Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц - Тема №3

• 36 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не е нужно да се копира.
просто не трябва да ги има.
не и като задължителни за редовния процес на обучение.
но от този кокал няма да се откажат лесно Sad
а за децата остава да влачат тежките раници, да свързват със стрелки първата половина на изречението със втората и да слагат чавки и минусчета. това по български до 4 клас.
вече питах за оцветяването на границите на България в 7 клас.

# 271
  • Варна
Andariel, не става въпрос за пари, разбира се. А за тежки чанти. И какви авторски права, щом във всеки копирен център който и учебник да кажеш го имат запаметен сканиран и веднага ти го разпечатват. А нашата госпожа, не стига закупените "помагала" ами ди дава и още допълнително на лист точно разпечатани! И да, "помагалата" не трябва да ги има, всичко е за печалба, то е ясно!

# 272
Помагалата са на една везна с цигарите ✌
Но да много учители имат приятели по издателствата и никога не биха се съгласили да преснимват.
Да питам аз до кой клас вече са безплатни учебниците? По сппмен 4ти, ама мярнах някъде 7ми или 8ми та се зачудих колко изоставам

# 273
  • София
Ако аз съм учител няма да се навия да копирам за целия клас. Който не иска оригиналното помагало заради тежката раница или защото не му се дават пари, да отиде сам да си го поиска от някой ксерокс и да го ползва на своя отговорност.
Да, слагам ги с цигарите и другите екстри за възрастни, защото цигарите и т.н. са луксове, а не хляб наш насъщний. Обаче възрастните не обичат да се отказват от глезотиите си, по-зле са от децата, защото възрастните държат парите. За помагала се възмущават като 3-годишни, на които някой е казал, че няма да получат бонбони.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 04:34 от Andariel

# 274
От 8 клас се купуват учебници.
Таз година са ми околко 280 лв. Помагала почти нямат - само сборник по м-ка и едно по граматика БЕЛ.
Учебни тетрадки само по 2 разказвателни мисля поискаха.
(МГ програмиране 8 клас)

# 275
  • софия
Помагалата след 1-2 клас са като да сложиш помощни гуми на колело, което се кара от дете, което може да кара колелото без тях. Но хранилката е богата и "авторите" не искат да е празна.

# 276
Здравейте,
искам да попитам нещо не по темата с помагалата.
Синът ми днес не беше допуснат да влезе в училище, защото не е имал ученическа карта. Има ли го някъде записано, че ученик без ученическа карта няма право да посещата съответното училище?

# 277
  • София
Вероятно в правилника за вътрешния ред на съответното училище. Не ви ли го четат традиционно на първата родителска среща Wink

# 278
Тази година не ни го прочетоха.

# 279
И да го има в правилника, не противоречи ли на закона( по висок нормативен акт)
На нас даже не са ни дали още ученическите карти...

# 280
  • София
И нашите още не са раздадени. Глупаво е да не допуснат дете, но явно е някаква измишльотина от вътрешния правилник с цел дисциплина, защото с цел сигурност, ученическата карта не е много надежден документ. Барем да беше с бележник Wink

# 281
Благодаря за отговорите.
Много се ядосах.

# 282
(МГ програмиране 8 клас)
Малко извън темата, но и синът ми се е нацелил в тази специалност
ще съм благодарна на малко повече информация от първа ръка, може и на лични /какво учат, преподаватели и т.н./

# 283
  • софия
Ние, а.к.а. нашето училище, тази година влезе в цивилизацията и имаме ЕД - Школо. Сега разучавам и се загледах:

Тази ситуация събужда в мен въпроси - защо майката е отбелязана като "Родител #2"? От кога родителите сме номер, а не майка и баща?
Осъзнах, че не съм толкова широко скроена личност.

# 284
Що не звъннеш в инспектората да ги питаш какво мислят

Общи условия

Активация на акаунт