Четвъртокласници 2019/2020г.

• 41 199
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
Къде го пише това?

# 586
Това официално ли е?
От това, което четох аз, по-скоро вървят към вариант да няма НВО. Даже четох, че ще го заложат в закона, който ще замени извънредното положение.

# 587
  • София
Доста медии го публикуваха-тук също:
https://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/k-vylchev-mat … a-na-iuni-303558/

Тези, които са в карантина как ще отидат?
И все пак защо не намерят вариант за дистанционно НВО?
Поне не си представям как синът ми ще е ОК с маска да пише и как ще се справи със стреса от събирането с хора. Подозирам, че това ще се отрази и на резултатите му.

# 588
Така се получава, когато сайтовете копират един от друг. Дори не са си направили труда да излушат интервюто на министъра в " Неделя 150". Тогава щяха да чуят, че: " Отмяната на НВО за четвърти и десети клас ще залегне в закона, който ще замести закона за мерките и дейностите при извънредно положение".

# 589
Нас ни уведомиха, че НВО няма да има.

# 590
  • Най-красивата страна
Аз чух,че матури няма да има.
Но тези,които искат ще се явят на изпит в училището в което ще кандидатстват.
Колко е вярно не знам.
Не съм проверявала,защото дъщеря ми няма да кандидатства.

# 591
  • София
Ясно - сега ми се наместват нещата. Точно се чудих защо министърът казва,че се очаква гласуване за отмяна и хоп новина че ще има НВО. Медийни издънки.
Не че изпити по училищата са предимство. Би следвало да са дистанционни.

# 592
За НГДЕК гледах, че се чудят дали да не си правят техни си приемни изпити, за прием от 5 клас, след като няма да има НВО в 4-ти.

# 593
Дидева, сполай ти, че намина! Flowers Tulip

Единственото, което аз знам е че родителите сме отговорни за спокойствието на децата в момента и по принцип - изпити, болести и каквото и да било не трябва да причиняват това, за което Мигла пише.
Миналата седмица, преди да тръгна на работа минах през класната стая да кажа довиждане и в този момент класната  им обявяваше с най-майчински глас, че са приключили материала и за нея подготовката им, независимо дали имат или не ВО, е страхотна. Че се гордее с тях и вярва в тях. Че явяването на ВО би им показало и доказало на тях, че са наистина подгонвени и че не трябва да се страхуват. На мен ми е мъчно, че раздялата им с този страхотен Човек няма да бъде в пряк контакт.

За НГДЕК гледах, че се чудят дали да не си правят техни си приемни изпити, за прием от 5 клас, след като няма да има НВО в 4-ти.
Пош, на класическата какъв беше регламента за прием преди да се объркат нещата?

# 594
За НГДЕК
Чл. 27. Кандидатите за V клас се класират в низходящ ред по реда на бала, който се образува от:
1. оценката по български език и литература и оценките по чужд език, математика и човекът и обществото, включени в задължителната подготовка от удостоверението за завършен ІV клас;
2. удвоен брой точки по български език и литература от националното външно оценяване след ІV клас.

Вероятно има предложение за изменение на наредбата в тази част за тази година и ще чакат то да бъде реализирано.

# 595
Взимаха оценките от дипломата по ЧО, БЕЛ  и Математика и оценките от НВО-то (там по 3 ли по колко умножаваха).

# 596
Дами, много моля да ми обясните като на малоумен, защото очевидно се изгубих в превода. Ще има ли матури в началото на 5ти клас? 🙄

# 597
НВО, вместо "входно ниво" за оценка на овладяването на материала... "Матура" означава съвсем друго нещо...
Утре в 8:30 пресконференция на министъра на образпванието относно матура (ДЗИ), НВО за седми клас и организация на приема в гимназиите и НВО 4 и 10 клас.

# 598
peneva_a,
това имах предвид, да, благодаря!

# 599
  • София
Здравейте,
Има ли деца, които мислят да кандидатстват в НГДЕК? Имате ли отзиви и впечатления от първия випуск петокласници? /може би трябва да питам в темата за пети клас/

Общи условия

Активация на акаунт