро ще ми трябва огледало, та по-скоро ще търся да купя и така ще карам - ако трябва и ММ ще помага в краен случай. И столче за сядане в душ кабината, че иначе едва ли ще е удобно да се кикерча с този корем. Grinning Кожата ми е свикнала и след това слагам кремче (тип бепантен), което да спомогне да няма раздразнения и сухота.

# 187
Аз пия Магнерот 3х1. Казала съм и на лекаря за контракции, но явно щом няма болка е нормално. Не знам. Щом не ме е ограничил за 'къса' шийка на матката, хич няма да му мисля.
Някой знае ли къде вземат вагинален секрет в Пловдив? Докторът ми каза,че и аз сама мога
да го направя и да дам на лаборатория, но май не е вариант. В Рамус ми казаха, че се взема от специалист. Предполагам в някое Дкц(Дкц 2 напр.).

# 188
Аз пия Магнерот 3х1. Казала съм и на лекаря за контракции, но явно щом няма болка е нормално. Не знам. Щом не ме е ограничил за 'къса' шийка на матката, хич няма да му мисля.
Някой знае ли къде вземат вагинален секрет в Пловдив? Докторът ми каза,че и аз сама мога
да го направя и да дам на лаборатория, но май не е вариант. В Рамус ми казаха, че се взема от специалист. Предполагам в някое Дкц(Дкц 2 напр.).
Колко ти е къса шийката? И аз съм с къса, но моя доктор като цяло ми каза повече покой и аз от страх много не излизам.

# 189
Ами според единия лекар(при когото по принцип си ходя и мисля да раждам) ми е 2,5см. Simple Smile Каза ми, че трябва да е поне 3см. А другият по ЗК смята, че е дълга 3,5см и е ок. Твоята колко е?

# 190
Ами според единия лекар(при когото по принцип си ходя и мисля да раждам) ми е 2,5см. Simple Smile Каза ми, че трябва да е поне 3см. А другият по ЗК смята, че е дълга 3,5см и е ок. Твоята колко е?
Моята на последния преглед беше 2,9 см. Общо взето на три поредни прегледа си е толкова.

# 191
Гледай да не се притесняваш. Тя ти е почти в норма. Simple Smile И моята я мериха 2 пъти и казаха 2,5см. Аз и йога си правя чат-пат. Simple Smile

# 192
Благодаря ти. Понеже ми е дълго чакано бебчето и затова за всяко нещо се паникьосвам. Но щом на такава дължина, теб не са те ограничили в ходенете, се успокоявам малко. Ще видим все пак другата седмица дали стои същия размер. Иначе за микробиология и аз съм си вземала сама, не доктора.

# 193
  • София
За пръв път чувам сам да си взимаш секрет за микробиология, признавам. Странно ми звучи и леко несериозно от страна на лекаря.
Момичетата с притеснения за дължината на шийката как ви е измервана - с коремен или с вагинален ехограф? До колкото знам е възможна сериозна разлика м/у двете измервания и по-точно е с вагинален (обикновено го правят само при съмнения).

# 194
За пръв път чувам сам да си взимаш секрет за микробиология, признавам. Странно ми звучи и леко несериозно от страна на лекаря.
Момичетата с притеснения за дължината на шийката как ви е измервана - с коремен или с вагинален ехограф? До колкото знам е възможна сериозна разлика м/у двете измервания и по-точно е с вагинален (обикновено го правят само при съмнения).
С вагинален ми я мерят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт