Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 209
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • София
"Резултатите и писмените работи на първите трима ученици с най-висок брой точки са изпратени за допускане до Национален кръг и няма да ги откриете в таблицата." Таблицата съдържа само имената и резултатите на недопуснатите до национален кръг. Не виждам логика точно първите да не са обявени в таблицата, така остава някакво усещане за непрозрачност. Не че ни е важно това състезание, ама малко тъпо се получава.

# 526
  • Sofia
Странно е, обяснявам си го с това, че може би няма и трите деца да отидат на национален кръг, а само са предложени... Доколкото съм виждала класиране от минали година по едно дете от област се класира по право, а още едно или две по предложение на комисията. Все пак поздрави за успеха ви.

# 527
  • София
Странно е, обяснявам си го с това, че може би няма и трите деца да отидат на национален кръг, а само са предложени... Доколкото съм виждала класиране от минали година по едно дете от област се класира по право, а още едно или две по предложение на комисията. Все пак поздрави за успеха ви.

Благодаря! Simple Smile

# 528
  • Sofia
Да се похваля с успешен опит за включване в нещо като виртуална класна стая на класа ни. Не знам дали така се нарича. Децата и учителката се включиха, видяха се, поговориха и да се надяваме, че ще тръгне обучението от понеделник. Дано има график и режим, защото иначе вкъщи ще е нетърпимо. Чак съм изненадана как се получиха бързо нещата. Мислех, че най-много ще си обменяме мейли.

# 529
И нашите си направиха група в месинджър, госпожата искаше да се регистрират децата там, зор видях, докато успея да го регистрирам, сигурно аз съм тъпа... Ама вече са организирани всички и от понеделник ги искат на линия от 9 до 11-12.

# 530
  • пак там
Нашата класна говори за вайбър-група, събира им днес телефоните, ще видим какво прави.

# 531
  • Кърджали
При нас има фейсбук група на класа, която до сега стоеше почти неактивна, сега ѝ дойде времето да се задейства. Класната,учителката от занималня та и учителката по английски ще качват там какво да правят за деня или седмицата. После там или в месинджъра ще показваме и решеното от децата, за да се видят пропуски и грешки  Директорката е писала, че чакат профили /пароли за някакъв ресурс на Майкрософт, виртуални класни  стаи ли, не разбрах точно. Ще се избута няма начин
Повечето деца и родители обаче не приемат това на сериозно и чувам как се обясняват, че е ваканция и няма да се занимават с учене. И усещам, че като се върнат в класните стаи ще настъпи хаос - някои учили, другите спали.

# 532
  • пак там
Ами това си е за тяхна сметка.

# 533
Аз се чудя дали до края на срока въобще ще се върнатв  училище.Според мен, за да се заеме министерството да въвеждат 800 000 акаунта за дистационно обучение, никой не очаква това да свърши бързо. Предполагам, че ще ги изпитват с онлайн тестове и домашни.

# 534
  • пак там
А, баш с въвеждането на акаунти хич не ми е странно - бързат да усвоят някакви пари.

# 535
  • София
В училището на щерката от миналата седмица имат онлайн часове. Ползват Google Classroom. Там им качват тестове и упражнения. Ползват и видео приложението на платформата и имат видео конферентни уроци. Децата и годпожата се включват, всички са с включени микрофони и камери и часа протича по същия начин както и в клас, диктуват, четат, пишат ....
Поне за сега цари ентусиазъм, но хлапето вече започва да издивява вкъщи, а моите идеи за забавления се изчерпаха.

# 536
  • Sofia
Да, много е важно, да знаят, че имат някаквъ график, режим. Иначе става кошмар. Моите бяха при баба си извън София, но от вчера са вкъщи и вече ми идва в повече:) Как ще се изтърпим, не знам.

# 537
А ние ще ползваме фейсбук групата. Започваме утре в 8:30. Ще има видео уроци и задачи, които децата трябва да изпълнят. Домашните ще снимаме и пращаме на учителите всеки ден, за да видят, че децата работят по материала.

# 538
  • София
Добро утро. Нашето училище е пуснало на сайта, че сме получили уведомление през Школо, което вчера падаше цял ден и не сме го получили, май дори не са успели да го изпратят.
Благодаря на всички, които споделят опит. Ситуацията е безпрецедентна и определено някои училища ще изпъкнат, което ще помогне за в бъдеще за по-лесен избор на училище.
Успех на всички и се пазете!

# 539
Чак пък да изпъкнат. И на преподавателите им е трудно. Както и на хората във всяка друга сфера.
За 2 дни трябваше да преструкторираме работа в офиса така,  че същата дейност да се извършва от дома. Дали сме успели,  ще видим днес.
В classroom ще бъдат онлайн по два часа сутрин и два след обяд. Останалото ще бъде от типа самоподготовка.
Децата много се вълнуват. Дано да е за добро. Пазете се!

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 07:27 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт