Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 312
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моето ще пробва с математика за СМГ и ПЧМГ, но и да не стане, няма да ми е голяма драма. Сегашното училище ми харесва в общи линии, класът е добър, учителите също. Промяната ще е добре дошла, за да смени малко средата - със сегашния клас са заедно от детската градина и ми идват малко като капсулирана общност, което не съм сигурна, че ще се отрази добре на уменията за общуване и адаптация в бъдеще.

# 211
Jiema Flowers Tulip Отскоро пиша по тези теми, че големи вълнения има, особено при първокласника Simple Smile.
Аз много се чудя какво да правя с моят син след 4 кл, защото от една страна училището не ми харесва, не е особено високо нивото, макар че сега е добре. Обикновено квартално училище. Най-вероятно ще остане обаче, първо, защото живеем точно до училището и още повече заради това, че засега успехът му е доста нисък. Особено по български и английски. Математика харесва, но не ходи по състезания, от първи клас се стресира и демотивира.
Обаче в това училище паралелките не се запазват, а се кандидатства наново, като доколкото знам, няма никакво значение, че е учил там четири години. Иска ми се да кандидатства в математическа паралелка от една страна все пак да поддържа знанията, от друга, с идеята, че ще е по-високо нивото и не на последно място е най-голяма вероятно да останат негови съученици в този клас.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 14:30 от gingerina

# 212
Ние нямаме друг избор, нашето училище е само до 4 клас. Още не мога да реша къде е по-добре да продължи, а времето си минава.

# 213
При нас избор няма. Ще се кандидатства, даже за продължаване в същото училище ще държи изпит.
Трябва все пак да се огледам и за други училища.
Иначе класа е хубав, детето си го харесва, аз също.
Учат доста - бих казала повече от необходимото. Но всеки минал по този път ме успокоява, че ще видя разлика с масовото училище в бъдеще. Та се успокоявам за многото учене.
Да си призная още не ме е подела паниката по кандидатстването и се надявам да мине леко и спокойно.

# 214
  • пак там
105 ОУ в Изгрев имат паралелки с Изобразително Изкуство.

# 215
  • центарлна северна България
Здравейте,
Бихте ли ме ориентирали, дали бих могла да намеря от някъде аудио диктовики? Някой знае ли с каква скорост трябва да са диктовките за матурите?
Благодаря предварително

# 216
  • София
Сериозно съм се замислила по въпроса. Нивото на класа е много ниско. Дисциплината в часовете, които не води класната, е трагедия, които за мен е сигнал, че така ще продължи.
Девойката не е отракана,  пада си читанка и заради двете не е харесвана от класа, тя също не ги харесва, дистанцирала се е. Извън училище има доста приятели, добри при това, но в клас не и се получи, тя и не се напъва. Питах я, не иска да я местя. Имала една приятелка в класа, другите нямали значение, обаче знам, че е въпрос на време да дойдат проблемите с тях. Когато отида на родителска среща направо изпадам в депресия. Все едно на различни планети живеем с повечето родители. Не знам, имам време да помисля.

Toва е почти нашата ситуация. Разликите са, че моята девойка общува лесно и иска да се премести (сама вижда колко лесно госпожата пише шестици, как самата тя прави грешки или изпуска да им корегира такива и т.н.) Ще опитаме в частната МГ, 107-мо ще е резервен вариант.

Jiemma, племеничката е в 144. Доволни са, тя обича да рисува и го прави доста добре. Но се налага вкъщи да й помагат по математика, и сега в 6 клас я записаха на курс по български.

# 217
  • София
Вчера класната е съобщила, че понеделник е учебен ден.
Доколкото разбрах има нова заповед от министъра вчера, но още не е качена на сайта на руо.
Имате ли информация във вашето училище в София, дали в понеделник ще се учи?

# 218
  • София
Ще учат в нашето училище. Има заповед с писмо от РУО София.

# 219
Ако има секция в училището, как точно ще учат? Заповедта (от МОН, не от РИО) беше за присъствен и неучебен ден за двата понеделника, втория под условие за балотаж в общината в която се намира училището.
Нашите четвъртокласници ще ходят на музей следващия понеделник (десетокласника още не знам, те сега бяха в музей Wink)

Ето го pdf на заповедта https://www.ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/letters/20191021150857837.pdf
на втора страница най-горе пише: "Организацията на 04.11.2019г. (при евентуален балотаж на 03.11.2019г.)  в съответните училища е аналогична."

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 09:38 от peneva_a

# 220
  • София
peneva_a от вчера обаче май има нова заповед. Затова писах, че чакам днес да я качат в руо, но доста училища вече са информирали учениците си за това.

# 221
  • София
peneva_a от вчера обаче май има нова заповед. Затова писах, че чакам днес да я качат в руо, но доста училища вече са информирали учениците си за това.
Да, още в понеделник (28.10.) класната ни информира, че 4.11. ще е учебен, но вместо от 8:00 ч. ще започнат от 9:00. При нас обаче у-щето е едносменно. Предполагам, че двусменните ще намалят часовете, ако пак започват по-късничко.

Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос за местенето. Бях чела само за 144то , сега ще разгледам и другите предложения. Частните и получастните при нас директно отпадат, а и госпожицата си мени постоянно настроенията. Рисуването ѝ било само за удоволствие, къде щяла да го учи в повече... Класическата не я иска заради повечето история, изобщо претенции всякакви...
Не знам как е при вас, но моята е 157 см, обувки 39-40, вечно недоволна... абсолютен пубер!

# 222
Jiema моя 158 см. - 39 номер обувки. Снощи се лигави и аз го скастрям.
А той ми отговаря: Ти се радвай ,че не съм сърдит че за много неща мога да се разсърдя.Angry

И нас ни информираха ,че 4.11 е учебен ден.

# 223
  • София
И моят е като на Хоуп - 157 см, 39 номер. Вече виждам пубертетски прояви от време на време, особено като е уморен. Много по-лесно се сърди от преди, случва се даже ми хлопне вратата на стаята под носа и да не иска да влизам при него. И като помисля, че веселбата тепърва започва Simple Smile

# 224
  • София
Малката е 39-ти номер също и към 149 см.
Опитва се да се налага и да се държи по пуберски, но не и се получава.
Все пак има и две каки на по 13 г, които са точно в пубертета и които не си позволяват подобно държане, затова и няма шанс да толерирам това при нея и да извинявам поведението и. Разбира се допустимо е да не е в настроение и да си има своите моменти, но не и да се държи зле с нас или със сестрите си или да ми отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт