СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 073
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Meri, стискам палци и аз. Само да те питам, макар да ми е за втори път, как точно го видя доктора. Аз също съм в 30 седмица, но моят доктор не ми е казвал къде точно е бебето. Иначе е голямо бебе 1800 гр, нямам висока захар и спрях да се притеснявам. На лежащите мами стискам палци

# 541
Мале, 1800 в 30 гс? Моята мишка миналия понеделник беше кило и триста. Сега да е 1500 макс. Утре влизам в 31 гс

# 542
30 гест. седмица - 1 кг и 500 гр. , споделих на лекаря за силните болки в таза и в десния крак. Той ме пита дали имам дискови хернии, казах че са ми открили миналата година на кръста. Посъветва ме да се консултирам с невролог. Щастлива съм, че бебо е добре. Heartpulse Ааа и днес ми беше първият запис на тонове. 😈

# 543
Някой мисли ли да ражда при Анна Богданова? Знам, че има и други, които се следят при нея

# 544
Здравейте момичета, тези които ще раждате в Токуда там ли се следите?
Аз съм си я харесала, но още не съм избрала лекар, препоръчват ми Марков, Нашар, Велева, но с никои от тях не съм се срещала. На 29/07 имам час за др Нашар.
Ще съм секцио, термина ми е 9/10, но впредвид секциото ще раждам краят на септември.
Ще ми бъде полезна всяка информация за лекар там, за да реша какво да правя.
Благодаря ви!
Аз се следя там. Относно лекарите, знам, че всички са много добри.
За мен беше важно докторът, когото избера, да не е надменен. Да има човешко отношение и да си вдига телефона.
В лицето на д-р Апостолова открих този човек и съм изключително спокойна.
Когото и да изберете, няма да сгрешите.

И аз  мечтая за говорещ, човечен и вдигаш телефона си доктор, защото от всичко друго има по много, а най-много се притеснявам от топ гинеколозите, скоро си препатих от един такъв(слава Богу, че само психически, но още се съвземам).
Благодаря за споделеното мнение на всички!

# 545
Моя лекар е страхотен като отношение, но с него изобщо нямам връзка. Звъня ако има проблем и ме свързват с някой от другите доктори в клиниката. Но едното за сметка на друго.

# 546
И аз съм така с докторите. Анна Богданова винаги ми връща съобщение до час-два, ако нещо й пиша, но ако я хвана в кофти настроение малиии... Не обича и много да й се задават въпроси. Доволна съм от следенето при нея като цяло, но за раждането много се чудя още. Скоро почнях да ходя и при Татяна Арабаджи в Щерев. Тя пък е много внимателна и обяснителна, но връзка с нея никаква. Величията няма да ги коментирам. Просто са под всякакви критика нашите докторя. Егото яко ги тресе и са се помислили за Господ, а идея си нямат колко са далече от истината.

# 547
И аз съм така с докторите. Анна Богданова винаги ми връща съобщение до час-два, ако нещо й пиша, но ако я хвана в кофти настроение малиии... Не обича и много да й се задават въпроси. Доволна съм от следенето при нея като цяло, но за раждането много се чудя още. Скоро почнях да ходя и при Татяна Арабаджи в Щерев. Тя пък е много внимателна и обяснителна, но връзка с нея никаква. Величията няма да ги коментирам. Просто са под всякакви критика нашите докторя. Егото яко ги тресе и са се помислили за Господ, а идея си нямат колко са далече от истината.

Само аз ли не мога да се разбера с тази жена. Сблъсквала съм се точно три пъти с нея, първия на феталната морфология, а другите два пъти като съм ходила в спешното в Токуда, силно се надявам да няма четвърти път. Освен, че не обича да и задаваш въпроси, винаги е тросната и ти се сопва. Предвид цените в тази болница и отделно, че при нея се плаща даже повече, честно казано не бих си я избрала за раждане..

# 548
  • София
Момичета, за мерките на бебчетата не се притеснявайте толкова. То няма как да е съвсем точно, защото е според диаметъра на главичката на бебето, но и зависи от какъв ъгъл го хванат и пр.  В първите месеци мерят и дължина на крака и други неща, но накрая е само по главичката. С първото дете в деветия месец постоянно ми казваха стойности +/- 350 грама спрямо предишните две седмици по-рано, а накрая се роди повече, а той си беше с голяма главичка.
Тъкмо щях да питам как си вдигате кръвното и гледам, че има много по-ниски стойности от моите. От вчера ми се мотае главата, днес хапнах малко шоколад.
Не мога да реша какви дрешки ми трябват като за начало. Ясно е за пижамките, но бодита!? Освен това си спомням, че трудно го обличах през главата и май ще търся такива с копчета на рамото.

# 549

Само аз ли не мога да се разбера с тази жена. Сблъсквала съм се точно три пъти с нея, първия на феталната морфология, а другите два пъти като съм ходила в спешното в Токуда, силно се надявам да няма четвърти път. Освен, че не обича да и задаваш въпроси, винаги е тросната и ти се сопва. Предвид цените в тази болница и отделно, че при нея се плаща даже повече, честно казано не бих си я избрала за раждане..
Как се плаща повече? Цените не са ли фиксирани и за всички доктори да са еднакви?
Иначе, да, и аз съм чувала, че е доста надменна докторка. Не съм я засичала и Слава Богу, че както не умея да си мълча.... Но нали при нея раждат и някои от родните звезди, та явно наистина си е повярвала прекалено.

# 550
Повярвала си е действително. Аз затова се чудя за раждането. Малко ми е кофти ситуацията, защото, ако реша да раждам при друг в Токуда, а тя е на смяна, ще се получи конфузна ситуация. Тя си ме познава вече доста добре, няма шанс да не се издразни. И малко ме притеснява дали няма да повлияе това на отношението. Пък съм решила в Токуда да раждам.

# 551
Повярвала си е действително. Аз затова се чудя за раждането. Малко ми е кофти ситуацията, защото, ако реша да раждам при друг в Токуда, а тя е на смяна, ще се получи конфузна ситуация. Тя си ме познава вече доста добре, няма шанс да не се издразни. И малко ме притеснява дали няма да повлияе това на отношението. Пък съм решила в Токуда да раждам.
По принцип, ако е човек на място и професионаласт, не би трябвало да повлияе по никакъв начин. Да не забравяме, че ще платим една доста голяма сума пари и е задължена да се усмихва, дори и да не й харесва. А ти, ти може да си родиш при когото желаеш, твое право си е.

# 552
На теория е така. Ама на практика не е баш така, каквото и да си говорим

# 553
  • Пловдив
  Здравейте малко късно но да се включа и аз с термин 1.9.19г.съм и се чудех при августинки или септемврийки да се включвам.Имам и детенце на 2г.и 8 мес.Лека бременност на всички!

# 554
Аз поръчах от Асда 7 бодида с къс ръкав и 7 пижамки, от тези които са със закрити крачета и дълги ръкавчета. Размер 0-3 м, не смея повече, защото баткото първият месец качи 2 кг. Поръчах си пеленки тънки и одеалца.

Общи условия

Активация на акаунт