Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 207
  • 732
  •   1
Отговори
# 540
  • пак там
Нашите учат през вайбър. За добро или за лошо.

Има си и положителни страни - детето се учи на самостоятелност. Ако мама вика по него. Simple Smile

# 541
  • София
И нашите започнаха днес с онлайн часовете. Имаше малко еуфория и надговаряне първоначално, но вече се кротнаха и правят диктовка в момента. Часовете се провеждат през Zoom, а файловете със заданията за домашна подготовка се качват в Google Classroom.
Вчера ни изпратиха програмата по дни и часове - кога ще има онлайн занимания, кога самостоятелна работа.
Много съм доволна засега.

# 542
  • Кърджали
При нас класната качи във фейсбук групата какво трябва да правят за днес. Вкара щерката в тази фейсбук група и да се оправя сама. Аз само снимам съвършеното и пращам на класната за проверка. Нищо чудно и това да ѝ оставя да си прави тя. Малко да се справя самостоятелно.
Като за първи ден седна  да си свърши задачите без да се налага да казвам аз. Че дори и отказва предложенията ми да си дава малко почивка.
От друга страна погледнато, това ще ѝ е доста полезно за да свикне да учи вкъщи. Че досега това умение много ѝ куца.

# 543
  • пак там
Моят син благополучно завърши първия ден Simple Smile Класната се справи добре. Изпращаше им материали, имаше си обратна връзка през вайбър, да видим. Три предмета по програма - отчетени.

Хореографът по народни танци им дал някакви стъпки да разучават. Детето е загубило всякакъв интерес да се занимава с народни танци, че на такъв преподавател е случило, та май ще подскачаме заедно...

# 544
При нас вчера се организира Google classroom, като там бяха качени видеа за гледане, doc файлове за четене и една Google form с онлайн тест по ФВС Wink Само дето първо трябва да се изгледа видеото , което обаче не е качено като mp4, а е като YouTube видео, което от детски гугъл акаунт не е достъпно. Информирах класната, че аз няма да оставя детето да ползва без надзор моя родителски акаунт, а ще си ползва нейния и да съгласуват как да ги качват по достъпен за деца начин. Днес щели да се обучават учителите и от утре да започват Simple Smile Не, че за днес нямаха самостоятелни и домашни задачи за поне 4ч работа.

# 545
  • Кърджали
Сигурно сте разбрали вече, но да споделя - Уча се е безплатен до 29ти. Ок бявиха го на сайта си. Щерката е заредена пред компютъра и гледа. Дала съм ѝ бойната задача да прегледа каквото са учили до сега по английски. На нея там ѝ е проблема. Не че не се справя, ама на мен ми е трудно да ѝ помагам.

# 546
А след  29-ти няма да имаме достъп ако не закупим абонамент ли?

# 547
  • Кърджали
По принцип сайта си   е платен, с възможност за абонамент за 6, 12, 24 месеца. За съжаление, понеже сме на една заплата в семейството не мога да си позволя да направя на щерката абонамент, така че добре ни дойде (надявам се за следващата учебна година да измисля вариант).
Та да, след 29ти сайта отново си става платен. Има няколко категории клипове, които са безплатни, но са малко по принцип.
Затова сега напомням на щерката да преглед каквото са учили по английски и да го преговори през сайта. Тя гледа всичко друго, не ѝ това 🙃🙃

# 548
  • София
Разликата се вижда и тук: google classroom vs оргнизирани от родителите вайбър групи...

# 549
Аз имах готовност с Google classroom, създадох клас, качих някакви материали, но за съжаление нашата госпожа не се разбира с техниката. Не мога да я виня.

# 550
  • Пловдив
Ние сме с Google classroom.
Разбираемо е, всеки урок има видео материали, госпожата им пише, отговаря. Определено е по-подходящо от ФБ или Вайбър.

# 551
  • пак там
И вайбър се справя добре - могат да се качват видеофайлове, може да се комуникира и с видеочат. Справят се, и деца, и учители.

# 552
  • София
Някак всички предполагат, че всяко дете има достатъно техника под ръка, добре, хубаво. Ама че има и възрастен, който да му е на разположение, е това не знам откъде им хрумва...

Доколкото схванах, от училището са натиснали всичко да минава през Школо, отчетност да имало. И сега не ми стигат проблемите в офиса, ами и получавам по сто пъти на ден известие от Школо от много любезната майчица, която държи да напише "Благодаря!" на всяко едно съобщение... Въобще не коментирам стоте известия за всяко дете, които трябва да си имат свой мениджър. Какво ли не съм чувала за дистанционно обучение, но не и точно това.

Много ми е мъчно за учителите тези дни, горките хора. От тях само се изисква, очевидно не получават особена помощ и подкрепа, убедена съм, че после ще ги гонят за формалности и глупости, просто не мога да си представя какво им е.

# 553
  • Най-красивата страна
Нашата класна организира вайбър група.
Децата работят спокойно ,без проблеми.
Домашните се снимат и изпращат на госпожата пак по вайбър.

# 554
  • София
И при нас основно по вайбър става общуването, но някои деца прекаляват със спама и глупостите, въпреки забележките от госпожата. Започнах да ѝ съчувствам. Simple Smile Иначе и в школо пише, и по мейли пуска информацията...

Общи условия

Активация на акаунт