Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 3 юни 2019, 09:34 ч.

Четвъртокласници 2019/2020г.

 • 23 827
 • 562
 •   2
Отговори
# 555
 • Мнения: 16 253
И ние през вайбър ,добре се справят децата,ако има нещо неясно пускам клипчета от уча се ,че в момента се води,че и аз работя от нас.

# 556
 • София
 • Мнения: 832
При нас предимството е, че синът ми има вече изградени навици на самоподготовка вкъщи.
Но знаете ли последното нещо, което сега ме вълнува е дали учи и как учи и колко ще научи. Случващото се е абсолютно преобръщане на устои с последващи още кризи и неясноти.
Четох, че до края на извънредното положение няма да има влизане в клас, а то има вероятност да се продължи.
Също дълбоко се съмнявам, че ще се проведат матурите.  Не че не искам. Синът ми е с отлична подготовка. Зная, че в Германия са отменени. Тук мерките се затягат и затова имам подобни очаквания.

# 557
 • София
 • Мнения: 9 340
Аз съм изключително доволна от уроците на малката.
Още уикенда им дадоха програма с кодове в зуум. Ползват си платформата  и си имат часове както са си по програма. Учителите си преподават, ако се налага дават и домашни. Имаме и една стара вайбър група с класната, която също се ползва за доуточнявания, но не е разпокъсано в никакъв случай.
Отскоро и сдружението се включи там е по скайп но вече три дни си имат следобед и уроци по немски и домашни след това.
Каките са по тииймс в СМГ, също си следват програмата имат си уроци, които се предават на живо с писане по математика на дъска дъска от класната им, обсъждане на задачите и въпроси. Домашните се снимат и изпращат на мейла. Взимат си и нов материал, учителите по разказвателните също се справят отлично. Бих искала да кажа, че и трите са със същото натоварване както и преди. Единствената разлика е че не губят време за път, но и ги няма социалните контакти, които определено много им липсват.

# 558
 • Мнения: 3 379
Нашият четвъртокласник има всяка сутрин конферентен разговор по вайбър с класната и целия клас, едно ужасяващо кудкудякане на всички едновременно. Информация за уроците и домашните се пише и в тайната ни група във фейсбук. Гледат уроци по бнт2 и това е. А, пращат уж снимки на домашните по вайбър или месинджър.

# 559
 • Мнения: 644
При нас се ползва активно групата на класа във фейсбук. Госпожите пускат писмени инструкции какво да се чете и пише, клипове, в които обясняват уроци или дават инструкции и линкове към конкретни уроци в уча.се и други полезни сайтове. Написаното в тетрадки и учебни тетрадки снимаме и пращаме през месинджър. Веднъж г-жата проведе разговор по телефона със сина ми, при което решаваха задачи, които е объркал.

# 560
 • Мнения: 378
Дали има в темата юристи, които да могат да насочат къде може да се видят разпоредби или съответно към кого да се обърне човек за следния казус - при извънредното положение родител с деца под 12 години може да остане вкъщи, за да се грижи за децата. В случая обаче и двамата родители са медицински работници, работят в различни болници, на смени, които бяха на графици, така че да са съобразени винаги да остава един вкъщи (сега обаче това е невъзможно), нямат близки и роднини, нито в града, в който живеят, нито извън него. Най-близките роднини са в чужбина. Има ли някакъв закон, служба, към която може да се обърнат за разрешаване на този казус и поне майката да остане вкъщи даже и в неплатен отпуск? Работодателите (болниците, в които работят) не позволяват отпуск, защото всеки медицински работник е от значение.

# 561
 • София
 • Мнения: 3 329
Моето човече най -накрая се сдоби с телефон без копчета и е доволно, че има вайбър Simple Smile Ако не беше тази ваканция, не бих издържала нон стоп да пиука този телефон, че моята девойка е доста социална. Иначе учебният процес си върви нормално, първия ден докато нагласим кое как къде беше по-сложно, но след това си учат нормално. Имат 2-3 часа с госпожата, обсъждат, изпитва ги на въпроси. После им пише домашните във вайбър групата, а на нас родителите във фб групата. Единствено по английски помагам, но така беше и преди, на моите деца просто им е трудно с езиците. По физическо са им изпратили клипчета с упражнения, така че сега и мен са ме вербували да играя, че 'ще идем на море, мамо, и трябва да си във форма'. Е, аз си мълча и не казвам, че не се знае дали ще има море тази година по ред причини, но вчера половин час се потихме заедно.

# 562
 • Мнения: 108
Моят големия почна от първи клас да ходи сам на лагер. Малкия ходи в четвърта група, сега и в първи клас.

Общи условия

Активация на акаунт