СЕПТЕМВРИйски мами 2019 - Тема 4

• 28 031
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Kendy.du, чак кръвотечение - не. Моите капиляри са доста силни и само 2-3 пъти съм имала кръвотечение през живота ми. Но кървави сополи - да, няколко пъти от както съм бременна. Общо взето се случва, ако ми е бил много "запушен" носа или ако съм седяла много на климатик и после рязка смяна с топло.

момичета на последак ми зачестиха припадъците с кратка загуба на съзнание.Обеснявам го на лекарите обикалям и нищо.Днес дори когато съм била в безсъзнание съм повърнала,на някой случвало ли му се е до сега
Знам, че ако границите са много далеч или много близо може да има дискомфорт и замаяност, особено за бременна жена. Трябва да се прегледаш задължително отново, ако си напълно здрава няма как да имаш припадъци от "нищото" и да няма точна причина за тях.
Страшно е, вече сме в трети триместър и не дай си Боже да стане нещо, когато няма хора наоколо... Да чукам на дърво, но се надявам да има някой покрай теб постоянно! Посети си отново доктора и настоявай да ти посочат причината за припадъците и повръщането или да ти препоръча поне добър лекар, към който да се обърнеш. Не е нещо, което да се пренебрегва от никой лекар! Впрочем за припадъци, аз лично бих отишла в спешното най-малкото - там няма как да откажат спешен преглед след подобна случка или при семейния ми доктор, ако се случва толкова често, за да ми даде направление за специалист.

Успех ти желая и пиши когато има новини. Прегръдки ти пращам и се пази.

# 616
Звучи несериозно от лекарска страна да останат без становище. Изледваха ли ви нещо на главата/мозъка. Според мен може някой нерв да е причината. Продължете да търсите лекарско становище. Опасно звучи 😕

# 617
Ама как може.. какви са тези лекари, които подминават такова състояние?!?! То вярно, че и аз не случих на добър при първата бременност, но това пък е крайно безхаберие.
На мен ми звучи доста страшничко това. Може би към някой невролог трябва да се обърнеш за консултация.

# 618
Според мен в такива случаи с припадъци се прави ЯМР на главата, щом има и повръщане...Лекарите трябва да кажат дали е безопасно по време на бременност. И аз мисля също, че е добре да се обърнеш към невролог. Дано всичко е наред 🤗
Може и да е нещо свързано с кръвното...

# 619
момичета на последак ми зачестиха припадъците с кратка загуба на съзнание.Обеснявам го на лекарите обикалям и нищо.Днес дори когато съм била в безсъзнание съм повърнала,на някой случвало ли му се е до сега

Задължително консултация с невролог и ЕЕГ Hands Point Up

# 620
vaniliq82, настоявай за по-сериозно отношение от страна на лекарите и задължително се консултирай с невролог. Стискам палци бързо да се разреши проблемът.

Аз бях вчера на преглед, бебка е 1670 гр. в 28 г.с. и според док отговаря на 30 г.с. Застанала е вече главично, на стартова позиция, но се надявам да не бърза Simple Smile

# 621
  • Sliven, Bulgaria
много ви благодаря момичета

# 622
Според мен в такива случаи с припадъци се прави ЯМР на главата, щом има и повръщане...Лекарите трябва да кажат дали е безопасно по време на бременност. И аз мисля също, че е добре да се обърнеш към невролог. Дано всичко е наред 🤗
Може и да е нещо свързано с кръвното...

ЯМР може по време на бременност, но лекар трябва да потвърди разбира се!

# 623
Здравейте, нормално е да имаме болежки, все пак такава трансформация за тялото изисква адаптация. На по-сериозните здравословните проблеми, стискам палци.
Момичета измислихте ли имена за бебетата?
И друго да питам ще ползвате ли бебефон, споделете ако сте доволни от някой конкретно

# 624
С първото дете ползвах бебефон на Чиполино Визио е модела с камера, смея да кажа една от най-добрите ни покупки, живот и здраве сега отново ще го ползваме, много е хубаво освен на чуваш, да можеш и да виждаш бебето Simple Smile

# 625
Имислили сме името отдавна. Муж ми много си хареса едно  момичешко име, което е много популярно в последните години... малко ме притеснява, че още 5 деца в градината ще се казват така, ама го е захапал и не пуска.

За бебефона - засега не мисля да ползвам. Бебка ще е все с мен. По-натам, ако преценя, че ми трябва, ще взема

# 626
Дес, ако трябва да съм честна, докато учех имахме само 4-ма Кристияновци (кой с "я" или "а") в моя клас. На никой не викахме "Крис", все бяха по фамилия или умалително от нея, за да не се бърка кой от тях да се обърне. Учителите винаги ги наричаха по име и фамилия. Ако кажехме само Кристиян всички винаги в един глас - "Кой от нас?".
Казвам го, защото е забавно и тогава бяхме деца и се радвахме. Изпадахме в супер комични ситуации и учителите също се смееха с нас. Имахме две Десислави, Дани, Дени и т.н. На никой реално не му прави впечатление, дори създава приятна ситуация и ако си харесвате това име, съвета ми е - заложете на него! Simple Smile

Ние избрахме преди два месеца някъде името за бебка, по принцип беше намислено много време преди това, заедно с още едно.

Бебефон не съм купила още, мисля да взема, ако сметна за нужно по нататък. Първите месеци ще сме заедно така или иначе - не виждам голям смисъл.

# 627
На мен таткото ми е прехвърлил цялата отговорност за името. Бяхме си на мислили Йоана, но сестра ми кръсти племенника Йоан и вече не става та сега се колебая м/у 4-5 имена и мисля да включа цялата рода в обсъждането.
Бебефон мисля да не купуваме, аз ще съм при бебка, че тате да може да се наспива.

# 628
И ние обмисляхме Александра, ама сестрата на мъж ми кръсти малкия Александър и отпадна Simple Smile

# 629
На мен таткото ми е прехвърлил цялата отговорност за името. Бяхме си на мислили Йоана, но сестра ми кръсти племенника Йоан и вече не става та сега се колебая м/у 4-5 имена и мисля да включа цялата рода в обсъждането.
Бебефон мисля да не купуваме, аз ще съм при бебка, че тате да може да се наспива.
Не виждам причина защо да не става.
Ние още не сме измислили, чакам таткото да предлага и почва да ме дразни. Той държи да има буква „П”, за момче, а аз държа да е хубаво, свято българско име. Таааа още очаквам предложения.
За бебефон не съм мислила, тъй като квартирата ни е компактна. Да не говорим, че тепърва ще боядисваме и ще започваме покупки.

Общи условия

Активация на акаунт