СЕДМИ КЛАС. Първа изпитна

• 29 335
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Да, Дидева, според моя синковец било добре обяснено, нямало проблем. Не се притеснявайте за пликовете, на място също ще им помогнат, ако трябва. Все си мисля, че с едни пликове ще могат да се оправят.

# 106
Естествено, че ще се оправят. Толкова набори преди тях са успели. Simple Smile

# 107
  • София
Ако алергичната реакция е на хранителна основа, нищо не може да се каже без тест. Голямата ми дъщеря направи уртикария за първи път в живота си преди няколко месеца и се оказа, че трябва да спре соята и картофите  - баш считаните за най-неалергични. Всички най-големи алергени можеше да яде на воля. Simple Smile

# 108
Благодаря за съветите!
За храните, от изброените май прекалява само с млечни, но доскоро нямаше проблем. Ягоди, съвсем умерено, ноэчереши хапна доста. Отивам да търся препоръчаните кремове

За тест-правиха му през март-мухъл, прах, КОНЕ, той така се и скопоса мин година на лагер на конна езда, при положение, че и преди това е яздел, куче, коте, птици. Храна и полени-не Но казаха, да няма загнило по плода, макар и да е другата част здрава.Уж не е ял такива, уж не е и стреснат, дори малко незаинтересован изглежда.

# 109
Така - за родителските срещи. Училищата си чакат инструктажа от Инспектората, затова не са проведени родителските срещи. В училищата, в които са проведени, просто е изчетена/предоставена информацията от Наредбата.

Инструктажът се чака за всякакви доуточнения и тънкости, след което .. тук вече и аз не знам какво ще се прави, то не остана време. Нашето училище не е направило родителска, защото се очаква още информация и защото всеки родител сам може да си прочете наредбата на този етап, дяволът е в детайлите, които още не са оповестени от МОНчовците.

# 110
Да, Дидева, според моя синковец било добре обяснено, нямало проблем. Не се притеснявайте за пликовете, на място също ще им помогнат, ако трябва. Все си мисля, че с едни пликове ще могат да се оправят.
Класната им е обяснявала нагледно с пликчета и листчета кое къде се сгъва и пъха Simple Smile Simple Smile

# 111
  • София
То и аз умерено ги хапвам ягодите, но 2 шепи са ми достатъчни за обрив, ама пусти, като много ги обичам. Weary
Така е с алергиите – нямаш никакви и после изведнъж – алергия към нещо, което досега си ял, пипал, мирисал без проблем.

Скрит текст:
Просто информативно – понеже се интересувам от темата алергии отдавна – като цяло хранителните алергии са свързани най-вече с пропускливостта на тънките черва, причинена от глутена. т.е. организмът смята протеините на глутена, пропуснати обратно в кръвта от тънките черва, за "враг". А на всичкото отгоре, организмът понякога не може да различава протеина на глутена и реагира по този начин и на други протеини - включително млечни, соя, картофи, царевица, ориз и още имаше...

# 112
Светкавица, имаме опит с кожни алергии, при нас така и не можа да се изясни от какво е. В това което си споделила в поста, че детето се къпе всяка вечер, на нас ни казаха , че не е добре, даже изобщо проблемните места не трябваше да се мокрят. Къпане само два пъти в седмицата макс и то без сапун и козметика, даже медицинска. Може при вас да е друга ситуацията, но все пак се консултирай.

# 113
  • София
Светкавица,
Скрит текст:
само да добавя и аз ( понеже ми се намира едно хлапе с астма от по-малките) Ефира е препарат за астма и обичайно се изписва при поставена такава диагноза, а видях ти да пишеш само за алергии. При мойто хлапе даже и с поставена такава диагноза не й действаше добре и я спряхме след 2 мес употреба със съгласието на пулмоложката, която я следеше и остана само на кортикостероид. Аз не съм им фен, цял живот и мен са се опитвали да ме "мажат" с подобни. Ползваме и хомеопатия и там принципът на лекуване гласи, че при подтискане на кожен проблем (а това правят кортикостероидните кремове), той влиза на вътре и може да премине в друг тип алергия: ринит, астма... Не искам да плаша никого, не всеки вярва в това... Ние също бяхме на съчетано лечение (т.е. само хомеопатията не беше достатъчна) и бавно и полека спряхме кортикостероидите.
Съветът за млечните е много добър. Ако мняго му се яде, давай му продукти от овче/козе мляко. За мазане много добре действа кокосово масло чисто или аз правя и крем - кокосово: какаово:карите(ший) в отношение 1:1:1/2.
Косите на Вериника, какво реши за първолачката? Аз отивам да записвам моята днес Simple Smile  Поне с едно лесно записване (първа група бяхме) започвам лятото.
За ПИ БЕЛ на Междучасие срува ми се, че  май е бил по-лесен. Наборът е запазил точките - 90,  но сега това е по-добре от 80 %,а преди същият резултат му даваше по-голямо предимство.

# 114
  • София - Младост 1А
И аз днес или утре записвам първолачка. След 7 години ще бистрим пак матури Simple Smile

# 115
Косите на Вериника, какво реши за първолачката? Аз отивам да записвам моята днес Simple Smile  Поне с едно лесно записване (първа група бяхме) започвам лятото.
За ПИ БЕЛ на Междучасие срува ми се, че  май е бил по-лесен. Наборът е запазил точките - 90,  но сега това е по-добре от 80 %,а преди същият резултат му даваше по-голямо предимство.
Скрит текст:
Нищо, претеглям все още плюсове и минуси. Иди обясни, че покрай брат си научи освен смятането всички геометрични фигури и не за първи, ами за втори клас е готова вече.
Моят има 73 на ПИ на Веди /мат./, по мои критерии супер лесен, разбира се е направил доста точки в минус от грешно смятане. Плюсовете и минусите ги няма за нищо, изобщо чакаме да мине явно и да се юрваме по парковете. Единствено геометрията не му е по силите, по мои наблюдения, там трябва да се направи чертеж и нататък е лесно, изобщо не се е опитал, няма триъгълник даже, но да речем там е твърдо -10. Останалото е 'претуп'. Иде ми да се гръмна. Твърдо е решил, че в 'елитни' гимназии няма да ходи и туй то.

# 116
  • София
Къпане само два пъти в седмицата макс и то без сапун и козметика, даже медицинска.

Затова пещерняците не са имали кожни алергии - къпане само лятото, ако има вода в реката. Joy А и проблемът със сдобиването с гадже в този неподходящ момент ще се реши.

# 117
  • гр.Варна
Много хубава родителска среща направиха при нас с ЦИО " Вектор" Дано и по другите варненски училища направят същата. Разясняват много подробно всичко по кандидатстването.
Няма ограничения в броя желания. Затова, за да няма неприети на първо и второ класиране и да си причините кошмар пишете повече желания.

# 118
Много хубава родителска среща направиха при нас с ЦИО " Вектор" Дано и по другите варненски училища направят същата. Разясняват много подробно всичко по кандидатстването.
И нашата родителска беше с една дама от "Вектор", наистина беше доста подробна, даже подариха на всяко дете справочник. Четящите тук няма да чуят нещо ново (щото тука много знаем Simple Smile ), но информацията беше поднесена съвсем последователно и като за 6-годишни (т.е. - достатъчно ясно).

# 119
Стига де, сериозно ли имате нужда от разяснения?
Даже не съм се заглеждала какво пише.. Интересуват ме само датите за подаване и после записване.. Всичко друго са прекалености и излишности Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт